03 de juliol, 2008

SEXE, MENTIDES I TITULARS.

Com Mediterráneo s’ha enganyat i ha publicat el mateix article que la setmana passada, este d’ ”ESTIU” queda pendent. Per tal de refrescar el bloc, vos explique una historieta.

L’altre dia, un destacat socialista local (que no forma part del grup municipal) em deia amb to entre burleta i recriminador:
“tu continua votant amb el PP, continua”. “Per què ho dius “fulano”? vaig preguntar-li. “Què no has llegit la premsa?”.
Vaig riure. Té la seua gràcia, no? Per a saber el que jo personalment vaig fer al plenari he de llegir que en diuen els diaris. Sembla una “boutade” però en realitat no ho és del tot. Llegint els diaris podré saber que creu la gent que he votat, que no sempre coincideix amb el que he realment he votat.
Posaré dos exemples. Un d’ “El Mundo”, que deia alguna cosa semblant a “26 votos a favor de retirar los nombres de calles franquistas en Castelló”. Després deia: Sorprendió Enric Nomdedéu votando en contra...” Al cos de la notícia ho explicava perfectament, però el titular...senyor, senyor.

Això no és el que es va votar. El que anava a votació era canviar els noms franquistes per noms de víctimes del terrorisme. I jo vaig votar en contra per moltes raons, entre elles, per què no vull un carrer per Melitón Manzanas o per Carrero Blanco. I com només hi ha 10 o 12 noms franquistes i més de 1.300 de víctimes del terrorisme, amb esta proposta tornem a obrir la baralla partidista. O no? Com triaran? Quins morts tenen més valor? La víctima 32 d’Hipercor, un guardia civil, Gregorio Ordoñez, Enrique Casas o Josu Muguruza?
El cas és que dos mesos abans el PSOE havia presentat una moció demanant la retirada dels noms franquistes i jo havia anunciat donar-li suport, però com el PP va presentar una contra moció, més ajustada a la Llei, es va votar la d’ells. S’aprovà una moció del PP amb el nostre suport, urgint al Govern Central (ho diu la llei) que edite el catàleg de noms a enretirar. El PSOE va votar en contra per què li agradava més la seua. Algú s’imagina un titular “PP i BLOC votan a favor de retirar los honores a franquistas y el PSOE en contra”? Se l’imagineu? Doncs seria cert. Tendenciós però cert.

Però “Levante”, el diari pel que s’informa l’amic socialista, encara ho va fer millor. Al plenari van anar-hi 6 mocions.
Una de socialista, en defensa dels drets del col·lectiu LGTB, amb contramoció del PP, que millorava molt substancialment la del PSOE que no deia res. Vaig intervindre per dir que havien d’haver arribat a un acord. Però com primer es votà l’esmena a la totalitat dels populars, la dels socialistes no arribà a votar-se. Jo vaig abstindrem, malgrat que la popular era més concreta i més útil que la socialista, fart que el PP sempre contraprograme per no votar una del PSOE.

La segona era una moció pactada entre PP i PSOE sobre les víctimes del terrorisme. Ja n’he parlat. Vaig votar que no.

En la tercera, el PSOE reclamava l’agilització de l’aplicació de la llei de dependència. Malgrat que com vaig dir, trobe que és una mala llei, vaig votar a favor del PSOE reclamant que el Consell deixe de boicotejar-la.

La quarta era una moció popular demanant l’agilització del corredor mediterrani i l’AVE. El PSOE havia anunciat el vot a favor, finalment, buscà una excusa absurda per votar en contra. Jo a favor. Com sempre.

La cinquena, una moció popular reclamant dotació econòmica de l’estat pel Centre de Salut de Gran Vía i el transport adaptat. Van acceptar una esmena meua molt substancial, i la vaig votar a favor. El PSOE en contra. Mai no demanarà res al govern de Madrid, no siga cas que...els hi diguen que no. O que si.

I la sisena una moció del BLOC reclamant que l’Estat retorne la residència de Suboficials a la ciutat. El PP va recolzar-nos, el PSOE, ara ja sense trobar excusa va votar que no dient, que era millor que ho parlarem en un altre plenari!!

“Levante”
va destacar tres titulars, els tres que començaven amb “PP y BLOC votaron a favor...”
No va dir que també vaig recolzar una del PSOE, o que en realitat de les tres en les que vaig coincidir amb el PP una era del BLOC i eren ells qui coincidien amb nosaltres, o que PP i PSOE van votar junts una moció a la que vaig votar que no. No. Això no serveix per els seus objectius que no són altres que fer creure que el BLOC és allò que no és. "El BLOC vota amb el PP". "Nomdedéu és de dretes".

Que fàcil és fer mal i fer demagògia amb els titulars. I que fàcil és deixar-te enganyar, quan ja venies enganyat de casa, amic socialista.

I això no és més que una anàlisi numèrica, superficial, si entrarem al fons de les qüestions i de que vota cada ú, em tem, que qui menys vergonya passaria davant la societat és el BLOC. Però això l’hi és igual a massa gent. A alguns polítics. A alguns periodistes. El que compta és alimentar la mentida en benefici propi.
p.s.
Val, les mentides i els titulars s'enten. Això del SEXE era per cridar la vostra atenció.

20 comentaris:

Gabriel Gilabert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gabriel Gilabert ha dit...

Jo també tinc molts amics i amigues socialistes, i algun del PP, però són sobretot els primers aquells que sempre prediquen amb això del vot útil, i jo sempre dic "útil per a qui?", per a mi no. Bé està que expliques el teu vot, perquè ja saps que sempre que podran t'acusaran d'afavorir el Pp. La llàstima és que hi ha molta gent que s'ho creu tot.

Gabriel Gilabert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Gabriel Gilabert ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

si, és una baralla difícil i cansada.
És com quan et diuen: "als actes sempre vas amb els del PP", quan la pregunta amb molta freqüència hauria de ser "on estan els socialistes?"
La gent ho confon tot i ho fa tot per confondre.
La trajectòria del BLOC a Caselló és la que és. I agradarà més o menys, però és innoble la manipulació a la que se'ns sotmet.
I és trist vore com gent formada i amb criteri, deixen de tenir criteri, i de res no esl serveix la formació, quan es tracta de deixar-se manipular.

Anònim ha dit...

Què gran!!!! M'ha encantat això del títol per enganxar al personal. La veritat, fins què no he llegit l'aclaració no me n'he adonat.

És totalment injust això què ens ocorre als nacionalistes. Els socialistes saben què podem fer-los molt de "mal".

Anònim ha dit...

Molta gent segueix la dita de difama que alguna cosa queda i és difícil lluitar contra això, el PSOE diu que el BLOC és de dretes i el PP diu que és d'esquerres.

Anònim ha dit...

Quan tindrem un diari afí al Bloc, o al menys, neutral; i sobretot en valencià?
Algú em comentava que estar a les Corts ens faria ser més mediàtics (eixir a la TV, per contra un altre amic em dia que ens passaria com al trànsfuga del PP (no recorde el nom)que va passar a CV i del que no s´ha tornat a saber, se´l deu haver tragat la terra.Tenia més raó el segon, però al menys apareixem més "gràcies" al Compromís, tot i que siga per a faltar-nos.
Amb més vots, més TV, amb més TV més vots, com fem per eixir d'açò?

Anònim ha dit...

Residencia de suboficiales (Alcalde Tárrega) muerta de risa.
Y quieren que recicle. Anda ya.
Que reciclen primero ellos.
Que den ejemplo.
No me creo nada.

Valencianiste ha dit...

Quan Vas a pasarte per Segorb, es per estar alli, pase molt de temps a Jerica i m'han comentat que vas a anar a Segorb.

Nomdedéu ha dit...

De moment el dia 12 celebrem un acte important a Morella.
Sogorb serà després de les vacances d'estiu. Ja informaré, però crec que serà setembre-octubre.
Estaria bé que t'hi passes

Anònim ha dit...

Sempre veig que Enric agafa les coses al vol i això és una bona cosa.I en la política no cal ni dir-ho.Els reflexes sensitius,lingüístics i de tota mena són un valor molt fort i veig que conflueixen amb tu,Enric.Que siga per molts anys.Jo crec que ets un excel·lent representant dels que comparteixen la teua ideologia en Democràcia.Et veig segur,coherent,sense pels a la llengua,dient el que cal dir i on s'ha de dir.Tot això inspira confiança , si més no, a les persones que ,com jo,prefereixen a les persones que van sempre de cara,i no solapades.Les persones com tu,es poden agafar o deixar, a les solapades,mai se sap què fer amb elles.L-CS

Pep Trullén ha dit...

Tant costa que, si la majoria de la població volem suprimir els noms franquistes (i canviar-li el nom a "Castellón" per a que es diga Castelló), els regidors vos poseu d'acord?
Des-del punt de vista d'un votant que aviat deixarà de ser-ho, el que teniu es més digne del sofà del psicoanalista que de la política municipal. Sí, ja sé que tot té explicacions, però em sonen com a excuses.

Anònim ha dit...

Es podria fer una consulta als ciutadans de Castelló per vore com volen que es diga.
Ah, no, que el Govern de l'Estat ho recurriria. No es poden fer consultes perquè el dipositari de la soberania es el "pueblo español".
Aleshores, caldria preguntar-li al "pueblo español" com vol que es diga Castelló? Si fora "Castellón de la Plana" us foteu, que no teniu sobirania ni per opinar.
Salut i força al canut, Enric

Baltasar

Nomdedéu ha dit...

No sé pas quan tindrem un diari "afí", però ben maldades van les coses, quan hem de reclamar un diari "nostre", en lloc de reclamar que la premsa no siga hostatge dels partits, o inspiradora de determinats partits.
La premsa lliure en la que jo somnie no és la partidista. No vull un diari amic, vull diaris decents.
A Laura moltes gràcies. Com sempre eres molt generosa.
Pep. No sé per on començar. D'entrada crec que m'he perdut una consulta popular on una majoria s'ha manifestat en favor de que Castelló es diga, simplement Castelló, en valencià. I que s'enretiren els noms franquistes. Cas contrari, no sé molt bé d'on ix l'afirmació de "si la majoria de la població volem..." No ens enganyem. No sabem el que vol la majoria. Sabem el que vols tu i el que vull jo, que és que lleven els noms. A més a més hi ha un imperatiu legal. Quan va vindre a votació a l'ajuntament, vaig votar a favor. Crec que ha quedat clar.
El que no accepte són contrapartides per cumplir una llei. "Llevarem els noms si posem els de les víctimes del terrorisme que ens semblen més representatius". Doncs no. Els han de llevar per què és una inmoralitat que determinats personatges donen noms a carrers del meu poble. De cap poble. I per què ho mana la llei.
Així, que respectant la teua vocació de futur ex-votant, em permet recomanr-te un pas intermedi. Vota a la gent que defense el que tu creus millor. Si Castelló es diu també Castellón, no és per culpa del BLOC. Si encara hi ha noms franquistes, no és per culpa del BLOC que ha votat per traure'ls...
Preguntes si ens posariem d'acord els regidors i les regidores, cas que la majoria de la població decidís no se quina cosa? Doncs no ho sé, Pep. No ho sé. Si la majoria de la societat decideix que el castellà ha de prevaldre sobre el valencià (cosa evident i que ja passa. I la majoria la constitueixen PP i PSOE, que representen el 95% de la població electora), el BLOC s'ha de posar d'acord amb ells? No t'enganyes, si preguntes hui a Castelló, la majoria de la gent preferiria el nom bilingüe, i si hagués de triar el nom en castellà. Segur. Ens hauriem de posar d'acord els regidors? Doncs no. La democracia és tan fantàstica que ens permet discrepar. El BLOC no votaria a favor de que el castellà siga la llengua preeminent, i preferim que la ciutat es diga només Castelló.
Per això també vam votar a favor de que treguen els noms franquistes dels nostres carrers.
Així és la cosa.

Anònim ha dit...

No he entés res. Què dius, tío?

Anònim ha dit...

torna a llegir-ho

Anònim ha dit...

pq està ben claret

Anònim ha dit...

Premsa afí no, premsa imparcial.

M'agrada el que diu Enric. Jo sempre he pensat que els partits han de defensar els seus ideals i aconseguir allò que més s'aprope al bé del poble segons les seues ideies. Però ací el que passa és que el principal objetiu dels partits no és governar bé sinó simplement governar al preu que siga, i utilitzant majoritàriament arguments contra l'altre (que no sé perquè s'ha de considerar enemic i no conciutadà).

I per altra banda està el poble que parla de política igual que parla de futbol. Qui és del PP odia a mort al PSOE i qui és del PSOE odia a mort al PP i els àrbitres sempre xiulen en contra. I clar, la premsa només parla del Madrid, del Barça i alguns, sense saber ben bé perquè, de l'Atlético.

Nomdedéu ha dit...

Si em dius que és el que no entens, t'ho explicaré amb detall.
Si no entens res, aleshores ja no puc ajudar-te, nebot.