13 d’abril, 2008

"GARRIDO". Mediterráneo.16.04.08

Un compungit Garrido, em diu: “Hauries de conèixer la meua sogra. És francament difícil de superar en l’art del victimisme”. I relata, que faça el que faça, ella sempre ho troba malament. Diu que un any, per al seu aniversari li va regalar dues corbates, a quina més esgarrifosa. Setmanes després, i amb motiu d’una celebració familiar, la sogra havia de visitar-los. Garrido va pensar en fer-la feliç i es va posar una de les dues corbates. Quan va sonar el timbre, va ser ell qui va obrir la porta esforçant-se en estirar el coll i posar en valor la psicodèlica corbata. El bon dia de la sogra, va ser una cara de desaprovació i un contundent: “Què passa? Que l’altra no t’agrada?”
El PP és la sogra pudenta de Garrido. Ha desenvolupat una facilitat per al victimisme que fa fredor. La Generalitat ha encetat eixa campanya de “somos cinco millones” reclamant un finançament més just a l’Estat. Té raó en fer-ho, estem mal finançats. Però la culpa és d’ells. Són ells qui (amb l’increïble i absurda col·laboració del PSOE) van redactar el nou Estatut que no va millorar el sistema financer valencià. És queixen, i sovint amb raó, que els ajuntaments i la pròpia Generalitat han d’assumir competències sense suficient finançament. Però obvien que perden subvencions i ingressos, a mans plenes, com en el cas de la Llei de la Dependència, per no complir amb el que la pròpia llei estableix. Quan les estructures de la UE donen per bo l’anomenat Informe Camps tot són flors i violes. Quan parlamentaris europeus discuteixen la política urbanística valenciana, aleshores és que Europa ens té mania. El victimisme és el trist recurs de la incompetència.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, encara que no té res que veure amb el victimisme, vos deixe un enllaç amb el jutub de la nova cançó de moda en Alcoi, en vespres de festes.
http://www.youtube.com/watch?v=CCIxUa5Cu8I

Nomdedéu ha dit...

Bé, doncs caldrà anar assajant que jo el dilluns i dimarts estaré per allí convidat per la nostra gent d'Alcoi.

Anònim ha dit...

Ahir el diari Mediterraneo portava un article de la Panderola amb distintes fotos, una d'elles de l'any 1955 al seu peu posava " un convoi atraviesa el Ribalta" supose que darrere de l'animalada periodística ( era el Port) estava la justificació del futur pas del TVRCAS.

Nomdedéu ha dit...

no ho vaig vore. ara ho vore. segur que si. rres no és casual

Nomdedéu ha dit...

Vist. Efectivament hi ha un error. Però és un error en els peus de foto. L'altra foto on efectivament es veu la panderola travessant el qu esembla ser el Ribalta, diu que travessa el Port. Per tant, han invertit els peus de foto.
Desconeixia que mai hagués travessat Ribalta, li ho preguntaré a Prades que ho sap tot (o ho sembla) sobre fotos antigues, a vore si reconeix l'indret. De totes formes, també abans deixaven vendre llet pel carrers sense mesures sanitàries i ara no ho permetem. L'evolució social, fa que la percepció de les realitats i necessitats canvie. Hui tenim una preocupació paisatgistica que no tenien els nostres avis, ocupats com estaven en poder comprar llet, encara que fora al carrer.

Nomdedéu ha dit...

Definitivament és un "error". Com pensavem mai no va passar per allí. Eixa foto és de l'antiga estació de la Panderola en la plaça Borrull.

Anònim ha dit...

Bé les cometes a "error"... És pecat (diuen) tenir mals pensaments... però pensa malament i quasi segur que ho encertes.
Inés

Fajardo ha dit...

Pregunta que potser té una fàcil explicació però que jo no arribe a trobar-la... I per què no van pactar un bon finançament? Només se m'acudeix que des de Madrid els van dir que no ho feren...

Nomdedéu ha dit...

Pla no era el polític més autònom del món. El PSOE valencià no té cap grau d'autonomia respecte al PSOE espanyol.
Dues manques d'autonomia es van traduir en un servilisme.
El PP volia mostrar el seu model de reforma estatutària dins la constitució (com totes les fetes mentre no es demostre el contrari, però això és un altra històira). El PSOE espanyol necessitava demostrar que era capaç de fer algun pacte amb el PP i que totes les seues vies de reforma no eren pactades amb nacionalistes (no espanyols). Les dues necessitats es van concretar al nostre país.
Un PSOE sense ambició, un PP sense voluntat valenianista.
Amb eixos vimets la cistella que ens van fer havia, forçosament, de ser poc consistent.
La manca de consistència ens costa diners. I ara ploren.
Però són llàgrimes de cocodril. Si governara el PP, el PP no reclamaria. I el PSOE no reclamarà perquè governa el PSOE.
No hi haurà mai país sense gent que hi crega.

Anònim ha dit...

I què podem fer els ciutadans i ciutadanes d'a peu?

Recollir firmes? Demanar que es reforme l'Estatut de nou?

Nomdedéu ha dit...

Votar una opció que vullga fer un nou Estatut. Res més.

Anònim ha dit...

Acave de tindre un orgasme com els de Zerolo, després de veure a una diputada electa del PSC (caníbal dels vots nacionalistes catalans) cridant a tota veu: "¡Viva España!¡Viva el Rey!".
Quants deuen d'estar penedint-se d'haver votat a Chacon?

Anònim ha dit...

Amic, anònim, et dic una cosa: cap ni un dels que votaren a la Chacón estan penedits, ningú. Tot tel contrari, estan encants de la vida i són els més "estupendos" perquè ara tenen un ministeri de la "Igualdad" i una dona mana a l'exèrcit.

Lo que te dic: estan encants de la vida i orgullosos. I l'any que ve a les europees, més; i després a les autonòmiques més de lo mateix...

A més a més, van a portar-los aigua de l'Ebre a Barna. Qué més poden demanar?

Toni

Nomdedéu ha dit...

Absolutament d'acord, Toni. No podem seguir equivocant-nos. Els qui votena l PSOE estan contents amb el que fa el PSOE.