29 de maig, 2016

"S'HA TRASPASSAT" Mediterréno 29.05.16

Està a punt de complir-se el primer aniversari de la constitució del primer govern municipal de progrés en un quart de segle. I no tinc cap intenció de fer-ne un balanç ara i ací, bàsicament perquè vam acordar que faríem eixe debat en setembre per evitar contaminar la campanya electoral, o més encara, per evitar que tan interessant debat es contamine per la campanya. I sí, ja sé que el PP no ha complert l'acord i va fer una roda de premsa, però la meua paraula i la de Compromís, té valor. La seua no, cas contrari ja els hi hauria embargat l'estat per pagar la seu.
El que si que faré serà explicar mínimament com ho hem viscut. Paraules clau seran treball, il·lusió, dedicació, transparència, legalitat... Segur que amb un exemple s'entén millor. Quan nosaltres vam arribar l'ajuntament ja existia, evidentment. I s'havien fet moltes coses durant molts anys. Per tant, no seria un bon exemple plantejar-ho com si haguérem posat en marxa una organització des de zero.
Fóra més ajustat parlar de "traspàs". Sí. És com si ens haguérem traspassat una xarcuteria per exemp...No esperen, m'ha guanyat el subconscient. Xarcuteria no. Diguem que és com si ens hagueren traspassat un bar per exemple. I que nosaltres haguérem dit que per donar-li força a la nova etapa, teníem la intenció de canviar de música, posar alguna cosa més animada, més moderna. I que la carta d'entrepans i tapes fóra més plural, per acontentar el gust de més persones.
Però quan entres al local et diuen que en realitat no pots posar música, perquè no està ben insonoritzat, i que has d'invertir temps i diners en legalitzar la situació. I fins i tot t'adverteixen que ni tan sols té permís d'audició musical. I tu et sorprens perquè recordes perfectament que de música en posaven. Antiga, sí. Una miqueta casposeta, també. Però en posaven. Per què mai no els havien tancat el local o sancionat, no s'enten gaire bé, però el cas és que és així. El local no té permís ni està insonoritzat. I els primers mesos t'has d'ocupar d'això, perquè tu vols fer les coses bé.
I després està tot allò de la carta. Resulta que el microones funciona a mitges, i no tens contracte de gas, i la campanya extractora no compleix la normativa...i a sobre, la teua llicència diu que pots fer cafés però no calamars a la romana, ni croquetes de pollastre, ni res de cuina. I et tornes a preguntar com és possible que els anteriors inquilins ho feren. I la resposta és obvia, vivien instal·lats en la irregularitat administrativa. No havien fet manteniment. Faltaven permisos...
I quan els pares que t'han avalat et comencen a preguntar com és que encara no han sentit música ni tastat l'entrepà de tarmeneta, els hi has d'explicar tot això. Però no passa res. Els permisos ja estan, els contractes de subministrament també, i la sala ja està insonoritzada. No patiu avaladors que anirà bé. Hem fet molta feina opaca, poc lluïdora, però absolutament imprescindible per al funcionament normatiu, correcte i bo, de la institució. Obrim ben aviat. Segur que els agraden els canvis. La música. El menú. Segur.