10 de setembre, 2015

"ETNICISME RIDÍCUL" CSN 10.09.15



L’altre dia vaig llegir una nota de premsa del PP, que signava el regidor Guillamón, en la que criticava amb l’habitual mal to popular, la designació com membres del Consell d’Administració de PortCastelló, de l’alcaldessa i de la meu persona. Tots dos representant l’ajuntament.

Diu Guillamón que històricament el Tinent d’Alcalde del Grau sempre ha estat en el Consell. És una veritat interpretable. Fins al 2010 l’ajuntament tenia tres representants, després, en quedaren només dos. L’alcalde i la Vicealcaldessa. Es donàva la circumstància, cert, que esta era també Tinent d’Alcalde del Grau. També és cert que amb la reducció es va deixar fora a Ximo Torres, que també és del Grau i també havia estat Tinent d’Alcalde grauer.
Afirma Guillamón que el fet de ser del Grau et dóna, per ciència infusa, una grau de sapiència sobre el que es tracta en el Consell d’Administració, que no tenim els que vivim al carrer de les Adoberies. No ho argumenta, clar, no pot. Bàsicament perquè és una estupidesa. Jo no entraria en este debat si Guillamón plantegés que Rafa Simó està més preparat que jo, perquè això pot ser opinable i ho respecte. Però l’argument de Guillamón és etnicista i ridícul. És com si diguérem que la Regidora de Turisme hauria de ser qui visca a un hotel, el d’esports qui visca prop de Castàlia, o la de Cementeris una òrfena.
També afirma que la designació és un repartiment de cadiretes en funció de poders polítics...no sé que en pensarà Moliner que ha posat el crit en el cel per no estar en el Consell. Però en això té raó Guillamón, és un repartiment en funció de la composició plural del Govern Municipal. I és en si mateix una sort per al Port, perquè tindrà dues visions complementàries, i això no només és bo per a la democràcia, sinó també per a les societats i els Consells d’Administració.
Obvia també el regidor que a proposta del Consell hi ha un altre castellonenc, Javier Peris, de més que provada experiència professional al Port. Més que cap de nosaltres, i més que tot el PP junt. Cosa, per cert, que no li va servir de molt quan el 2010, amb la reducció de representants, el PP el va fer fora per ser socialista. Aleshores la idoneïtat no comptava. Ai Guillamón!