11 de maig, 2011

"L'OPOSICIÓ ÚTIL" - Mediterráneo - 12.05.11


Hi ha qui creu que l'oposició és un càstig. I per això es passa quatre anys de cara a la pared, amb els braços creuats, mormolant per baix del nas, i sense aportar absolutament res. Queixes i protestes, res més.
D'altres pensem que l'oposició és una oportunitat de treballar per Castelló. És obvi que des del govern resulta més fàcil. Però des de l'oposició es poden fer moltes coses.
Això sí, s'ha de treballar molt, moltíssim. No se li val a seure esperant que d'ací a quatre anys et toque governar pels errors aliens. No. T'hi has de posar cada matí de bon hora, i dedicar-li molt de temps, d'esforços, d'arguments. Has d'alçar el cul de la cadira i anar a tocar portes. Dels tècnics per a donar-li consistència a les teues propostes, de la gent del carrer per alimentar-les, i finalment, de l'equip de govern per convéncer-los de que la teua idea és bona per a Castelló.
I això no es fa als plenaris, ni tan sols a les comissions o a la junta de portaveus. Això es fa en el dia a dia, amb esforç, amb constància, amb vocació de servei.
Perquè la millor oposició no és la que fa enfadar més vegades a l'equip de govern, sinó qui el fa canviar més vegades d'opinió. I els assegure que no és senzill, que no sempre estan receptius, que no sempre accepten de bon grat les idees del BLOC, i que quasi mai estan disposats després a compartir-ne el mèrit. Però això tant se li val. Nosaltres el que volem és influir en el futur de la ciutat, ajudar a millorar les coses, aportar la nostra part de la solució, ser útils als castellonencs i castellonenques. Al cap i a la fi, si no eres útil eres inútil. I si eres incapaç de trobar una escletxa en la monolítica governabilitat popular per aconseguir fer aprovar algunes de les teues propostes, potser és que encara no estas madur per al govern.
Nosaltres ho hem aconseguit, hem estat l'oposició útil, i ens sabem preparats per governar. Però si vostés consideren que hem de seguir a l'oposició, continuarem treballant amb optimisme, amb més ganes, amb més esforç. No ens amagarem. Al cap i a la fi, la recompensa d'un treball ben fet, és la possibilitat de fer més treball, i més ben fet.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Este article me pareix per a emmarcar. Quanta raó!