07 de març, 2008

L’assassinat a mans d’ETA d’Isaias Carrasco, no només arravata la vida a una persona, i deixa en el dol la família i amics. Este covard assassinat aconsegueix també suspendre la campanya. Aconsegueix silenciar la veu plural de la democràcia en el darrer dia útil per demanar el vot.
No entraré ni a valorar com és d’inútil l’assassinat. No perdré trenta segons en qualificar-lo, entre d’altres coses perquè en estos cinc anys de vida pública, m’han fet gastar massa qualificatius.

ETA sobra. I punt.

En alguna ocasió, després d’un atemptat, els mitjans m’han demanat declaracions. Sempre he dit que els assassinats d’ETA em fan mal dues vegades. La primera com demòcrata. La segona com nacionalista.
Tots els demòcrates estem en front d’ETA, i en som, per tant, objectiu. Tots, sense excepcions. Els que estem en la política i els que dormen dins el seu cotxe en un aeroport, mentre esperen el familiar que mai no voran.
Però com nacionalista, em sent especialment insurgent contra ETA. Perquè ETA és l’excusa perfecta del PP i del PSOE (o si més no d’una part important del PP i del PSOE), per criminalitzar els nacionalismes. I cada atemptat, cada assassinat, cada bomba, m’obliga a explicar a algú que “nosaltres no som d’eixe món”. I no vull haver de justificar allò que és obvi. Qué és des del nacionalisme, des d'on més frontalment ens oposem a tret i la bomba.
Jo sé que ETA fa mal als nacionalismes, no només al basc, ells també ho saben.
I jo sé també que ETA ha demanat l’abstenció en estes eleccions.
Així que davant d’este nou atac a la democràcia, que representa entre d’altres coses alimentar el discurs més espanyolista, com nacionalista i demòcrata només em queda una opció.
Anar a votar i fer-ho en clau nacional.
PS

En la política hi ha coses que em costen d'entendre.
Avui dinant he rebut un sms d'alcaldia convocant-me a una concentració per fer un minut de silenci, demà dissabte a la porta de Ca la Vila. He conformat que estaria allí.
Ara fa un moment, m'ha telefonat Miguel Ángel Campos de la SER per preguntar-me si hi assistiria. He dit que si, i l'hi he demanat perquè m'ho preguntava. M'ha dit que el PSOE local ha confirmat que no assistirà, perquè la FEMP presidida per Pedro Castro, Alcalde socialista de Getafe, ha convocat concentracions per dilluns. Segons sembla, per no "interferir la campanya electoral". Francament no ho entenc. He de confessar que no ho entenc. No sé si els roïns són els del PP de Castelló per avançar-se, o els del PSOE de Castelló per desmarcar-se.
Pensava que els roïns eren els d'ETA.
He sentit al Lehendakari Ibarretxe demanar als bascos que demà isquen al carrer contra ETA. En este moment estan reunits el representant dels partits politics al Congrés dels Diputats, previsiblement per fer demà una manifestació, si més no així ho han anunciat...
No ho entenc, de veres que no ho entenc.
Jo demà estaré allí. I dilluns hi tornaré

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ETA no es mereix que es pare la campanya...és el que volen...però bé s'enten per la gent que coneixia la persona asassinada.... la fòrmula que ha decidi ciu crec que és la més convenient: mantindre els actes però fer-ho com una mostra de rebugi al terrorisme i amb mints de silenci. Si han assassinat una persona i és duríssim però ETA no pot paralitzar un estat, és el que volen,´Sols volen que la gent ara encara més vote al PPSOE i puguen utilitzar barroerament el seu argument que a españa sols estan els españols i que les idees nacionalistes, independentistes no les deixen defensar.... així que més que mai em de votar més gent que mai a les forces nacionalistes, a bloc-iniciaitva-verds, a esquerra a catalunya a ciu a pnv a aralar, a ea, a nafarroa bai, al BNG...etc hem de demostrar-los als feixistes d'ETA que nosaltres volem la sobirania del nostre poble i ho fem sense violència, pacíficament anant a votar i condicionant l futur d'un estat al que pertanyem sense que ningú ens ho haja qüestionat i que per fi amb la força dels nostres diputats i diputades podrem fer que ens respecten.
pel país i per la nostra gent, per la pau i per la llibertat, perquè la fi no justifica els mitjans, perquè qui vessa una gota de sang no pot convertir-se en abanderat d'idees: cal votar la nostra gent. PP i PSOe intentaran treure partit, nosaltres no.
Vicent

Nomdedéu ha dit...

Ben vist. Però ja veuras pel PS que he escrit després que el PP i el PSOE ja han trobat una formula per dissentir. Lamentable.
Nosaltres a Castelló hem optat pel mateix model que CiU. N'he parlat amb Gràcia Molés, perquè el final de campanya és a Vila-real, i estem tots d'acord. Suspenem la part de l'acte que era per demanar el vot, però mantenim el sopar, que forçosament és una tertúlia.
ETA no mana. No ha de decidir. Si guanya ETA perdrem tots.

Sinblancaporelmundo ha dit...

Tu pots dir el que tu vulguis, però la veritat és que els nacionalismes són el càncer de la nostra Espanya.

Tu dius que et molesta com nacionalista que hagis de justificar-te cada vegada que ETA assassina algú; la veritat és que vosaltres els nacionalistes us heu aprofitat miserablement del terrorisme per a les vostres fins.

No siguis hipòcrita, maco. A tu els assassinats de l'ETA te la suen. Tu el que vols és la independència, no importa com, i ja està.

Anònim ha dit...

Enric, el comentari de "Sincerebroporelmundo" és d'una baixesa moral tan execrable, d'una falta de cervell i una infàmia tan palesa, que l'únic motiu que se m'acut perquè no l'esborres és que tothom quan el llija puga mesurar quina classe de "individu" l'ha escrit...

Nomdedéu ha dit...

Hi estem tan d'acord, que no només no l'he esborrat per això, sinó que comentant-lo al darrer post, envie indirectament a lectors ací, per vore quina mena de personatges pululen per la xarxa.