09 d’octubre, 2008

"DE SALES A GUARDAMAR". Levante-EMV. 11.10.08

En el circ mediàtic de la política cada u té un paper. Vicent Sales, juga a ser l'enfant terrible. Els independents dels partits, a banda de fer una certa flaire a conversos (amb l'agressivitat verbal que això implica), es fitxen per alguna cosa concreta. Sales no és regidor per ser un gran gestor (no sé si ho és, però amb eixe perfil n'hi ha centenars a Castelló i molts afiliats al PP). Sales és regidor per compensar a Gonzalo Romero. Sales, junt amb Miquel Soler, formen part del "Comando Ç", que és la delegació que el PP envia a les coses "del valencià". Com per exemple la inauguració la setmana passada del nou local d'Escola Valenciana. La mateixa associació a la que setmanes abans, la regidora d'educació va negar 1.200 ridículs euros, per fer una campanya de cinema en valencià a les escoles.
Ara Sales escriu, i jo me n'alegre. L'hi he llegit dos articles, i en cap ha exposat ni una sola idea original. Ni una. El que té d'original és que ho diu al Levante i en valencià. Sales és el SALT de Moliner.
La setmana passada, Sales parlava del Tram, i atacava durament el PSOE, amb una tirallonga de llocs comuns. Sabater li va contestar, en un text ple de desqualificaicons, posant-se a la seua altura. Jo no em rebaixaré tant.
El PSOE d'Alarte (el protegit de Madrid, l'apadrinat per Blanco i Pajin) diu a la seua ponència que des d'ara, el més substancial ha de ser la seua identitat valenciana. Ja vorem. El cas és que en base a això, i aprofitant l'efemèride del 9 d'octubre, Sales, afirmà ufà que el valencianisme està al PP.
I ho justifica en dos pilars bàsics. La creació de l'AVL i la capacitat reivindicativa front a la UE i el govern central. Si no fos perquè sé que Sales és intel·ligent, pensaria que no ho és.
L'AVL, com molt bé sap el regidor, és la solució política a un problema polític. La unitat de la llengua mai no ha estat un problema científic. I el problema lingüistic, que l'AVL ajuda a resoldre, el va crear precisament el PP. El PP i els seus aliats de l'antiga UV. Per cert, Vicent, si algú s'ha suïcidat amb pactes ha estat precisament UV en pactar amb el PP. Això sí, ha estat una mort dolça. Els heu col·locat a tots amb sou i cotxe oficial. Des de Giner a València, a algun company de corporació, qui per cert, pública documentació oficial d'este Ajuntament, saltant-se les normes ortogràfiques de l'AVL. Amb la teua complicitat.
Però deixeu-me afegir un altra cosa sobre l'AVL. Sales és ensenyant en comissió de serveis, i per tant segur que haurà sentir parlar del Conseller Font de Mora. Si home, el que va irrompre en una sessió de l'AVL per amenaçar-los que o es feia el que volia el PP, o es trencava la baralla i s'acabaven les canongies vitalícies.
Pel que fa a l'altre pilar argumental, el de la capacitat reivindicadora, fa tot simplement riure. Em consta que Sales li té afició a internet, així que em permetre recomanar-li passejar-se per les hemeroteques virtuals. Descobrirà (en realitat no, perquè ja ho sap) en quin moment comença la febra reivindicadora del President Camps. Vorà com coincideix precisament amb l'arribada del PSOE al govern central. Abans, era el mutisme, el silenci còmplice. Vorà més coses si busca. Vorà com (i ell mateix ho fa en el seu article) des del PP se'ns titlla als valencianistes i als nacionalistes, de victimistes per reclamar un model de finançament decent. Vorà com criticaven els catalans quan recordaven amargs, que els diners no els hi arribaven perquè ja "som –deien- 6 milions", eslògan substancialment similar al dels cinc milions de valencians que ara reivindica el PP.
Les reivindicacions davant de Madrid o Brussel·les, són, amic Sales, una broma de mal gust quan eixen de la boca del PP. Si pensàveu, com ho deia i diu el BLOC, que estem mal finançats, per quins set sous vau proposar l'únic estatut d'autonomia que no millora les condicions de finançament? Amb el vist i plau entusiasta del socialisme valencià, dit siga tot passant. Pla era un altre suïcida.
Però és que a més a més, el valencianisme no és reivindicar. És construir. No és malbaratar recursos públics en esdeveniments que poden ser interessants, però que no són prioritaris quan els diners ixen d'una malmesa sanitat pública, d'una maltractada educació pública, d'una justícia mal dotada. L'essència del nacionalisme, del valencianisme en el nostre és cas, no és la reivindicació i la confrontació amb "Madrid" o la UE. És construir una societat més justa, un país més habitable, més còmode. És crear futur. Precisament el contrari del que feu des del PP, endeutant els valencians cada dia més.
Este país nostre, té límits geogràfics de Vinaròs a Guardamar. I el valencianisme, també té límits, de Sales a Guardamar, podriem dir. I tu company, has decidit quedar-te fora. És lícit. Per això de l'himne, t'emociona la primera estrofa, just la que a mi no em fa alçar de la cadira.

53 comentaris:

Anònim ha dit...

plas, plas, plasss

Josep ha dit...

Un grup d'optimistes obsessius, tant del Sud del País Valencià com del País Barceloní, confien en que la Dreta Civilitzada al País Valencià haurà de sorgir al Nord, a les comarques de La Plana, L'Alcalaten i Els Ports.

Vostè que treballa la cosa pública en eixes contrades, és possible? És probable?

Anònim ha dit...

He llegit este matí l'article del tal sales, no el coneixia. Diu massa tonteries, però el cas és que la gent s'ho creu, com allò del Goebbles valencià, Ricardo Costa, amb allò que si no sé qui "odia a los valencianosss" o que si l'altre es "enemigo de la Comunidazs Valenciana".

L'article, però, és dels que més m'han agradat dels que t'he llegit. faré, però, una correcció si m'ho permets (m'ho permeteu): el conflicte lingüístic no el va crear el PP amb UV, sino amb UCD, on militava, per cert, Zaplana, i on va estar amb el nom de CDS Font de Mora. El conflicte es va acabar quan la dreta de Madrid va necessitar CiU per governar. Aleshores l'anticatalanisme ja no interessava (recordeu qui parlava català en la intimitat?). I Zaplana, molt disciplinat, a obeir.

Si el PP fóra valencianista (no ho és), miraria pels interessos de la ciutadania valenciana, i no per l'interés del PP a Madrid, en la seua batalla d'erosionar el govern de ZP, qui ja s'erossiona ell a soles, no cal que l'ajuden. Però a més desenvoluparia l'Estatut, cosa que ni ha fet ni pensa fer, més enllà de certs aspectes simbòlics.

Hi ha un article de Joan Ribó (qui va ser ponent de l'Estatut i va votar en contra per superficial i insuficient, tal com el temps ha demostrat) molt interessant en aquest sentit en el darrernúmero de la revista d'Iniciativa.

Nomdedéu ha dit...

Crec que és possible, no sé si probable.
I dis-me agoserat. Però també crec que el nacionalisme civilitzat i intel·ligent, el nacionalisme de construcció, neixerà del nord.
De fet, fa més anys que som valencians que els del sud. Cert és que sense la capital no hi ha Regne, no hi ha país. Però primer es va guanyar el nord, la resta, va ser més senzill.
Cert és Enric que el conflicte no el va crear el PP. Si m'apures, ni tan sols l'UCD, era anterior. Aleshores, va ser quan va créixer. Amb l'ajuda d'UCD, d'AP, però també de sectors del socialisme (Hierro a València) i fins i tot del PCE (Palomares), que tots plegats van aprovar el primer esquifit estatut i el 5%, i la simblolgia, i...
Per la resta d'acord. També en la valoració de l'article d'en Ribó, que he llegit a la revista. També me l'envien.

BLOCJOVECalp_Admin ha dit...

Que gran que eres! Res més a dir XD

Per cert Enric 2 el PP Valencià sí que és molt valencianista el que no és gens és nacionalista valencià (coses diferents i lligades a la vegada, i que no hi ha que confondre).

Per cert és cert això de les reunions amb nacionalistes valencians de diferent indole que s'han produit fa poc? Que tal van?

Nomdedéu ha dit...

Crec que hem de ser prudents. Treballem guanyant complicitats, per refer ponts que estúpidament vam trencar.
L'objectiu és...com ho diria? Des de Calp s'entendrà bé. L'objectiu és treballar a favor del poble, sense complexos, amb vocació de servei. L'objectiu no és governar, sinó governar bé. Com segur que fareu a Calp, com hem de fer a este país.

Anònim ha dit...

La nova estratègia pepera passa per voler representar el valencianisme polític, mireu les ponències del seu pròxim Congrés, en concret la preparada per l'alcaldesa de La Vall d'Uixó. Poc a poc ens ho furtaran tot ( llengua, País, símbols....) i si ens descuidem fins la cartera.
Al diari d'avui he vist coses curioses parlant del 9 d'Octubre, Kabolo escriu en castellà i "Don Carlos" en valencià, en fi, cuantes coses vorem.

Nomdedéu ha dit...

He llegit el que s'ha publicat de la ponència de Boning.
Jo crec que en un país sense estat com és el nostre, maltractat econòmicament des de fa anys i més anys, el discurs reivindicatiu no hauria de ser exclussiu dels qui ens diem nacionalistes valencians.
No em preocuparia, ans al contrari, celebraria, l'assumpció sincera d'eixos postulats per part de populars i socialistes. Però no m'ho crec. És la gent que ens ha governat, com a mínim, des de fa més de 25 anys. Ara els uns, ara els altres, o tots dos alhora, com ara. Uns ací els altres a Madrid. No han fet més que incrementar la descompensació econòmica i social del país.
Ens foten la mà a la cartera. Ara, alguns, s'omplen la boca de simbologies, bé està, si crea consciència col·lectiva. Però no hauria de preocupar-nos que ens "furten" el discurs.
D'entrada, ja dic, no hauria de ser nostre en exclussiva, i després, eixa assumpció merament estètica del nostre discurs no fa més que donar-nos la raó.
La pregunta és on està el BLOC. Estem on toca? Estem reivindicant que som una nació, amb tot el que això significa? O portem anys pegant bandades fugint de dir fort i clar que som nacionalistes valencians. Valencianistes doncs.
Els del PP de "boquilla" dient que son els valencianistes. El PSOE valencià (i això que han guanyat els més espanyolistes de tots) dient que volen ocupar un espai identitari.
I resulta que tots dos tenen laboratoris electorals, grups d'estudi, etc. I tots dos ens guanyen a cada elecció.
En resum, els qui millor coneixen la societat intenten ocupar l'espai del "valencianisme", mentre el BLOC defuig el seu cognom de nacionalista, vol situar-se en l'esquerra eocsocialista, i que sé jo.
Si ens furten el discurs, és perquè l'hem abandonat.

Anònim ha dit...

Al fil d'això, no creu que seria millor potenciar l'ús del nom complet? És a dir, intentar que per a fer referència al partit s'empren les sigles BNV en lloc de la paraula BLOC, que sovint escriuen en minúscules? No és el mateix trobar als diaris escrit PP o PSOE que Bloc. Si ho escriviren en majúscules encara, però no sol ser el cas. I ja de passada, també crec que caldria un canvi de logotip, una mica més modern i en el sentit que he esmentat. Pot semblar una parida però tot és important. O potser només m'ho semble per l'enquesta del País de hui. En fi, com que sóc molt cabot pense seguir votant BLOC. Ànim!

Eduard

Anònim ha dit...

El PP-CV actual, i en concret Camps, podríem enquadrar-lo dins l'anomenat "regionalismo bien entendido". A Camps el veig com l'hereu de l'ideari que defensava Teodor Llorente fa cent anys. En resum, política "jocfloralista".

Pel que fa al model de finançament, Enric, tant s'hi val que hi estiga o no a l'Estatut. Als fets em remet: tots hem vist el que els ha passat als catalans amb el seu sacralitzat Estatut i les promeses de Zapatero. Tinc la impressió que estem a punt d'assistir a una reforma de l'actual sistema de finançament de les comunitats autònomes. Però, això sí, qui decidirà quan i com serà el govern central, i per suposat quan més li convinga, per molt d'Estatut que haja estat aprovat. Companys, ens espera una altra LOAPA com la dels anys 80, amb la seua LOFCA.

Anònim ha dit...

Per cert, no he dit res sobre el tema que tractava hui perquè no tinc massa a afegir ni más temps. Simplement que és el que pense des que tinc ús de raó.

Eduard

Nomdedéu ha dit...

No sé si hem de gastar BNV, no sé si hem de revisar l'estètica i el logo. Segurament si a les darreres coses, no tinc una opinió tan formada respecte a la primera.
En una societat on la imatge pesa tant, és evident que la nostra ha de ser potent.
Però també tenim altres mancances, si ho pensem bé, més greus.
Manca d'una estratègia. Sí,sí, ja se que vam aprovar un document d'estratègia 2011. Però en base a eixe document hem defensat el mateix i el contrai amb 5 mesos de diferència. Per tornar al mateix. I tornar al contrari. I al mateix, i a no sé quina cosa.
I tampoc no tenim un discurs potent.
El BLOC d'Alcoi va fer un treball sobre la seua ciutat, fantàstic. A Castelló vaig dictar una conferència fa any i mig, amb el nostre model de ciutat, curradíssim. Supose que a altres pobles també. Quin és el model de País? Algú ha fet alguna cosa tots estos anys?
Quina imatge pública tenim. A que ens assemblem, amb qui ens confonen, que recordem?
I el "discurs personal"...uff. No tenim oradors. No tenim gent que tinga un discurs que engresque. No vull ser negatiu, igual si que els tenim, però jo no els he sentit. Tenim (i faig autocrítica) discursos de tota mena, professorals, doctes, planers, macarres (sí, també macarres), absurds, roiníssims...però tením algun bon orador.
Algú recorda algun dels centenars de discursos i intervencions que hem sentit en congressos, conferències, actes o consells nacionals... I això, és un handicap.
La gent també vol lideratge dialectic.
Crec que tenim excel·lents gestors, gent molt preparada, treballadora...però...hi torne. Recorda algú algun discurs d'algú del BLOC?
Jo no.

Anònim ha dit...

Molt interessant el punt que acaba de traure. He de confessar que sempre ho he pensat però mai ho he dit. Manca gent d'això que se'n diu carismàtica. De tots els càrrecs del BLOC a qui he pogut escoltar crec que vosté és el que més ho és. Si no venen hi haurà que buscar-los. Tot i que no és un problema del BLOC. Hi ha pocs valencians que siguen carismàtics. No en recorde cao ara. Al menys que a mi m'ho pareguen. Bona nit.

Eduard

Nomdedéu ha dit...

Bona nit, i gràcies per la part que em toca. Però sóc clarament insuficient.

Anònim ha dit...

Fantàstic!

Anònim ha dit...

Si pots m'agradaria que feres algun comentari o valoració de la notícia que apareix hui al diari que l'Ajuntament de Castelló té 33 milions d'euros pendents de cobrament d'exercicis anteriors.

Anònim ha dit...

Bon dia,
el meu comentari no te res a vore amb l'article, és un comentari general sobre una situacio cuotidiana que me va passar l'altre dia sobre lo que pensa la gent del Bloc.
Estava amb un grup d'amics i vaig traure a la conversa el nom del Bloc, i aixo van ser els seus comentaris:
-El Bloc?Que és aixo? no ho havia sentit en la vida.
- Si, eixos son los verdes, els que no ens disen caçar al parany.
...
I no és la primera vegada que sentisc eixos comentaris.

Molta gent desconeix de l'existencia del Bloc.

Anònim ha dit...

Potser caldria recuperar Pere Mayor com a líder del Bloc. La meua proposa deu semblar massa agosarada, però he de reconéixer que mai no he sentit parlar a un líder del partit amb un domini de l'oratòria com ell. Evidentment els mitjans de comunicació del PP i del PSOE acusarien llavors el Bloc de no tenir recanvis pel fet de recórrer a un polític ja cremat. Però això, paradoxalment, suposaria publicitat per al Bloc, que fa molta falta, i, a més, faria que molts ciutadans s'interessaren per saber què és el Bloc i qui és el tal Pere Mayor, perquè, francament, si férem una enquesta arreu del País, quin creieu que és el percentatge de ciutadans que a hores d'ara coneixen Pere Mayor?

el tropilla ha dit...

Tornar a Pere Mayor es com si la seleccio espanyola tornara a convocar a Butraguenyo, val que marcara gols un dia determinat i fora un figura de l'area pero mai es menjaren un "torrao"... En el bloc cal millor gent, en el bloc hi ha millor gent...

Anònim ha dit...

Acabo de llegir l'artícle sobre el tal Sales i només tinc que dir: Excel.lent!
Gràcies.

Anònim ha dit...

Com que Pere Myor el millor lider?i que me dius de "hazte oír" del Bloc quan el Bloc era taronja amb Pere Mayor. Un "hazte oír" que molts castellanoparlants no ho entenien, quan el "fes-te sentir" pot entendreu qualsevol.

HGHGHG ha dit...

Pues una pena que no entienda ni papa de catatá...también yo soy norteño, pero más vascuence que otra cosa, je...
Abrazo!

Nomdedéu ha dit...

Ja ho vaig comentar, estic de voluntari olimpic, als specials, i no tinc temps de res. A vore si demà puc dir alguna cosa.
Com vos conec vos aqvise, a astrakus no li digueu cap brofegada. Ahir vaig caure per atzar al seu bloc i em sembla que escriu soberanament bé. Li ho vaig dir i per això hui em torna la visita.

Anònim ha dit...

És de veres, no tenim grans oradors.

I el PP i el PSOE en ténen? Tampoc. Crec que és un mal comú.

I si algú destaca, ja s'encarreguen alguns de fer-li la vida impossible. Porcar també era un orador roïn?

Balta

Anònim ha dit...

Gràcies Enric per eixe compromís amb la gent especial molt bé eixe treball com a voluntari.

Anònim ha dit...

Hola Enric,
M'imagine que estaras cansat i derrotat amb això dels Specials Olympics, però avui ha aparegut una notícia en el Levante què ens pots dir d'ella. Moltes gràcies.

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008101200_4_505710__Castello-Bloc-nacional-asume-tesis-Castello-prepara-viraje-valencianista

Nomdedéu ha dit...

Bé, és una informació periodistica que no podem dir siga inventada. Hi ha algun error, com ara dir que no s'ha triat els ponenets. Si que estan triats. El que no sabem (si més no jo o ho sé) és en quina direcció treballen.
Sabem, això sí, el que Morera ha dit en les darreres itervencions que l'hi he sentit, que cal consoliar eixe espai valencià.
Sabem que fins i tot el BES reclama tornar al color taronja (els colors són també símbols), jo vull tornar a l'estratègia taronja, no només al color.
Personalment mai no he dit que s'haja de fer un gir al centre ni a cap lloc. Sempre he dit, això si, que calia ser conseqüents amb la política que fem a cada poble i ciutat, que és on tenim millors resultats. I fem polítiques de progrés, però no participem en consursos de vore qui està més a l'esquerra de qui. Això ho hem fet a nivell nacional i ens ha anat malament. Jo sempre he dit que el que cal és assumir el que som, i no disfreçar-nos d'altres coses.
I és cert també, que crec que hem de treballar per examplar la base del valencianisme. Fa temps que jo parle d'un valencianisme per tots els públics. I crec, que el BLOC s'ha guanyat el dret a liderar eixe espai.
Però hi ha un proverbi galés que diu que qui vol ser líer ha de ser pont. I jo ara, intente col·laborar en la constrcció de ponts entre les diferents formes d'entendre el valencianisme.
Enric 2 ho preguntava l'alte dia, això exclou IPV? Depén d'ells, del paper que vullguen jugar, de si continuen volent inluir en EU, si estan fora definitiament, depen de amb qui tinguen aliances, etc. Està a les seues mans. Però insistisc, lidera el BLOC. Jo no era partidri, i no ho sóc ara, d'acords de tu a tu. Durant un any el BLOC ha anat a remolc d'una escissió d'IU sense personalita política contrastada. I no puc acceptar-ho. Trobe que Mònica Oltra és una bona parlamentària. Sí. Però no és suficient.
En resum, no sé que diran les ponències, para ja fa mesos vaig dir a este bloc, que jo participaré activament del debat ideològic. I de l'estratègic.

Anònim ha dit...

Canviant de tema, estava mirant la notícia en la qual l'alcalde anunciava que hi ha uns puntrs més de BiciCas, un d'ells és la Plaça Anacard (Marañon) en no se quin dialecte. Hehehe, entre ab, los i anacards este Ajuntament està servit. Que deixe d'usar el SALT com arma de destrucció massiva.

Nomdedéu ha dit...

de veres diu anacard? on? que forts són!

Anònim ha dit...

Hi és a la pàgina web de l'Ajuntament. Ara canviant de tema, no se si per tornar de pont del Regne Unit (he vist conduir a gent per l'esquerra)o per una actitut ecologista avui he agafat el TRAM per baixar al centre a les 8:35. El TRAM (TURCAS) ha passat amb una frequència d'uns 20 minuts. Quan indica que tarda 5 minuts. Han passat 2 TURCAS oficials i un de servei espacial. El servei no funciona com hauria, agafaré esta setmana este mitjà de transport i ja t'informare de com funciona l'aparell.

Anònim ha dit...

Conec gent d'IPV, i crec que són valencianistes, amb el que això vol dir, com és que es creuen el país, i no tenen por de dir País Valencià i escriure València allà on calga; ho han fet sempre, fins i tot quan molts d'ells eren a EUPV. També són gent d'esquerres i ecologistes. De fet, el seu lema era d'equerres, verda i valencianista, quan es referia a IPV. Són majoritàriament gent que provenen d'Esquerra i país, la part nacionalista d'Esquerra Unida, però també hi ha gent que ve de Projecte Obert, més ecosocialista (Ribó ve del PCPV, per exemple, però no tots). El seu valencianisme, el seu compromís amb el País Valencià i la seua ciutadania, més enllà de noms o sigles, es veu en el dia a dia. Tu, Enric, has sigut regidor delegat de Sanitat en un ajuntament dirigit pel PP. En què es podia diferenciar el valencianisme que emetia la teua regidoria de la de qualsevol regidor del PP? En què els cartells de estaven en valencià? On es nota la política nacionalista? No feia país Ramon Cardona (qui no està en IPV) quan era diputat per EU a les Corts? O quan va ser regidor d'Educació i Cultura al seu poble? O ara mateix des de la seua associació? Li ho pots preguntar a Alfred remolar o a Toni Meneu. O Joan Ribó? O el mateix Carles Arnal?

Després dels desastrosos resultats electorals de les Generals et vaig sentir unes declaracions on deies que es va voler pescar vots en un lloc on no hi havia massa peixos. Els resultats no et contradiuen, però caldria vore perquè eixos peixos no hi eren. No obstant, d'això ja es va parlar molt en en este mateix blog. La pregunta seria ara: creus que amb els neoblavers o ex-blaveros o blaveros reconvertits, siguen nacionalistes o no, aquells que escriuen Valéncia (per a mi falta d'ortografia, o així m'ho ensenyaren a l'escola), allí, hi ha peixos? No ho sé. Tinc molts dubtes. Només espere que el Bloc seguisca escrivint València amb accent obert.

D'altra banda, també crec en la unitat del valencianisme polític,ja ho hem discutit moltes vegades, i crec que l'ha de liderar el Bloc, per altra banda el germà major, però tampoc crec que haja de ser dictatorialment("O ho agafes o ho deixes"), sense discutir. Dins del nacionalisme que prové, més o menys, de la tradició fusteriana (encara que ja no estiga massa ben vista, i en alguns casos mab raó) s'hauria de tractar d'arribar a un enteniment. Unitat primer entre aquells que pensem que la senyera amb blau és el de la ciutat de València, no la del país (recomane el llibre de pau Viciano), i després, sempre que reconeguen la unitat de la llengua que es diu català a nivell científic i internacional, després. Anem a pams.

Això tampoc vol dir que se satanitze Opció nacionalista o esquerra nacionalista. No, han fet passes molt importants en els darrers anys, però encara no han abandonat les veleitats secesionistes del tot. I això encara me fa por.

Anònim ha dit...

Téns sort de conéixer a gent d'IPV. Jo no en conec a cap.
I del BLOC, en fi, cada volta estàn més amagats i difícils de trobar.
Si al BLOC no hi ha un canvi (d'estratègia, de posicionament ideològic, de model organitzatiu i de política de comunicació) i un recanvi (de persones a la direcció de València) el futur es presenta molt negre.

Balta.

Anònim ha dit...

El futur es presenta molt negre per al país, no només al Bloc o a IPV o a EU... si no mirem pel país, més enllà de noms i sigles.

Nomdedéu ha dit...

No seré breu.
Anem a vore, que efectivament ja n’hem parlat massa i ja fa olor tot això. No vaig a repetir el mateix debat cada tres mesos.
En que es diferencia la meua gestió de la del PP quan vaig ser regidor de Sanitat? En que la cartellería era en valencià? Si tu creus que fer els cartells en valencià és fer valencianisme, aleshores no hi ha diferència entre tu i les tesis de Vicent Sales. Per això qualsevol et sembla un patriota!
En quatre anys que vaig tindre competència, va caure en picat el número d’animals sacrificats a la gossera, i vam fer l’ordenança més proteccionista del país. La protectora que deia sempre que no era suficient, i posava l’exemple de la d’Alacant, deu estar ara amagada davall les pedres a la vista de les denuncies que hi ha a Alacant. Ara que de fet, la protectora va desaparèixer de la vida pública quan vaig deixar de ser jo el regidor. No sé si perquè anaven teledirigits per algú a qui molestava que el BLOC tinguera competències (òbviament pense en els partits de l’autoanomenada esquerra) o perquè sabien que amb mi aconseguien avanços substancials i ara amb el PP no tenen res a rascar.
Vaig augmentar notablement el número de cursos sanitaris a les escoles i instituts, i vaig ofertar-los per primera vegada a les associacions de veïns. Cursos d’higiene, cursos de primers auxilis, cursos de bona alimentació i desdejunis saludables. I molts més. Van arribar a més de 5.200 alumenes. Que no està gens malament.
Vaig crear línies d’ajudes econòmiques per les ONG’s locals que treballen en temes de salut. Mental i física. Mai abans n’havien tingut.
Vaig signar el conveni que fa que tots els escolars de Castelló tinguen una revisió gratuïta a l’aula, per preveure l’ambliopia, que és causa comuna de fracàs escolar.
Vaig treballar sempre des de l’òptica social de progrés que el meu partit representa. I n’estic molt orgullós. No tinc que justificar-me més. I fer això és fer país. O que vos penseu que és sinó fer país? Penjar banderetes? “Dir País Valencià i escriure València allà on calga”? Qui crega que això és el nacionalisme ja té ACPV. Jo faig política.
La valenciania de Ribó que tu poses com exemple jo no la veig tan clara. Però no he de jutjar ningú. Ni el present, ni el seu passat en un partit espanyol com IU, que només ha abandonat quan no ha pogut seguir governant-lo. Però insistisc, jo no done carnets de valencianisme. Si ho són fantàstic. Si no, és el seu problema. Això per no parlar d’Arnal el líder indiscutible d’un partit amb dos militants. Eixos són els exemples que poses abans de demanar que superem capelletes i sigles?
El BLOC té 8 anys d’història, 300 regidors i regidores i més de 20 alcaldies. IPV 8 mesos d’història, o un any a tot estirar. Ningú no sap quanta gent té, i òbviament fins ara, com mai no s’ha presentat a unes eleccions no sabem quin pes electoral pot tenir.
Per tant el teu discurs de superar sigles, els hi ho hauries de dir a aquells, que es muntaren fa un any una capelleta, quan no van poder fer-se amb les sigles d’EUPV que és el que volien. Ja està bé de tanta broma, home.
Ja ho he dit en més d’una ocasió, estan convidats a vindre al BLOC. Jo els avalaré un per un. I sí, tranquil, ja t’ho vaig contestar un altra vegada, si el problema és de cadires, els estatuts preveuen que tots els militants poden ser triats per qualsevol càrrec. No hi ha carències. Poden afiliar-se directament al BES i treballar des de dins, com fa el BES per donar un determinat color a les polítiques del BLOC. Però sap perquè prefereixen estar fora? Doncs per que un pacte dona més llocs a les llistes i més influència que la que tindrien dins d’una organització més gran. Per tant, ho dic seriosament, dirigeix el teu discurs a qui disgrega, crea paradetes en benefici propi, i ajorna el creixement del nacionalisme potent. I això ho fa IPV, no el BLOC.
Resultats electorals. Ho vaig dir, si. Ho vaig dir molt abans, i el dia després. I efectivament, els resultats no només no em contradiuen, sinó que em donen la raó de forma taxativa. Saber perquè no hi eren, no és una prioritat per mi, ni sabria esbrinar-ho. Au, feina de politòlegs, demoscòpies i ciències varies. Quan tinguen el resultat del misteri que ho diguen i actuaré en conseqüència. Ara com ara, sé que jo tenia raó quan deia que eixe espai electoral no existeix.
No cal que patisques per l’ortografia del BLOC (per la meua sí, que faig faltes). Quan dic que estic més prop dels qui escriuen Valéncia que dels qui escriuen Espanya, faig una metàfora que estic segur que has entés. Així, que no et seguiré el joc. El BLOC va fer un pas valent acceptant l’AVL. Ho dic a l’article, una solució política a un problema polític. Els qui continuen en les essències i agafant-se-la amb paper de fumar, són co- culpables del conflicte. Jo entenc la política com l’art de resoldre problemes, no d’alimentar-los.
No crec que hi haja un espai electoral al voltant del valencianisme tricolor, que meresca un gran esforç del BLOC. No ho he dit mai. Dic, que eixa gent, alguna d’eixa gent, creu que el País Valencià és una nació. Com ho crec jo, i la gent d’IPV, majoritariament, son federalistes espanyols, que no és poca cosa. Ja he dit, que crec que tene cabuda al BLOC. I dic, que qui estima el meu país, mereix el meu respecte. I dic també, que les bases dels acords amb eixa part de la població, passen bàsicament pel text de l’estatut.
Assumpció de l’autoritat científica de l’AVL, triple denominació (Preambul: Regne, País. Text: Comunitat) tot i que al BLOC seguirem usant País, ningú no planteja el contrari.
I bandera. Hi ha una bandera que representa la majoria dels valencians i valencianes. La bandera que oneja a tots els ajuntaments valencians. Amb alcaldies del PP, del PSOE, del BLOC i no sé si en queda cap d’EU. Una bandera que dins i fora d’ací s’identifica amb el país. Que et creus que per mi, que he cremat blaveres, no és dur? Però jo pense en el futur. Vull una ensenya nacional que ens represente, i ara com ara, ho fa la coronada. Clar que vull una Llei de símbols que done importància i preeminència al Penó. Però la realitat és tossuda.
El llibre de Pau Viciano no el llegiré. Entre d’altres coses perquè Pau, a qui conec fa més de 30 anys, fa trampes, i talle el relat en el XIX. No explica la tradició plural, de la senyera coronada en el nostre segle. No li convé.
Els historiadors fan bé de fer llibres. Sense conèixer la història, és difícil construir res. Però un llibre d’història no fa política. Pau és més fusterià que el pobre Fuster. I tinc la sensació que al descregut de Fuster, vore com alguns han convertit els seus textos en religió, en veritats axiomàtiques, el faria regirar-se a la tomba.
Tens raó en això del futur negre per tanta gent. Però et seré franc, si EU desapareix, crec que seria una cosa positiva per al país. No crec que siguen útils. I si IPV vol sobreviure a les urnes, crec que hauria de ser menys egoista i tindre més sentit comú.
Mònica Oltra em va dir un dia que em llegia. Li vaig regalar un llibre meu amb una dedicatòria. Vaig copiar la pag 67 del llibre AMORS IMPOSSIBLES de Josep Vicent Marqués. Tu que eres bibliòfil, segur que ho trobes. En eixa història es resumeix esta història.

Anònim ha dit...

Això de llegir sense sentir la persona pot donars sensacions que unes vegades ho són i d'altres no. la sensació que tinc és que t'has emprenyat amb mi. No era la meua intenció.

Una altra sensació és que no has entés la meua pregunta ni el meu plantejament. Anem a poc a poc.

No crec que ser valencianista és fer les coses en valencià. El que te preguntava era per saber on posaves l'accent valencianista en la política que vas dur a terme mentre eres regidor de sanitat de Castelló. No dubete dels bons resultats, dels quals te dóne l'enhorabona, però això ho haguera fet qualsevol bon gestor, cosa que crec que eres, però sense ser necessàriament nacionalista valencià. La pregunta doncs seria on està la marca valencianista en la política que vas dur a terme? més enllà dels cartells en valencià, la qual cosa és anecdòtica.

Més. he dit que el bloc ha de liderar eixe esforç cap a la unitat del valencianisme. en això estic d'acord amb tu, sempre ho he dit. Ja vaig dir que en el compromís el primer lloc a Castelló hauria d'haver sigut per al Bloc (i els que me coneixen sabran que a qui preferia era a Toni Porcar, seguit de ramon cardona, però això ja és aigua passada i no té remei). Però el que no crec que el bloc ha de fer mai és exercir de pare autoritari, sinó més bé d egermà major. Que IPV són un entrebanc en eixe procés d'unitat, doncs mira, crec que primer se'ls hauria de preguntar cap on volen anar, què volen fer. Els ho has preguntat? No ho sé, com també sè que són ells els també haurien de dir alguna cosa. mal, per la seua part si no ho han fet. I parle d'IPV perquè conec gent que està a ahí dins, però també estan els d'ERPV, que si bé el seu projecte és federalista català, alguna cosa també hauran de dir en eixe procés de convergència valencianista, encara que només siga per desmarcar-se.

Només algunes cosetes per acabar. He entrat al web d'Opnició Nacionalista Valenciana, i defineixen les seues aspiracions en fer d'Espanya o estat espanyol un estat federal on tindria cabuda la Nació valenciana, tot i definir-se nacionalistes valencians. Això i que demanen indepèndència normativa del valencià.

Respecte a EU. Jo no vull que desaparega cap partit democràtic. Ni el PP, i això que no en sóc massa amic del PP. Crec que en este país totes les idees democràtiques tenen cabuda.

EU compta amb 4 alcaldies al País Valencià, i IPV una (Otos), I jo mai he cremat cap bandera, ni blavera ni espanyola ni res. Sí que tinc una senyera amb quatre barres que penge en festes al balcó de ma casa.

I gràcie sper no ser breu.

Nomdedéu ha dit...

Tens raó, escriure no dona per massa matitzos. No m'he enfadat en absolut.
Tot el que IPV vol fer o no, tot el que s'ha compromés a fer o no, tot el que ha complit o no dels seus acords, no he de dir-ho ací.
Al BLOC tothom no és, ni de bon tros, independentista. Opció sap que este país és una nació. El seu límit federal és el mateix que el d'IPV, i que ja he dit que no és poca cosa i que tenen cabudes en un projecte d'un BLOC més gran.
T'assegure que el BLOC no actua amb "ordeno i mando", ja quasi em conformaria en que fora el germà major que tu dius. El BLOC actua com una iaia malcriadora, que permet al xiquet (IPV) fer el que li done la real gana. Saltar damunt del sofà, decidir on fem vacances tota la família, etc.
Ens xulegen (el tema de les llistes que tu apuntaves) perquè ens deixem xulejar. I a mi no m'agrada.
No crec que la definició exacta del que vaig fer siga ser bon gestor. Es pot gestionar pulcrament fent polítiques de dreta o d'esquerra, espanylitzadores o revlencianitzadores. Gestionar pulcrament no és un mèrit, és una obligació de tot gestor públic (i privat).
El model de país en el que crec, és el de les oportunitats per tothom. El del respecte mediambiental. El del respecte pel valencià (clar). El del reforç a l'educació i la sanitat pública. I eixes coses, amb les escasses competències que té la sanitat municipal, són les que vaig fer.
Eixe és el país que vol el BLOC.
Fer nacionalisme no és només reclamar un bon finançament, millors dotacions...això ho faig com portaveu del BLOC. Com regidor de sanitat, és difícil fer altres coses. I mentre vaig ser regidor de sanitat, també vaig ser portaveu adjunt, i vaig fer "nacionalisme". Si nacionalisme és reclamar el que he dit, fer propostes concretes, aconseguir que a Castelló hi haja actes oficials pel 9 d'octubre, oposar-se amb contundència a la proposta del PP-PSOE contra el Pla Ibarretxe quan ho van dur a plenari, fer propostes en positiu, davant el tandem PP-PSOE pel que fa a la crisi econòmica municipal, canviar bases de subvencions de totes les associacions de qualsevol classe que dona l'ajuntament. PQ? Per evitar clientelisme, i apostar per una societat més "meritocràtica". Qui s'ho mereix té subvenció, no qui aconsegueix vots per este o aquell.
I això ho fa el BLOC a Castelló.
Jo sóc un nacionalista que creu poc en els símbols. Que hi farem!

Nomdedéu ha dit...

Per cert ONV reconéix l'autoritat de l'AVL, ho diu el seu decàleg. Si bé és cert que permet els seus militants emprar altres ortografies.

Anònim ha dit...

Crec que hui me despatxaran de la faena, i no está el forn per a rosques.

En un post anterior has dit que no sé qui volia fer del Bloc un partit nacionalista (igual ho dic mal però no tinc massa temps per comprovar-ho amb exactitud). No crec, sincerament, que siga així. No obstant, no creu el Bloc en polítiques públiques sobretot pel que fa a educació i sanitat? No creu el Bloc que hi ha problemes socials (habitatge, precarietat laboral, accés a la cultura, etc.) que cal resoldre? No creu el Bloc que s'ha de defensar el medi ambient? No creu el Bloc que s'ha de defensar la cultura i la llengua pròpia dels valencians? No cre el Bloc que eixa llengua que ací diem valencià és el que a nivell científic i internacional és el català? No està el Bloc a favor del dret de l'autodeterminació dels pobles? No creu el Bloc que som un País?

Doncs bé, si és així, no veig massa diderències, pel que fa als grans temes entre IPV (o inclús ERPV) i el BNV. Una altra cosa serà entrar en els detalls, però això caldrà parlar-ho. Tot és qüestió de preferències. Vaig llegir-me el programa electoral de Bloc-Iniciativa-Verds, i em vaig il·lusionar molt, perquè el veia molt complet, i crec que era un bon punt de partida. En definitiva, tots tres, són tres partits valencians que creuen en el país, cadascun amb l'accent en un aspecte. I encara en cabrien més, per què no? Però el que opine és que s'hauria d'assentar i enfortir eixa troika. I a partiur d'ahí acréixer (no només en vots i militància, sinó ideològicament).

El valencianisme o nacionalisme valencià, com vulgues, ha estat desunit des dels temps de Maria castanya, o, de fet, des de sempre (entre seguidors de Constantí Llombart i de teodor Llorente, passant per la Segona república i la Transició fins arribar a hui en dia). Està clar que no ho anem a arreglar ara en quatre dies i dos cafés; és temps el cal. Però crec que primer s'hauria d'assentar el valencianisme d'esta banda de carrer, el que prové de Fuster (en major o menor grau), o que reconeix des de sempre la unitat de la llengua (els anomenats catalanistes) i després vore què passa amb els anomenats blaveros.

Anònim ha dit...

Mira el que diu el seu decàleg:

"10.- El valencià és l'idioma propi dels valencians que ha de mantindre la seua independència normativa.

Reconeixem l'oficialitat de l'organisme normativizador del Govern Valencià sense excloure el dret de qualsevol militant a poder emprar una altra normativa, advocant per la tolerància i el respecte.

Exigim a l'organisme normativizador del valencià designat per la Generalitat , independència enfront de qualsevol altre organisme i rigor a l'hora de valorar exclusivament la parla del poble i l'evolució del nostre idioma des dels nostres clàssics".

L'accepten, sí, però no se'l creuen, i en el primer punt demanen independència normativa.

Nomdedéu ha dit...

Una independència sotmesa a l'AVL? Demanen prioritzar els modismes valencians. Però tant se li val. Si estiguerem d'acord no caldria parlar de festejar, ens casariem i avant.
Jo participe de la vocació de trencar barreres entre dos models de valencianisme antagonics, que només alimenten la victoria dels espanyolistes. No sé que donarà de si.
I no veig per quina raó s'ha de fer primer una cosa que l'altra. Amb IPV ja treballem plegats (sovint plegats a les seues voluntats) com en el tràgala del programa que tant t'agrada. El cas és que jo crec que pot fer-se tot a l'hora. Uns treballen per aproximar-se a IPV (jo preferiria que la gent del BLOC treballés per aproximar IPV al BLOC), i jo per obrir línies de diàleg amb altra gent. Si tot qualla millor. Més grans, més forts.
Però mai no em contestes, Enric, que et sembla que haja aparegut IPV i vulguen crear un partit, si segons sembla són tan similars a nosaltres. No haurien d'afiliar-se i treballar des de dins? Això seria si tingueren visió de país, però tenen, això que tu li critiques al BLOC, visió de sigles. I no ens enganyem, el BLOC és molt menut, IPV no sabem si és.

Anònim ha dit...

Un sol accent no modifica una llengua, la llengua és la que és i València hauria d'escriure's amb accent tancat sinó fos per les guerres absurdes entre els imans de les capelletes. A vore si aprenem. Si som valents i ja no obrims els accents en interés o ingrés perquè no els fem oberts perquè collons seguim escrivint obert un accent que no pronúncia cap persona al País Valencià. També es cabuderia, no?
PS:Jo ho escric sempre en obert.

Anònim ha dit...

Nomdedéu, crec que eixa última reflexió és la que cal contestar (i ho has fet més amunt quan has dit que els ix millor pactar que integrar-se al BES, més iguals impossibles).

Sobre el programa, i demane perdó per posar-me pel mig, sols dic una cosa: quan el Bloc anava sol (abans del Compromís) aconseguia molts vots del meu entorn que mai votarien PSOE -vull dir, sociològicament gent catòlica, conservadora i treballadors del camp- Però, arribaren a votar Bloc (tant a l'ajuntament com a les autonòmiques). Els dos últims anys ha estat impossible. Ho sent, en la tele veien a Glòria Marcos i, després a Isaura, i axiò era massa "pa" la carabassa.

És trist, però la gent vota també pensant en el grau de confiança que li oferix el candidat. I Morera els la dóna, però tenia davant a la Marcos i a Isaura (als ulls de familiars i amics meus jo els estava dient que votaren a Carrillo i a Chávez, respectivament). Resultat: a les últimes eleccions no sé tan sols si la meua dona votà Bloc.

I el programa cal explicar-lo i si qui ho explica són uns "altres", ho sent, però no és el mateix.

Disculpeu haver-me clavat per ací i haver fet una reflexió tan personal.

Nomdedéu, et deixe ací la meua felicitació per lo dels Specials (no volia "embrutar" un article que he sentit tan proper).

Toni.

Anònim ha dit...

No sé si IPV (o qualsevol altre partit) s'hauria d'integrar al Bloc. Sí si és el que volen, tot i que caldria vore la fòrmula: en bloc cap al Bloc? Individualment? Si arriba l'ocasió ja s'estudiarà, tant per part del Bloc com per part d'Iniciativa.

No obstant, també hi ha altres fòrmules, com les del PNB i EA, on cadascú va a la seua (i inclús en les europees van separats, tot i que ara crec que no) però a les autonòmiques i en moltes locals formen una única candidatura.

Pot ser el que s'hauria de fer és buscar una fòrmula on cada partit (ja siga Bloc, IPV o els que arriben) mantinga la seua indepèndència però on els assumptes generals siguen consensuats i acordats per u òrgan suprapartidista (ací caldria, no obstant vore la representativitat de cada partit).

Nomdedéu ha dit...

No ho allargaré més. No has contestat al que jo pregunte, que és senzill.
Quin sentit té, amb el panorama actual, muntar un partit que (segons tu mateix afirmes) coincideix substancialment amb el BLOC?
Quin sentit té? Es que no ho puc entendre. M'hi esforce i no ho puc entendre. Si les diferències són els suficientment grans com per que siga necessàri un nou partit, aleshores, ja s'ho faran. En les urnes ens vorem. Si no són suficientment grans, segur que calen més sigles en este país?
La resposta és tan obvia que no la dones mai, Enric 2. I la pregunta és senzilla. Molt senzilla.
La resposta també. La donaré de forma dura, més enllà de la bona voluntat política (que jo no dubte) IPV són mercenaris polítics.
Van aguantar dins d'EU mentre la podien controlar. Ara s'han muntat una capelleta. I saben que des de fora, condicionen més al BLOC que des de dins. Per tant, avantposen els seus interessos personals i de grup als de país. No hi ha molt més que parlar sobre el tema.

Anònim ha dit...

Home, jo no diria que són mercenaris. Entre d'altres coses perquè si ho foren els aniria millor amb el PSOE que amb el Bloc, amb tots els meus respectes, ja que els àmbits de poder ocupats pel PSOE són més grans que amb el Bloc. Entrarien, com vas dir amb aquell dibuixet del polp, al PSOE.

IPV ve d'una guerra interna d'EU. gent d'esquerres no comunista i amb sentiments nacionalistes o valencianistes (com vulgues). Es defineixen ecosocialistes i valencianistes (mira el web, els seus estatuts, els seus documents, etc.). Això és també per enxamplar les seues bases amb gent originària de Projecte Obert (Ribó i Bort serien els exemples) i de partits verds (no sols Esquerra Ecologista d'Arnal, sinó Los Verdes de Villena, on el Bloc ho tindria magre, però no IPV amb el seu ecosocialisme).

Abans he parlat del PNV i EA, però més que EA IPV serien Ezker Batua, o si m'apures, Aralar (amb les lògiques diferències de conflicte polític i d'altres tipus que tots coneixem al País Basc). I ni Ezker Batua ni Aralar estan al PNV. I sí, ja sé que a les eleccions van per separat, però al País Basc no tenen el tall al 5%, cosa que el Bloc, IPV, EU, ERPV i la resta de partits que no siguen ni el PP ni el PSOE han de tindre en compte.

Nomdedéu ha dit...

Que si, que si. Qua ja ho hem parltat tot això. Que està molt bé. La pregunta que no vols contestar és: este país necessita un partit nou? Dona raons per les que no s'hagen d'integrar al BLOC. alguna raó més enllà de la força per negociar càrrecs i poder d'influència? Saben que fora "manen" més que dins. I això, és partidisme i egoisme. No pensen en el país. Argumenta el contrari, per favor. No tornes a dir-e Aralar i botifarres de budell culero. M'és ben igual que hi haja exemples. Mira el BNG. Independentistes, galleguistes tèbis, secessionistes lingüistics i oficilaiestes, comunistes, socialdemòcrates... I governen. Una sol partit. I governen. Allà tots han estat generosos. Governen!!! Eixe és el repete, no tindre 3 regidors al país i 2 diputats.

Anònim ha dit...

A vore, que no sóc jo qui ha de dir si s'han d'integrar en el Bloc o no, que jo el que volia des del principi era dir que abans de parlar amb els anomentas blaveros, seria millor parlar amb qui ideològicament es té més a prop, sense que diga que s'hagen de trencar tots els ponts i punts d'encontre que tu has defensat en el CAV amb els sectors que provenen d'UV o altres grups secessionistes.

D'ahí ha derivat cap a IPV, però no només parle d'IPV, també he parlat d'ERPV, encara que mentre els primers tenen obediència valenciana els altres és catalana.

Que s'haurien d'integrar en el Bloc? Doncs no sé si en el Bloc o en un altre partit o organització, però l'objectiu seria en una única organització o moviment polític valencianista, se diga Bloc o LLibreta de ratlles. Sí, sí, i he defensat sempre la unitat del valencianisme, No només estos dos o tres dies en este post, i potser l'objectiu o l'exemple haria de ser el BNG, on fins i tot hi ha comunistes més comunistes que la Sra. Albiol, però que anteposen el seu galleguisme al "partido".

Arribat el moment, però, la fòrmula hauria de ser la que millor s'acoplara a la realitat política i social del país Valencià. I això és una cosa que es persegueix des de la renaixença, i, sobretot des de la Segona república (el CAV original és l'exemple d'això). I això no es fa en dos dies i tres cafès, com ja he dit abans, cal fer hores (moltes més que les d'escriure en este blog, tot i que m'agarada molt). Cal anar a poc a poc, i no pretendre (i eixa és una crítica que te faig, Enric) que se passen els partits nounats "con pertrechos y bagajes", "cautivos y desarmados". S'ha d'anar fent reunions conjuntes, tant a nivells alts (el grup parlamentari, on, segons dius, es treballa més o menys bé) com a nivells de col·lectius locals. Fent actes conjunts (com ara el 9 d'octubre, el 25 d'abril, etc. Els símbols són importants, cohessionen la comunitat), treballant en comú (el SOS Ribalta, per exemple), etc.

Uff, estic esgotat.

Nomdedéu ha dit...

És una opinió respectable. Però no vaig continuar debatent d'este tema amb tu. Tot el que dius, tot, a tot ja he contestat. Sembla que no ho vols entendre.
Amb IPV es fan reunions. On calga. Amb la resta de gent també. On calga. Tu pot sér estas més prop d'ERPV, jo no. Jo no sé si IPV accepta l'AVL, EU (d'on venen ells) no.
Dius que tu no has de ser qui diga si s'han d'integrar o no, però si que eres tu, qui dibuixa fulls de ruta i no se que. Dius amb qui ens hauriem de reunir primer, ignorant que ja t'he dit que ja ho fem, i amb qui després. Sorprenent venint de qui s'excusa quan li fan preguntes concretes.
Critiques que jo vulga que s'integren, però no contestes que aporta al País IPV, que no pugues aportar com un corrent del BLOC. No ho fas, perque no hi ha més resposta que la baralla pels càrrecs. L'ambició d'alguna gent de fer partits i partidets i micropartits dels partidets. Eixa és la realitat.
Dius que vull que s'integres "cautivos y desarmados". Això és una apreciació personal teua. Al meu partit cada persona té un vot. I desgraciadament els corrents un plus. Així que, pesarien al partit el que pesen en persones, en militants. No com ara. I tu ho saps perfectament. Si et vols enganyar a tu mateix, tu voràs, però no crec que enganyes ningú més amb eixe doble llenguatge.
Sembla com si IPV fora filla teua, o ERPV el teu nebot!
I jo no sé que fas tu fora d'este bloc, no ho sé. No sé si milites enlloc o no, si vas a fer proselitisme als bars o a les biblioteques, si vas a manifes o escrius llibres, si fas mítings o et reuneixes amb gent que no pensa com tu. I tot això a favor de la sacrosanta unitat del nacionalisme. No sé tu. Jo si. Ara, i abans de ser regidor. Des de l'any 1976 que vaig començar a militar en política. Sempre en partits d'ambit valencià. Sempre.
Si més gen ho fés, seriem més a treballar al carrer i menys a pontificar des de casa.
Com ja he contestat a tot, i tu tornes a repetir el mateix no té sentit seguir parlant d'això. (D'altres coses si, que sempre dius coses ben assenyades). Podries discrepar, però no ho fas, ignores les preguntes directes, i les meues respostes a les teues, per usar la tàctica de repetir el mateix una i mil vegades. Un tàctica típica, perdona, de l'esquerra més prehistòrica. Repetir i repetir, sense escoltar les respostes. A vore si l'altre es cansa.
Doncs tu guanyes. M'he cansat. Tema mort.

Anònim ha dit...

Home, no es tracta de qui guanya o qui perd. No m'espere cap copa ni cap medalla. Em portes avantatge, si açò és una competició; quan vas començar a militar en partits polítics jo començava a viure.

Crec que sí que t'he respost. No ho llegiré perquè hi ha molt. T'he dit que l'ideal per a mi, que no sóc més que jo i les meues ciurcumstàncies, és que IPV (que no és la meua filla, ja en tinc una i no es diu així) o ERPV (tinc dos nebots i una neboda i no és cap d'ells) o tots els que siguen, s'apujaren definitivament al carro que estire el Bloc cap a eixa sacrosanta unitat del valencianisme com dius. Però no per una raó mística, espiritual, sinó pràctica. O ens unim, i de manera ben feta, o ens mengen entre el PP i el PSOE.

La manera? No ho sé, jo no sóc polític. Però tinc la meua opinió.

Respecte a la utilitat d'IPV en la societat i la política valenciana. Seria recollir aquelles tendències que el Bloc no és capaç d'entrar. Com ara els moviments verds i d'esquerres (ecosocialistes?) de comarques castellanoparlants, per exemple (he posat el cas de Villena) o de llocs valencianoparlants on el Bloc no pot entrar (Alacant, si la considerem valencianoparlant, Elx, la Vall d'Uixó). IPV posa, o això sembla, més èmfasi en la seua vesant roja i verda, mentre que el Bloc en la vessant taronja (ja m'entens). Però no crec que ni u ni l'altre descuide cap part (o això vull pensar).

respecte a la meua vida ultrablogera he de dir que en tinc molta. Vaig a manifes, vaig a bars, escric quan puc, llig quan puc, en les darreres eleccions em vaig presentar voluntari sense militar com a apoderat de la candidatura de Blic-IPV-Verds perquè me va agradar el missatge, treball vuit hores al dia (o més) i sobretot disfrute de la meua filla i la meua companya, dels meus amics i de la meua família, Supose que com tu, com tots.

Perdona si encara li he donat un alémés a este post moribund. I per ser una gota malaia. Ara mat'l si vols, que per això tu eres l'amo del carxofar i del blog. Salutacions.

Nomdedéu ha dit...

Tots tenim família, aficions i dret al lleure. I cada u té el grau d'implicació que considera oportú. Res no és obligatòri.
I no cal que remate res. Entre els dos l'hem mort ben mort. Salutcions cordials

Anònim ha dit...

Enric 2, és una qüestió de prioritats:
Hi ha qui primer vol tindre un país més o menys reconegut, però que existisca i açò perquè pensem que si no tenim país no podem ser d'esquerres, de centre, de dretes, ecologistes, feministes, etc. i és clar que no volem ser cap de tot açò a Espanya ni a Burundi. Ho volem ser al nostre país.
Hi ha qui al remat es conforma amb Espanya, creu que podrà canviar-la i treballa pe aconseguir-lo. Molt bé, si poden ser aliats nostres, perfecte. Amb allò d'Espanya ja s'ho faran.
És tan difícil d'entendre?
C.V.

Anònim ha dit...

Si que tenim bons oradors al BLOC i fusta de molt bons polítics. Però qui els ha donat oportunitat de parlar? sempre són les mateixes cares les que reepresenten o parlen en nom del BLOc en actes públics o del partit... hem de renovar-les ja( a banda de la tant necessària estructuració orgànica optimitzada i el debat ideològic indefugible). Jo crec sincerament que si volem transmetre un missatge nítid, coherent, a la societat valenciana no ho podem fer amb gent que com tu tan bé dius, han canviat d'opinió, d'estrategia i del que fera falta en tant poc espai de temps. Cal un lideratge sòlid, cares noves, i més presència de cares amb experiència (com tu) però que no han pogut tindre un perfil nacional alt (al blog sí però no mediàticament o orgànicament) però que han mantès una coherència i honradesa en el discurs fora de la "estratègia" del moment el curt-placisme per l'escó o el control del partit per una temporada.

Veig necessari rellançar el BLOC al proper congrès i no puc imaginar-me, ni comprenc com ho hem de fer si mantenim els caps visibles, que la ciutadania comprenga els girs ideològics estratègics del BLOc i que seguim tenint els mateixos representants públics i vulguem parlar de més democràcia i que no tots els polítics som iguals...

L'altre dia un mestre em deia, més o menys, que: Si eres pobre has de ser templat per poder triomfar, si a més de pobre eres lleig no triomfaràs mai.

Nosaltres sempre hem sigut pobres( PP i PSOE rics, presentant una creïlla lletja mentirosa incoherent o sense oratòria tindrien 500000 vots) però havíem estat guapets (coherents, frescos, justos, sense interessos personals ni ganes d'aparentar sense més, amb un discurs...etc. Hem de ser els més templats del món! per poder ser també rics(gobernar el nostre país perquè ho siga), ara som lletjos(no ens comprén ni la militància). No sóc amant, ni ara ni mai, de lipossuccions ni liftings ni bòtox, són els indicadors de la decadència. M'agrada la bellesa natural, fresca, sense complexos.
A vosaltrees no?
fem-la possible.
Salut!

Anònim ha dit...

Bons diàlegs entre Enrics.Algunes idees no les he comprés a força de llegir i llegir tantes paraules,pero ,si més no vaig enriquint, el meu lèxic.
Abraçada.