30 d’abril, 2015

"DRETS, OPORTUNITATS, DEMOCRÀCIA" - CSN - 29.04.15




La setmana passada com era el primer colp que podia escriure a este setmanari que paguem entre tots, i que ha tingut segrestat el PP (i ara el té en llibertat condicional, tampoc no ens enganyem), vaig remugar molt. Però nosaltres a Compromís critiquem el que calga criticar, però el que més ens agrada és fer propostes. Buscar solucions als reptes que tenim plantejats com a ciutat, i com a societat.
Tenim el ferm convenciment de que entre totes i tots hem d'impulsar la transformació social que la nostra ciutat necessita. Ara tenim l'oportunitat de deixar enrere una època fosca i retornar l'Ajuntament a les mans de les persones. Per això des de Compromís hem treballat i treballarem perquè Castelló comence una nova etapa basada en els drets, les oportunitats i la democràcia. Un temps nou. Una política nova. Sense mirar arrere.
Volem una ciutat amb més drets per tothom i menys privilegis per uns pocs. Els drets s'han de regular per evitar la discrecionalitat actual. La política social és la prioritat, no podem avançar deixant caure als més febles, o fracassarem com a societat. Els motors del canvi són educació, sanitat i serveis socials públics i al servei de les persones. Una ciutat de drets.
Volem una ciutat viva amb serveis per viure i oportunitats per treballar. Fomentant la creació d'ocupació i el treball social. Des de la proximitat, fent la vida fàcil a les persones, amb serveis propers a les necessitats. Amb rigor en la gestió i posant els diners de tots allà on toca. Una ciutat d'oportunitats.
Volem una ciutat amb més transparència i menys opacitat. La ciutadania informada ha de participar i ser la protagonista de les decisions que ens afecten. Amb una societat activa i exigent que vigile els poders públics i els obligue a fer bé la seua faena. I que participe en les preses de decisions. Sense cap opció per la corrupció o les males pràctiques. Una ciutat amb democràcia.
Tenim un programa electoral pensat per a governar. Confiem en el seu suport per liderar el nou consistori. I els necessitarem dia a dia per fer de la nostra, una ciutat on la democràcia garantisca els drets i les oportunitat per tothom.