29 d’abril, 2008

"COSTUMS I VALORS". LEVANTE-emv. 03.05.08


L'Honorable Camps copia del President Sarkozy el més extravagant de la seua política. Primer van ser els fitxatges de gent d'altres partits, i ara eixe contracte social que haurien de signar els nouvinguts. L'essència de la teoria del Contracte Social és que per a viure en societat, els éssers humans acorden renunciar a un cert grau de llibertat del qual disposarien en estat de naturalesa, a canvi de certs drets socials. El més conegut d'eixos contractes és el de Rousseau que afirmava que l'home primigeni és un ésser sense maldat, en el qual predominen l'instint d'autoprotecció i la pietat, però a mesura que va creixent la població es van ajuntant grups que creen falses necessitats. Eixes noves necessitats generen recursos que uns acumulen i altres no, i eixe desequilibri dona lloc al primer codi jurídic, el primer contracte social.
Ja em disculparan el matusser resum, però el cas ací és que l'Honorable no creu en eixa bondat d'origen. No en la bondat dels que venen de fora, i més concretament de fora de la Unió Europea.
Per això proposa el contracte. Un contracte que hauria de comprometre a eixos nous conciutadans (als que gasta per cert per reclamar millor finançament per al país) a assumir els costums i valors valencians.
Jo compartisc la necessitat que el nouvinguts s'integren, que coneguen els nostres costums, els nostres valors...el problema és saber quins són els nouvinguts i quins són els costums.
Es va integrar mai al País el Sr. Zaplana, que ara treballa a Telefónica tot esperant que algú el cride l'any 2012?
Imaginem que Ilie Codreanu, nou valencià, vol ensenyar a la seua filla els nostres costums i agafa com exemple el Conseller Font de Mora. A la seua filla Lledó Codreanu hauria de dir-li, "mira reina, quan algú et parle en valencià, aleshores tu has de contestar sempre en castellà. Si et parlen en castellà, aleshores a tot el que et pregunte, siga el que siga, li dius que si hi hagués Pla Hidrològic Nacional, les coses anirien millor." Lledó, pobra, quedaria un tant confusa. Potser preguntaria a son pare: "i jo com he de dirigir-me a la gent? en valencià o en castellà?" "No filleta, no –li diria l'atent pare- tu has de parlar sempre en anglés". I quan la destorbada xiqueta digués: "Uff! els valencians són molt estranys pare", rebria per resposta aquell clàssic: "tots els valencians no, filla, la Generalitat i avant".
I és que eixa obsessió per l'aigua ("be water, my friend") del Conseller sembla pronosticar, i tant de bo m'enganye, una hidrocefàlia. I a alguns, si més no a mi, comença a produir-nos el mateix efecte que un hidrocele, és a dir una inflamació de l'escrot.
A mi ja m'està bé que el President Camps, reconega que a la dreta de per ací no hi ha per on agafar-la i per això l'hi haja pegat per fixar-se en el que fa Sarkozy, però clar, en lloc d'eixe contracte, podria comprar-se unes Ray-Ban, o fer un matrimoni sonat amb alguna artista. "Quelqu'un m'a dit" que podria anunciar el seu immediat enllaç matrimonial amb Soraya, no la xiqueta de Rajoy, sinó la de "poyeya", una cantant a la que no se l'entén quan parla, com a Font de Mora.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo l'article, i totalment d'acord amb això de perquè a una persona d'un país no comunitari sí que se li demana el contracte i a un anglès, alemanys o holandés no, quan ni parlen castellà ni molt menys valencià, i el mateix per a un manxec o un asturià, que dius en algun post més avall. Per què no li se demana a la sra. Gotzone Mora?

hui, en la Ser, una dona ha preguntat si quan el valència o el Vila-real fitxe un jugador sudamericà si també li demanaran el contracte, i si si no s'integra, el faran fora de l'equip. El mateix es podreia preguntar si l'UJI, la UPV o la Univ. de València vol contractar un físic o un economista premi Nobel no comunitari, si també li caldrà este certificat.

El que passa és que som més papistes que el Papa. També me preocupa que la sra. del PSOE que s'ha tirat les mans al cap pel contracte ha fet referència a les falles i a la paella, però en cap cas al valencià, que és el primer que he pensat jo. Ara, pensava, demanaran el requisit ligüístic per accedir a la funció pública valenciana, però veig que no serà així.

Nomdedéu ha dit...

Si, és ben trist que la gent sense idees, que decideix copiar (cosa que no em sembla malament) als altres, copie el pitjor dels altres (i això ja em sembla pitjor).

Anònim ha dit...

Rafael Blasco + Miquel Soler = Trepas

Anònim ha dit...

Mambo Number 5:

(Per a Enric) Aquesta nova mesura passarà a la història d'aquest país (i del veí conqueridor) com la "Burocratització valenciana".

(Per als periodistes i il.lustrats que troben en aquest blog les conexions neuronals que els falten) El terme 'burocratització valenciana' no el tinc patentat. En algún article d'opinió quedaria molt bé.

Un abraç!

Nomdedéu ha dit...

La "venjança catalana", la "burocratització valenciana", "la jota aragonesa" (he dit "jota" no "gota", tranquils defensosrs del cabdal de l'Ebre!) i "el gracejo andaluz".
L'Espanya plural de Zapatero

Anònim ha dit...

Ells sóm més intel·ligents que no Nosaltres. preguntes per contestar qui vullga
1.- quins alumnes van majoritàriament als barracons? Poden votar? quants dels que porten els xiquets a l'escola pública canviarien a una concertada si els donaren plaça? fins i tot parle de fills de mestres funcionaris a Gandia? també a València? a Castelló?.. per què si no hauran concertat també la ESO... prompte concertaran el batxillerat?
2.- Al nou contracte pot ser bò o roïn però vos asegura que afecta qui no vota i potencia a qui vota.. fins i tot l'argumentari és tan complet que a la SER el sr Blasco, coneixedor del pensament de l'esquerra, va convèncer els contetuilians..
Sabem a qui ens enfrontem?????

Nomdedéu ha dit...

Tens raó. Durant anys el discurs oficial del nostre partit sobre este particular ha estat estúpid per prepotent i irreal.
Amb massa freqüència hem sentit això de que els del PP són uns tal o uns qual, els del PSOE són un desastre i no en tenen ni idea...
Però el cas és que uns i altres ens foten unes estomacades a les urnes que és com per ser un poc més prudents.
Sempre he discutit eixe discurs. Primer per falaç. Al PP i al PSOE hi ha gent preparadíssima. Com n'hi ha al BLOC. PErò encara que només siga perquè en el comput total ells són molts més, tenen molta més gent preparadíssima que nosaltres, i més mitjans.
Segon per desmobilitzados. Si els "burros inultils" ens guanyen, aleshores algú em pot dir què som nosaltres?
És evident que tenen un discurs que funciona, que saben jugar les seues cartes, que Blasco va començar a la SER dient que sempre escolta eixa ràdio... No és casual. Nosaltres tenim gent que es nega a anar a la COPE, gent que no vol apareixer en algunes televisions locals, gent que veta diaris de màxima difussió...
Com si anarem sobrats. Personalment mai he rebutjat anar a un mitjà, atendre'l, contestar-li. Mai. Sempre he posat una condició, mentre a la tele o la ràdio puga dir el que jo vulga, sense talls, sense manipulacions, hi aniré.
I així és a totarreu. A la COPE, a la SER, a Onda 0.
També a Teletroncho quan funcionava. Hi vaig anar poques vegades, però sempre se'm va tractar amb correcció i vaig dir el que vaig voler. Ara és diferent, ja no hi he pogut tornar, i no des que la va comprar el grup Marina d'Or, sinó des de que Juan Enrique Más m'hi va vetar en dos programes. Este senyor, dit siga de pas, és la constatació de com es pot tirar per terra una fructífera carrera professional per l'ambició dels darrers anys. Una llàstima. Patètic fins i tot.
Clar que els diaris (que no són mitjans directes, els periodistes interpreten) no sempre trauen el que jo voldria, ni destaquen el que el BLOC pretén, perà mai, mai no han posat (ningú) en la meua boca res que jo o haja dit. Mai han tergiversat les meues paraules fins fer-les incertes.
Es tracta de ser honest amb els mitjans, i saber atendre'ls. El repte del BLOC està en els mitjans de gran difussió, si tenim intenció d'arribar a grans sectors de la societat valenciana.
Tením companys que només lligen El Punt, Vilaweb, miren InfoTV... És a dir, viuen en un geto informatiu que no reflexa el sentiment general de la gent, ni arriba (sumant-ho tot) al 2% de la població valenciana.
Manere de vore les coses.
Me n'he anat del fil, ja ho sé, però volia dir això.

Faustí Barberà ha dit...

Estimat Enric:

Ja estàs a la llista de enllaços del meu blog.

Fem xarxa.

Un abraç.

Nomdedéu ha dit...

A Castelló celebrem este cap de setmana les festes patronals de la Mare de Déu de Lledó. Ahir al Teatre principal (i únic, que el del Raval porta tancat anys) es va celebrar un acte literari. Actuà com Moderador el Conseller Font de Mora.
Va fer una llarga intervenció en vers.
Lamarequelhaarribatapariraltiocastanyes!
Quina vergonya!
Francament, preferiria que em fera una autòpsia el forense Font de Mora, que no que em dediques un poedma el poeta (?) Font de Mora.

Anònim ha dit...

Enric, compartix totalment la visió que planteges al voltant del "ghettisme" o "malaltia endogàmica" present al valencianisme, en mots aspectes. Sempre ha existit, des de fa molts anys jo crec.

Un dels grans mals, sense dubte.

El problema ès que alguna gent molt intel.ligent, que no el practica, el promou.

Faustí Barberà.

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]louboutin outlet[/url] Got my orders assigning me to Btry A 2/20th (ARA). [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno boutiques[/url] Ilrcqsidz [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]sunglass oakley[/url]
cprymk 608927 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass outlet[/url] 214330 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass strap[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]cheap christian louboutin[/url] Each time conceivable that just as before is usually more advantageous suitable for a melon that you generate factor with the mid-section by simply wearing your necklace around your neck around a guitar neck that wont possibly high light this kind of depth over the guitar guitar neck Louboutin Sale, considering a lot of a melon possess a larger sized in conjunction with lesser guitar fretboard. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]sac lune vanessa bruno[/url] Zfhdcevad [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]cheap oakley sunglass[/url]
midpef 939003 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass outlet[/url] 983946 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass stores[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]louboutin outlet[/url] Fiber BenefitsFlax seeds are high in fiber, but leaving them whole may cause you to miss out on the beneficial fiber. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno boutiques[/url] Hjvixczqw [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass bag[/url]
ejysgm 786921 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]sunglass oakley[/url] 033292 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass strap[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin[/url] It used to be that art was for spiritual purposes, but kings also called upon artisans and sculptors to create works evoking heroism and enhancing the image of the rulers.. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]boutiques vanessa bruno[/url] Vxmejrmlz [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass bag[/url]
jylrtp 719099 http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/ 215217 http://www.cheapsoakleysunglassess.com

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] Answer: ' destiny, it is what? ' "From his attitude towards the world of fate, we can easily feel his proud and insolent because of one's talent, cynical personality. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno Pas Cher[/url] Uosgsonog [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass bag[/url]
oeyomq 453332 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/[/url] 812415 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass bag[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin uk[/url] Foremost among them: stars. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]http://www.vanesabrunosacparis.fr/[/url] Rsvwoyuhd [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass bag[/url]
gskpgp 771048 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/[/url] 744233 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass stores[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin outlet[/url] Altman). [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]sac lune vanessa bruno[/url] Jgaiggdxd [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]sunglass oakley[/url]
zblnep 230144 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass sale[/url] 493004 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass sale[/url]