01 de març, 2009

"THE HOURS". Mediterraneo.05.03.09

Dijous passat al Ple, el grup socialista em va recordar “Las horas” una interessant pel·lícula que va guanyar l’Oscar el 2002. Cada colp que algú feia ús de la paraula, començava anunciant l’hora, “són les 12 i quart, són les 12’49, són les 13’23...” i afegia: “i increïblement Carlos Fabra encara no ha dimitit”. A les files populars, i durant una bona estona estaven desconcertats uns, cabrejadíssims altres. Mentre plegats pensaven en aquell bolero que diu: “reloj no marques las horas, porque voy a enloquecer”. Fins que va arribar Pérez Macian i després d’anunciar l’hora va demanar la dimissió de Juan Maria Callés, responsabilitzant-lo personalment del dramàtic creixement del l’atur a la nostra ciutat.
El més sorprenent va ser l’argument. Pérez Macian es va proclamar l’únic amb força moral per exigir dimissions. Deia que com ell va dimitir com alt càrrec de la Generalitat, per dedicar-se exclusivament a l’Ajuntament, podia exigir que Calles també trie entre regidor o Delegat del Ministeri.
Error! Si és un concurs de força moral guanye jo. Quan Macian va dimitir, corregia una situació, donant implícitament la raó als socialistes que li havien criticat ferotgement la doble dedicació parcial, a dues tasques que reclamen d’una dedicació a temps complet.
Més força tindré jo que no he hagut de rectificar, perquè ho faig bé des del primer dia!
El PSOE té dret a ensenyar-nos que han posat el rellotge en hora amb el de Colomer. I el PP a fer el “pino puente”, si vol. No sóc ningú per discutir les seues estratègies. Però amb estos numeretes, en plena crisi, qui dimitirà de la política són els ciutadans, que esperen solucions no cine.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

"qui dimitirà de la política són els ciutadans, que esperen solucions no cine"
Acertada frase.
Es que piensan que somo tontos?.
Venga, a ponerse a trabajar, que para eso fueron votados, y cobran. (de los bolsillos de los ciudadanos, que quede claro).

Anònim ha dit...

A vore, però les competències en matèria laboral no són de la Generalitat?

Nomdedéu ha dit...

Sí. Per tant és competència de la Generalitat les polítiques d'ocupació, però curiosament el Ministeri de Treball té una delegació. Així que alguna competència tindà en alguna cosa l'Estat i de retruc el seu delegat. I si no fan res al Ministeri que tanquen la delegació que acomiaden el Delegat.
A més a més, mentre la macroeconomia i la major part de la política impositiva estiga en mans de l'estat, no se li val a trasferir les competències en matèria de "recol·locació" de gent, si tu tens com propies les polítiques que destrueixen l'ocupació.

Anònim ha dit...

Has fet un símil encertat al nomenar la película.Però també es cert que els ciutadans,volem treballar i després anar al cine,entre altres coses,perque sense diners no podrem entrar al cinema.Volem solucions.A vore quan podré treure que la meua ubicació depende de la hora i del dia"...i puc posar "Castelló de la Plana" definitivament.Igual és al jubilar-me,ja ho tinc asumit...

Anònim ha dit...

La Generalitat té les competències de les polítiques actives d'ocupació (Servef que s'ocupa de la formació, de la intermediació laboral entre altres) i el Ministeri de Treball del qual depén l'INEM entre altres s'ocupa del pagament de les prestacions als aturats.

Nomdedéu ha dit...

gràcies Tonet, per l'aclariment.

Anònim ha dit...

Enric, som del col·lectiu de l'Alcúdia de Crespins. Com que no trobem e-mail per dir-t'ho ho fem ací: tens inconvenient en què reproduïm alguns dels teus escrits al nostre blog?

Nomdedéu ha dit...

Tot el contrari, és un honor per mi. Gràcies.
En qualsevol cas, el que necessiteu...
enric.nomdedeu@castello.es
Una abraçada

Gabriel Gilabert ha dit...

Cada vegada estic més cansat (i ja ho estava) d'eixa política ficció que fan els del PPSOE, uns criden i els altres més. Fa unasetmana a un debat a la Ser mentre Enri Morera demanava el corredor mediterrani, els del PPSOE es tiraven les culpes un a l'altre amb allò "i tu mas". L'únic problema és si la gent que crida no ens deixa parlar a nosaltres. ânims, aneu molt bé, i felicitats pel Congrés.

Anònim ha dit...

Crec que ,a aquestes alçades,tots sabem els asunts que pertanyen a la Generalitat,les competències de l'ocupació,el que pertany al Ministeri de treball... ,però les circunstàncies en que estem ,fan les coses tan difícils,que tot pareix més greu i,el que és pitjor,tot és molt greu en quan al treball.No sols ho pareix.Jo he volgut dir que m'agradaria estar i treballar a Castelló.Tot arribarà,si més no,ho espere. Abraçada.

Anònim ha dit...

Laura ho tens complicat treballar a Cs i a qualsevol lloc , hem tancat les xifres de l'atur de Febrer amb vora 3.500.000 aturats al conjunt estatal, els més optimistes parlen que no arribarem a 4 milions però altres diuen que al pas que anem abans de l'estiu estaran. Malgrat que la crisi afecta a tots pense que el PPSOE tenen molta responsabilitat amb tot açò cadascú amb les seues competències estatal o autonòmica
ja que l'estat espanyol amb el seu conjunt és el que més aturats té de tota Europa. Molts ànims per encontrar treball a CS però ho tens un poc complicat.

Anònim ha dit...

Ja ho sé,Tonet,el treball està més que complicat. Estic treballant fora de Castelló.No estic malament al meu treball fora de Castelló,però ja saps que quan entra la "morriña" guanyem fins i tot als gallecs.No estic massa lluny i vaig cada setmana.Sempre em queda Castelló. Gràcies,muà.

Anònim ha dit...

Una ancdota d'avui xerrant amb una amiga que treballa a una ETT: mentre estavem xerrant a entrat un home, ha omplit un curriculum per a demanar feina. La setmana que ve se li acaba l'atur i no troba res per a treballar, ha dit que vol treballar del que siga.
Ella li ha contestat, fa més d'un mes que no ens entren feina, si hi ha alguna cosa ja t'avisarem.
Ell ha afegit que li és igual horaris, treballar a torns, a mitja jornada, a hores soltes i després ha afegit...encara que siga d'enterrador....

Podria ser una anècdota graciosa, però crec que és un exemple de com està la situació de tota la gent que està a l'atur: fotuda, molt fotuda.

Nomdedéu ha dit...

que dur!

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Realment es veuen coses penoses.No vull queixar-me del meu treball.Tinc un treball bo,mai he estat sense treball,però sé que hi ha persones amb moltíssims problemes derivats de la manca de feina.No em queixe.Estic a gust on sóc,però ja sabeu que els sentiments són els sentiments i la passió per Castelló està ahí,dins del cor.
A vore si s'arregla el tema,perque està en fallida un dels drets més elemental de les persones...
Abraçada per a tots.