13 de gener, 2008

"REBAIXES POLÍTIQUES DE GENER"


Passades les eleccions de maig del 2007, es va fer evident que Compromís havia estat un fracàs parcial. És més que probable que sense Compromís les Corts foren bipartidistes. Cert. I és més que probable que el BLOC no tinguera els dos diputats que hui tenim. Eixe va ser l’èxit parcial. (S’haguera aconseguit per unes altres vies? Improbable. Però mai no ho sabrem. El que sabem és que la fidelitat de vot del BLOC va ser molt superior a la d’EU. Molt. I ho sabem amb dades reals, no amb intuïcions.)
Que no quallaria, que es perdrien vots, que no encoratjaria espais de l’abstenció,
alguns ja ho havíem dit molts mesos abans, i tot i ser durament criticats, quan no desqualificats, teníem, si més no, eixa part de la raó.

La insostenibilitat de Compromís es va fer palesa ràpidament al si del Grup Parlamentari. No cal abundar-hi. La vergonya ens la fan passar dia si dia també els diaris. I malgrat l’esforç del BLOC per quedar fora, no ho aconseguim del tot.

Així les coses, calia dibuixar una nova estratègia de futur. Quan el BLOC va manifestar per boca dels seu Secretari General, la voluntat de liderar un espai (que anomenem “tercer espai”, per contraposició amb el primer i segon, que ocupen la dreta i l’esquerra espanyola), va aconseguir allò que feia temps que no passava al si del partit. Una votació unànime.
Eixe va ser el contundent i encoratjador resultat de la votació del document d’estratègia 2011. Una estratègia que podríem resumir en la voluntat d’aglutinar al voltant del nacionalisme progressista del BLOC, els valencianisme progressista i l’ecologisme, per bastir una opció electoral de plena obediència valenciana.

El pas següent va ser trobar eixos socis. I va aparèixer eixe nou experiment que és IPV. També sobre este fenomen còsmic,
alguns ens havíem manifestat fa temps.
No m’alegra haver tingut raó. IPV mai no va tindre cap intenció d’abandonar IU, sinó de fer fora a Gloria Marcos i els seus, recolzant-se parcialment en el BLOC. Desconec si ha estat tot un pla elaborat per la gent d’IPV, o amb la més recent aparició com actor de Projecte Obert, han vist la possibilitat de donar batalla per la franquícia de l’esquerra federal espanyola. I francament, m’és del tot indiferent. En res no canvia el resultat.
La gent d’IPV, els pocs càrrecs públics que té, s’han negat a abandonar EU. Lògic. No volen ser titllats de trànsfugues. Això els honora. Però això deixa clar quin és el projecte d’IPV, que no és coincident amb la creació d’un tercer espai. I això deshonora als seus portaveus, que ens havien dit que era precisament això el que volien construir. Ja he dit, clar, que alguns no els vam creure i ho vam publicar fa mesos.

El millor que tenia la creació d’eixe espai, era que seria una coalició ràpida, neta, creïble, estrictament valenciana i liderada pel BLOC. Per això el BLOC la va recolzar unànimement.
Però res d’això no ha estat així. Ni ha estat ràpida (generant un cansament entre el possible electorat que torna a vore com alguns –ara no el BLOC- es barallen per les sigles, els diners, etc, en lloc de lluitar pel país), ni neta (la premsa és un trist corol·lari dels greuges, insults i despropòsits als que les famílies d’EU han arrossegat al BLOC), ni és creïble (sense ser ni ràpida ni neta, difícilment pot ser creïble; oferint ara un espai diferent a l’originariament proposat, difícilment pot ser creïble), ni finalment serà d’estricta obediència valenciana (si els que han de ser socis es barallen per ser apadrinats per Llamazares, per tindre el recolzament de Madrid, ja em diràs! Com ha de ser la veu valenciana, si seuria al grup parlamentari d’IU –cas que tinga prous escons per tenir grup-), ni és, evidentment, liderada pel BLOC.

Com pot dir-se que lidera el BLOC una coalició on el lloc més preeminent l’ocuparà algú d’un altre partit? Una persona, a més a més, que ha estat criticada pel seu propi partit per no defensar el programa electoral amb el que va ser triada, i fer seguidisme del govern de Zapatero. Per quins set sous hauria de sotmetre’s ara a la voluntat programàtica del BLOC?
Però tot això també ho havia dit ja fa setmanes.
I ara el verb s’ha fet carn. Han arribat les rebaixes de gener.
Ara el pacte que se’ns proposa ja no és amb IPV i els Verds-Esquerra Ecologista. Ara el pacte és amb una fracció d’IU que esta litigant amb un altra fracció per vore qui té la marca. Precisament plantegem un pacte amb la fracció que major dependència té de Madrid i de Llamazares. Aquella fracció, que sens dubte aposta per unes polítiques més modernes, cert, però que és profundament “izquierda federal espanyola”. Isaura Navarro, la que hauria de ser candidata es passejava ufana amb una bandera d’Espanya a la solapa, el dia que va anar a celebrar la Constitució del 78. Anecdòtic. Significatiu. Per un nacionalista, difícil d’assumir. Francament. Tot és lícit, però hi ha una evidència, EU-IU, forma part del segon espai.

Puc intuir per on em vindran les crítiques. Se’m dirà que sóc egoista per pensar en el BLOC i no en el país. Agrairé profundament que diguen el mateix a la gent d’IPV i els hi diguen, que deixen de pensar en IU i en Espanya i que pensen en IPV i el País Valencià. Però clar, ací sempre és el BLOC qui ha de fer els sacrificis. I sempre és el BLOC qui finalment els fa.
Des del punt de vista de militant del BLOC, ho dic amb tota serenitat i sinceritat, no veig cap motiu intel·ligent, ni cap necessitat estratègica, per ajudar a EU a superar la seua crisi. No veig cap motiu per ajudar a uns contra els altres. No veig cap motiu per ajudar a una gent, que parcialment, competeix pel mateix espai polític que nosaltres. Als brillants estrategs que poblen internet, despatxos universitaris, consultories, i algunes executives politiques, els pregunte si des del punt de vista de l’estratègia de partit no seria més intel·ligent eixir al carrer i dir: “Volíem crear eixe espai, però ningú més no vol crear-lo amb nosaltres. Altres aposten per lícites estratègies en clau federal, però això no és el que volem per al país.”
I des del punt de vista nacional, tampoc no veig cap argument, pel qual este país vaja a ser més madur, pel fet que IU–TMPA (tot els matisos que se’ns puguen acudir) tinga una diputada més. Cap ni un. No conec una sola intervenció en clau nacional de la diputada Navarro. No veig per quina raó hauria de fer-ho ara.

Si, si, ja ho sé. Que passarà al Grup Parlamentari si no hi ha pacte? (Dit així sona a xantatge, no trobeu?) Doncs no hi ha gaires opcions:

-S’enfaden i trenquen palletes amb el BLOC, de forma que Gloria Marcos podria recuperar la majoria al si del Grup. Tres diputats de Marcos, dos del BLOC i dues d’IPV o com vulguen dir-se. Esta opció les deixaria davant l’opinió pública, com dues aventureres que es barallen amb tot el món, i que usen la conjuntura de l’aritmètica parlamentària per extorsionar els seus socis.

-Refan les seues relacions amb el grup liderat per Gloria Marcos. Improbable.

-Continuen entenent-se amb els diputats del BLOC sumant una majoria de progrés al Grup parlamentari.

No està en les mans del BLOC.

El que està en mans del BLOC és seguir treballant per crear eixe tercer espai d’estricta obediència valenciana, que va fer la unanimitat al si del Consell Nacional.
El problema de les rebaixes, és que si hi ha una tara, no sempre et tornen els diners.

70 comentaris:

Anònim ha dit...

Suscric al 100% tot el q has dit en este post. Em dones permís per a penjar-lo en "No cap en cap cap" per tal de donar-li més ressò?

Nomdedéu ha dit...

Itant! encantat. Sóc lector del teu, així que m'agradarà que estiga allí. Gràcies

Anònim ha dit...

gràcies a tu Enric, i a vore si serveixen d'alguna cosa les teues paraules ;. Per cert, a l'escomençament quan parles de les eleccions, has posat 2003, és 2007 no?

Nomdedéu ha dit...

ups. si. ara ho arregle. gràcies

Anònim ha dit...

Enric al comentari tens una altra errada, dius març i és maig. En quant al contingut plenament d'acord amb tu, si el BLOC pacta amb la minoria d'EU (IPV) i amb la minoria de la minoria dels Verds seria lògic que el lloc 1 de les tres províncies fora per al BLOC. No sé que li veuen a Isaura per donar-li tan alegrement el primer lloc de València i no ens enganyem és l'únic possible d'eixir amb molta sort.

Nomdedéu ha dit...

cert tot el que dius. Invluit l'error. He confòs el mes i l'any. serà de ganes que tinc d'oblidar-les.

Nomdedéu ha dit...

cert tot el que dius. Invluit l'error. He confòs el mes i l'any. serà de ganes que tinc d'oblidar-les.

Anònim ha dit...

Enric, un altre xicotet error al post que suscric totalment i espere que siga tingut en compte pel Consell Nacional del BLOC: on parles del pacte dius Els Verds-Esquerra Valenciana i deuria ser Els Verds-Esquerra Ecologista
Salutacions
Visca el País Valencià!

Nomdedéu ha dit...

colló, quin dia. gràcies per les correccions. Afortunadament, fins ara són coses no massa substancials.

PVS ha dit...

En aquests moments no sé si tallar-me les venes o deixar-me-les llarges. Com és possible que un partit en el que creus de cop a primera face estes coses? De vegades pense que no hi haurà eixida d'on ens trobem.
Sincerament, quan em plantejave fa dos anys la meua vida política pensava en el BLOC, cada día les decepcions i maldecaps que me fan agarrar em fan plantejar si realment és el que vull o si funciona; a hores d'ara només crec amb un polític del partit, i damunt sempre és el dissident....
No entenc com no es pot lluitar per un partit com a tal, sempre a la coalició i porqueria, si es treballès pel que toca totes aquestes coses no passarien, no ens fa falta cap partit més, ens fa falta unió, cohesió i tindre les coses clares.
PVS

Nomdedéu ha dit...

Temps de reflexió. Demà dilluns en parlarem a l'Executiva Nacional, i el dissabte el Consell Nacional decidirà.
En qualsevola cas, es decidisca el que es decidisca, jo encetaré un periode de profunda reflexió.
Per als que correguen massa, ja els dic que en eixa reflexió no em plantege abandonar la regidoria.
Tampoc, mentre siga regidor, abandonar el BLOC.

PVS ha dit...

No, jo no m'habia pensat que abandonaries res ni molt menys, ja vas deixar molt clara la teua postura, però es que em dona tant llàstima tot el que està passant que em fa reflexionar massa a l'hora de decidir en quin partit em sentiria realment bé i agust treballant per a ell, cosa que havia tingut lo suficientment clara.
Simplement, era l'unic que volia donar a entendre, la solució? no la tinc si la tinguera la diria.
PVS

Nomdedéu ha dit...

ja ho supose. no ho dia tant per tu, sinó pels que estan llegint en silenci. que n'hi ha i prous, a tenor del que després et diuen, i de com salten les xifres al comptador.

Anònim ha dit...

Enric, aquesta batalla està perduda, deixem-ho estar i passem a la següent.
Ens queden tres anys i escaig per crèixer entre el PP i el PSOE. El PP deu d'haver tocat sostre i no és d'esperar que puga crèixer més. I el PSOE en eixe temps no s'ha d'aclarir i, menys encara, trobar un Zapatero valencià i una bomba que li ajude.
Nosaltres som els únics amb possibilitat de crèixer.
Morera, Chesa & Cia no poden estar en contra d'això i espentaran com tots.
El País encara existeix i mentre hi ha vida hi ha esperança.
Ah, i tirar el PP no és cosa nostra, la nostra tasca és crèixer, contra el PP i contra el PSOE.

Nomdedéu ha dit...

Mentre hi ha vida hi ha esperança, dius. Jo la donaré per perduda quan la perga. PErò estic d'acord amb tu. A això em referia quan parlava de reflexionar. Em tem que el partit va un poc sense rub, fent política de hui per a demà. I un partit nacionalista no s'ho pot permetre. Cal rearmar-se ideologicament i estratègica.

Anònim ha dit...

Quan jo era xiquet hi havia un filòsof peculiar que cantava una cosa que, qui sap, acabarà dient algun manaire del Bloc: "pobre panoli, ingenu xarlatà, que vaig ser colom per voler ser esparver"

Tombatossalator.

Soca ha dit...

Enric, dius: "sempre és el BLOC qui ha de fer els sacrificis. I sempre és el BLOC qui finalment els fa." Tota la raó del món.

El pijor es que després semblem com el polonés aquell que no es duia bé amb la muller, se'n anà al prostíbul i se la va trobar allí treballant. A hores d'ara ja s'han divorciat.

Anònim ha dit...

Mireu, no vaig a entrar que si el paxte és bo o és dolent per al Bloc o per a la resta de partits que pareix que el signaran. Crec que al final el que val és la política que es duu a terme, i crec que la col·laboració entre nacionalistes més o menys purs i gent d'esquerres sense pedigree nacionalista en altres llocs de l'estat està eixint be. M'estic referint, és clar, al País Basc, on un govern tripartit de PNB, EA i Ezker Batua crec que ho està fent bé, tant a nivell institucional com a nivell de qualitat de veida de la ciutadania, en especial en aquelle smatèries que gestiona Ezker Batua-Berdeak, que és, si no recorde mal, benestar social i habitatge. No sé si la política que fan és nacionalista, però segur que és d'esquerres i verda, el que ara es diu ecosocialista, i que crec que està sent un èxit allà, tot el contrari del que apassa aca nostra, on els únics beneficiats són l'església, amb donacions de diners i terrenys, i els especuladors, els toque o no la bonolotto.
Dic que el que importa és la política, ja que caldria vore quina va ser la marca nacionalista que vas deixar, Enric, quan vas gestionar la regidoria de sanitat de l'Ajuntament de Castelló.Pot ser podríem comparar eixa marca nacionalista per la deixada per Ramon Cardona, per exemple, quan va ser regidor a l'Ajuntament de Betxí, o d'Olímpia Aznar quan ho va ser d'Urbanisme de la Vall d'Uixó, o d'Esparducer d'Educació a Benicàssim. No sé quina és la marca, però el que importa és la política desenvolupada, el treball diari.
I ara ho sent però vos he de deixar que he de tornar a la feina, que lo primer és lo primer, i m'he d eguanyar le sgarrofes.
Fins ara.

Anònim ha dit...

Enric, acollones quan dius "mentre siga regidor, no deixaré el BLOC".

Et llig assiduament i compartisc la majoria de les coses que dius. Algunes no. Però el que més m'agrada de llegir-te és notar eixa força que dóna la confiança que l'únic camí és en el que estem. El nacionalisme, el Bloc, és l'únic camí possible. Fóra hi ha el no-res.

Per això, no vull que deixes el Bloc, ni tu ni ningú. Jo també he passat èpoques en que m'ha agradat més ser del Bloc i èpoques que m'ha agradat menys. Però tinc clar que res em farà deixar el Bloc: ni un pacte electoral amb EU, ni un pacte que porte el PSOE a presidir la Generalitat i ens defraude amb els seus incompliments, ni un hipotètic acord d'investidura amb el Partit Conservador d'ací a 30 anys a canvi de quatre reformetes legislatives que després tombaran a Madrid. Tot són escenaris possibles que estic disposat a assumir com a nacionalista valencià. Tinc l'esperança que tu també, Enric.

Anònim ha dit...

Francesc Coll:

Hola molt bona vesprada. Tinc 19 anys i vaig votar per primera vegada a les autonòmiques l'any passat i ara que toquen generals, si alguna cosa tinc clara és que no votaré cap partit estatal (PP, PSOE, IU) principalment per dues raons: primera no vull que el meu vot condicione el futur de cap poble de l'estat,i el més important, vull que el nostre país tinga representació al parlament espanyol com tenen altres països com Catalunya, País Basc o Galícia.
Així doncs,(perdona Enric si no estic molt assabentat) m'agradaria saber si el BLOC es presentarà sol o amb coalisió a les eleccions generals del 9 de març, i si hi ha cap enquesta que vos done algun escó al parlament.

Nomdedéu ha dit...

Ferran. El que vull haver dit és, que tinc un compromís amb l'electorat del BLOC, i que no tinc cap intenció d'abandonar eixe compromís abans que finalitze el mandat.
I quan vaig escriure això em va semblar que deixava clar que no abandonaria l'ajuntament i que algú podia interpretar que tenia intenció de ser regidor fora del BLOC. No. Tampoc tinc eixe intenció.
Resumint. Que em passa com a tu. Que sé que el BLOC és molt imperfecte, i que darrerament estic molt incòmode amb el que està fent. Però jo sóc nacionalista, i ara com ara, a este país nostre no veig més opcions que el BLOC.
Coll: Cap enquesta ens dona opcions anant sols. En companyia ningú no ho ha preguntat, com ningú no ha preguntat que passaria amb l'escó d'EU si es trenca en dos. No crec que puga saber-se.
Més que previsiblement, i en contra del meu criteri, anirem en companyia d'IU i un grup verd.
Enric 2. Jo ara tinc que sopar. PErò com és un debat molt interessant i em fas preguntes concretes promet contestar.

Nomdedéu ha dit...

Ara tinc uns minuts per Enric 2.
Em sap greu que parles de nacionalistes més o menys purs, perque sembla que les meues objeccions siguen per "manca de puresa nacionalista", i com no ho he dit mai, no m'agrada. Em sembla un concepte fastigós. No dic que tu el gastes, dic que jo mai no l'he gastat.
Confons coses, crec. En primer lloc no és el mateix ser regidor que conseller. No és igual ser regidor que diputat. Un ajuntament és un altra cosa. Aznar o Cardona ho van fer més bé o més malament quan estaven a un ajuntament? En clau nacional? No he discutit mai res de tot això. Ezker Batura Verdeak ho fa bé allà dalt? Ja et dic ara que algunes propostes jo no les compartisc, però més enllà d'això, eixe no és el problema.
Em preguntaves si podriem haver governat junts i amb el PSOE. Si. Amb grans discrepancies en algunes coses. No ens enganyem. En qüestió d'infraestructures estem lluny. EU mai no ha volgut ni l'AVE ni l'aeroport. El BLOC vol que eixes infraestructures i les vol ben fetes, pulcrament presentades, on toquen i per on toquen.
Però tampoc no és eixe el problema. Ezker Batua es va presentar a les eleccions i després van pactar.
Ara es proposa que el BLOC pacte amb IU federal (és qui signarà l'acord en principi) abans de le eleccions. REs a vore, amb formar part del mateix govern a posteriori. Res.
I com jo sóc nacionalista, no vull que el meu partit es presente a les eleccions amb un partit espanyol. Tan simple com això. Crec que no serveix per construir un espai nacional. Vaig votar a favor de seure a negociar amb IPV i Verds per treballar en eixa línia. He de dir, que lamentablement, IPV ens va enganyar. Va dibuixar un escenari de trencament amb EU i de creació d'un nou espai valencià. Finalment ha fet pas enrere i ara el que vol és "ser" IU al lloc de Marcos i PC. Com bé saps, jo, sense ser profeta vaig anunciar que passaria, l'executiva del meu partit, majoritariament s'ho va creure i a sobre ara els hi sembla raonable el nou escenari. A mi no. És tan simple com això.

Anònim ha dit...

Enric,
jo també estic prou d'acord amb tu, en general. Ja et vaig fer algun altre comentari elogiós fa temps. Aquest se li sembla: la discrepància que vull assenyalar-te és quant a la forma.
No tinc la gosadia de dir-te el que has de fer, però sí el que no m'agrada, que d'això es tracta: no m'agrada el grau "d'intimitat" orgànica a què arribes, ací i al blog de Morera. Especialment al blog d'altri, ni més ni menys que del número 1 del partit, ho trobe molt fora de lloc.
És a dir, crec que compartisc en un 98 % el teu ideari i la teua proposta estratègica, que m'encanta veure tan ben explicada, però em fa fins i tot vergonya que mostres les intimitats del que es va dir en l'executiva del partit, per exemple. Això és creure's el Bloc?
Insistisc: el que em desagrada no són les idees ni la contundència a l'hora d'exposar-les. Una vegada més, una qüestió de formes -que no vol dir una qüestió menor: hi fique el respecte al partit i als membres.
Que conste també que sóc un militant estrictament pedestre que no pertany a cap òrgan ni hi ha aspirat mai.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Josep. Ho dic de veres. Valore més els elogis si acompanyen una part de crítica. Trobe que en general són més sincers. Estaria d'acord amb el que dius respecte a no desvetllar intimitats de l'executiva, si creguera que ho he fet. No sé exactament a que fas referència.
Si que et puc dir, que en el post superior, quan dic que sóc l'únic que vaig votar que no (no dic res del que van votar els altres) simplement repetisc una informació del diari Levante, on no només es diu el resultat de la votació interna, sinó que es diu que el no va ser el meu. Jo crec, que dir això al Levante si que és exterioritzar el que es fa a les executives. Segur que hi estas d'acord.
Recorde per damunt les "polèmiques" que darrerament he tingut amb alguns companys al BLOC de Morera. No recorde, ho dic seriosament, haver desvetllat actituds personals de ningú. Si, haver defensat una postura davant un acord electoral, o una postura ideològica davant el comunisme i coses així.
Hi ha uns limits a la meua llibertat d'expressió. Desvetllar el que es va dir al si de l'executiva, i qui ho va dir, sería lleig. Donar informació correcta, que no sempre coincideix amb la pública i publicada, crec que és la meua obligació.
Crec en el BLOC? Hi tant! Hi crec fins i tot quan no crec en el que fa. Ho vaig dir una vegada i ho torne a dir. Per fidelitat al projecte, i a Enric Morera (Secretari General que em va proposar formar part de l'Executiva sabent com sóc i com pense) diré sempre el que pense. I votaré en contra del que porpose fins i tot Enric Morera, si, com ara, crec que s'enganya.
En qualsevol cas, procuraré ser més prudent. No deixaré de ser contundent en defensa del que crec millor pel país i també pel BLOC. Sé que això no m'ho demanes.

Anònim ha dit...

M'acabe de connectar i no sé si podré fer el cometari bé. Si apareix publicat açò sé que vaig pel bon camí.

Anònim ha dit...

Jo també em sent enganyat. Sóc regidor del Bloc i a hores d'ara m'estic pensant molt seriosament què fer. Entenia pactar a les autonòmiques (tot i estar en contra), però no ara. I damunt pactem amb IU, ni amb EU (una i altres són una olla de grills) Això és ser nacionalista ?, és que no ho entenc de cap manera. Veig que la meua postura és minoritària dins del conjunt del bloc i quan u és minoria cada vegada s'allunya més. Potser tinguen raó els altres i el que sobra sóc jo. Relfexionaré uns dies, però a hores d'ara crec que anem per mal camí i cansa repetir els mateixos errors d'ara fa 20 anys. I la gent no és tonta i al final ja no perdona.

Anònim ha dit...

Jo també sóc militant i també em sent enganyat i desencantat.Pense que quan el "club" al qual et vas apuntar deixa d'agradar-te, el millor és esborrar-se'n. El problema , almenys en el meu cas , és que no hi veig alternativa. Vull dir que sé que el dia que decidisca donar-me de baixa del BLOC , el partit en el que he militat des que es va fundar, al qual vaig ajudar a fundar, i pel què he treballat intensament elecció rere elecció, serà per anar-me'n a casa. No m'apuntaré a cap altre "club", si més no ,a cap de polític. Haurem de buscar altres maneres de "fer país" que no passen necessàriament per la política, que ja no em genera ni molt menys la il·lusió que em despertava no massa anys.

Nomdedéu ha dit...

Puc entendre el cansament que compartisc. I em sent en part responsable, com membre de l'Executiva Nacional. Però el desànim no hauria de fer que ens rendirem. Reflexionem serenament. Jo dissabte aniré al CN i votaré en contra, és el que el meu cap em diu que he de fer. Però, per favor, ací no sobra ningú. Al contrari. Fa falta gent. També nosaltres.

Anònim ha dit...

Josep de Gandia, no sé per quina raó les deliberacions d'un partit polític han de ser secretes.
Un partit polític és una entitat pública i públiques deuen de ser les deliberacions de tots els seus organs i els seus comptes econòmics.
I això és axí i deuria de ser en tots els partits.
La democràcia no és votar. Votar és una més de les regles democràtiques. A voltes, massa voltes, ens deixem dur per la inèrcia d'aquesta esquifida democràcia i fins i tot arribem a pensar com tu.
No hi ha secrets, no deurien d'haver-ne, en el BLOC i, si hi ha secrets, malament.
Tot allò que no es pot dir públicament, sempre, sempre, és un atemptat contra la democràcia.
Si el BLOC vol ser un partit democràtic deuria fer actes de totes les delibaracions dels seus organs i fer-les públiques.

Anònim ha dit...

No crec que la solució siga dimitir, i menys ostentant un càrrec de regidor. Si volem lluitar pel que creem just ha de ser des de dins. Tenim una oportunitat en el pròxim congrés, ací és on hem d'actuar. Si en el congrés la majoria vota als d'ara, possiblement siga el moment de plantejar-se si seguir o no. Jo que no tinc cap càrrec sóc lliure de fer-ho, però els regidors es deuen als vots que van obtindre i han de complir amb el que els van demanar els que li van votar, i acabar la legislatura. Li van votar estant dins d'una opció política. Per descomptat que estan en el seu dret d'abandonar, però jo crec que no és el correcte.
Jesús

Anònim ha dit...

Es pot dimitir i deixar pas a un altre (si és que volen, que ho dubte), però quan u perd la il.lusió i les ganes, a lo millor un altre les té. He dit que reflexionaré, però de moment deixaré passar les eleccions, perquè tampoc vull fer mal, però ho tinc bastant clar. Crec que no donem solucions a la gent, no aportem idees globals i no tirem del carro, i hem tingut 25 anys per donar-nos a conéixer i convéncer la gent. Potser la gent no li interessa o no vol una opció com la nostra i si esta resulta que és la mateixa que IU o els Verds, doncs, ja estan ells i ho fan millor i tenen més experiència.

Anònim ha dit...

Hola,
Tan sols dir-te que em semblen molt encertades les teues reflexions, i he de reconèixer que sí, tenies raó (vaig llegir l'article sobre què pensaves d'IPV al seu moment).
Quant a Isaura Navarro, comentar que encara recorde quan va votar a favor d'una derogació del PHN que NO salvava el Xúquer. No és menys espanyola per ser republicana.
Un salut.

Anònim ha dit...

hi

can anyone help me
i have tried for over a week now to get a loan,i have very bad credit history mainly due to a failed marrage ,i have had all the usual ,wh loans,advantage loans ,yes loans ,get in touch and promise a [url=http://www.usainstantpayday.com]bad credit loans[/url] on paying the brokerage fee,i am reluctant due to reviews on the net and i have been stung before by a company called wentorth finance ,and never got the loan of the 50 pound fee back,
i have had an offer from flm but need a gaurantor which isnt really an option either .
i wondered if anyone had any loan companys that considered bad credit ,but loaned direct without these numerous sites with different alias but mainly did same thing pay us and we will get u loan (maybe)senario
has anyone also heard of a company called fresh loans they have they sent me details out but the may be a charge but not always ,i suspect she didnt want to tell me there was a charge

thanks
Erusuamserede

Anònim ha dit...

[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin[/url] gives you a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-money-maker/]Club Penguin Money Maker[/url] that permits you to gain a lot of coins in Club Penguin.
[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Cheats[/url] also provides you with [url=http://cpcheat.org/club-penguin-trackers/]Club Penguin Trackers[/url] such as a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-aunt-arctic-tracker/]Club Penguin Aunt Arctic Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-cadence-tracker/]Club Penguin Cadence Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-gary-tracker/]Club Penguin Gary Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-band-tracker/]Club Penguin Band Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-rockhopper-tracker/]Club Penguin Rockhopper Tracker[/url], and a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-sensei-tracker/]Club Penguin Sensei Tracker[/url].
Finally,[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Cheats[/url] gives you [url=http://cpcheat.org/club-penguin-bots/]Club Penguin Bots[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Mission Cheats[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Coin Cheats[/url]

Anònim ha dit...

loved las vegas? instruction the all undreamt of [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] las vegas at www.casinolasvegass.com with beyond 75 modish unobstructed [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games like slots, roulette, baccarat, craps and more and be the paladin in staunch spondulix with our $400 untied of restrain bonus.
we beget unbroken safer games then the superannuated online [url=http://www.place-a-bet.net/]casino[/url] www.place-a-bet.net!

Anònim ha dit...

Ola, what's up amigos? :)
In first steps it is really good if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)

Anònim ha dit...

good daypeople this is a great forum hope im welcome :)

Anònim ha dit...

Federal Way Chiropractors, also known as doctors of chiropractic massage therapy or chiropractic physicians, recognize and action towards patients with well-being problems of the musculoskeletal system and upon the effects of those problems on the nervous organized whole and on prevalent health. Numberless chiropractic treatments attend to specifically with the barbel and the manipulation of the spine. Chiropractic is based on the attitude that spinal intersection misalignments kibitz with the disturbed way and can follow in bring partisans to disease and tons different conditions of diminished robustness
The chiropractic approach to healthcare focuses on the invalid’s complete health. Chiropractors give natural, drugless, nonsurgical robustness treatments, relying on the body’s engrained recuperative abilities. They also recognize that numerous factors agitate condition, including vex, diet, lie-down, environment, and heredity. Chiropractors recommend changes in lifestyle that touch those factors. In some situations, chiropractors refer patients to or consult with other haleness practitioners.
Like other form practitioners, chiropractors tag along a standard assigned to slug a spread dope needed to determine and discuss patients. They swipe the sedulous’s health intelligence; conduct sawbones, neurological, and orthopedic examinations; and may pecking order laboratory tests. X rays and other diagnostic images are mighty tools because of the chiropractor’s stress on the spur and its proper function. Chiropractors also analyze the steadfast’s attitude and spine using a specialized technique. To go to patients whose constitution problems can be traced to the musculoskeletal plan, chiropractors manually adjust the spinal column.
Some chiropractors turn to account additional procedures in their practices, including therapies using fieriness, fizzy water be illogical, delicate, massage, ultrasound, exciting currents, and acupuncture . They may apply supports such as straps, strip, braces, or shoe inserts. Chiropractors oft counsel patients less health concepts such as nutrition, work out, changes in lifestyle, and force administration, but chiropractors do not dictate drugs or perform surgery.
In too to blanket chiropractic in real life inexperienced, some chiropractors specialize in sports injuries, neurology, orthopedics, pediatrics, nutrition, internal disorders, or diagnostic imaging.
Divers chiropractors are solo or crowd practitioners who also have the administrative responsibilities of continuous a practice. In larger offices, chiropractors minister these tasks to responsibility managers and chiropractic assistants. Chiropractors in surreptitiously practice are chargeable quest of developing a indefatigable poor, hiring employees, and keeping records.
Go environment. Chiropractors work in uncomplicated, comfortable offices. Like other trim practitioners, chiropractors are now on their feet for the purpose prolonged periods. Chiropractors who abduct X rays necessity employ appropriate precautions against the dangers of repeated leak to radiation.
car accident chiropractor press, on usual, near 40 hours per week, although longer hours are not uncommon. Unaccompanied practitioners decided their own hours but may induce evenings or weekends to supply patients. Like other healthcare practitioners, chiropractors in a group discipline bequeath at times be on call in or treat patients of other chiropractors in the group.

http://www.federalwaychiropractic.net

Anònim ha dit...

Interesting read.

If you need information about marriage in Thailand, prenuptial agreements, divorce, child custody, inheritance and Last Wills, property, business or have access to Thai Laws in English, visit ThaiLawOnline.

[url=http://www.thailawonline.com/en/family/divorce-in-thailand/divorce-in-thailand.html]Thailand children custody[/url]

Anònim ha dit...

Buy online generic drug from [url=http://allergyrxstore.com/] Pharmacy[/url] , no prior prescription and free consultation. On our medicine from [url=http://allergyrxstore.com/]online Reputable Pharmacy[/url] you can [url=http://allergyrxstore.com/] order online drugs[/url] Atarax .

Anònim ha dit...

Do you need a professional domestic cleaning service?

We offer carpet cleaning in London carried out by professional carpet cleaners.

Our cleaning technicians are professional and reliable.

Find out more about our [url=http://www.cleanerlondon.com/carpet-cleaning-london.php]carpet cleaning[/url] services.

Anònim ha dit...

Hello everyone.

Do you like watching TV on your PC?

Watch popular TV shows such as Gossip Girl, Weeds, Lost and others!

[url=http://www.channelblender.com/watch-movies/movies]Watch TV Shows[/url]

Anònim ha dit...

Hi There

i've just joined here and wanted to say hi to all of you!I really hope to give something back to this board...

Cheers

Anònim ha dit...

Hi everyone! I do not know where to start but hope this site will be useful for me.
In first steps it's very nice if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)

Anònim ha dit...

Phenomenal internet site!

Most everyone wants to obtain insurance at one time or another, whether it is
auto insurance, life insurance, health insurance, or homeowners insurance.
These days it is easier than ever to acquire complimentary insurance quotations from multiple
companies in order to find the optimal deal. You can also see how to redeem
oodles of money in free gasoline when you get your insurance price quotes.

[url=http://freeinsurancequoteshq.com]Insurance price quotes[/url]
http://freeinsurancequoteshq.com

[url=http://www.idea2result.com/]Appointment Setting[/url]

http://freeinsurancequoteshq.com/home/compare-house-insurance-for-free.html

Anònim ha dit...

[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=10&t=9]na tej stronie[/url]
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=13&t=54]pobierz[/url]
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=11&t=20]dobra strona[/url]
[url=http://www.tucows.com]also here[/url] [url=http://download.cnet.com]similiar site[/url]
http://www.atomic.yoyo.pl/nowotwory/rak-pluc.html
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=13&t=71]pobierz emule[/url]
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=69
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=67
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=66
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=64
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=62
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=60

Anònim ha dit...

[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=10&t=8]download[/url]
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=13&t=33]dobra strona[/url]
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=11&t=12]kliknij[/url]
[url=http://www.tucows.com]here too[/url] [url=http://download.cnet.com]this site is good too[/url]
http://www.atomic.yoyo.pl/nowotwory/rak-pluc.html
[url=http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=13&t=71]emule pobierz[/url]
[url=http://choroby-psychiczne.eu/]choroby psychiczne[/url]
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=70
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=67
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=65
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=64
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=62
http://pobierz-to.com/viewtopic.php?f=16&t=60
psychiczne[/url]

Anònim ha dit...

http://energetyka-polska.eu/produkcja-papieru
http://pl.wikipedia.org/wiki/Specjalna:Nowe_strony
http://energetyka-polska.eu/przemysl-lekki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Specjalna:Nowe_strony
http://pl.wikipedia.org/wiki/Specjalna:Nowe_strony
http://energetyka-polska.eu/przemysl-wysokich-technologii
http://energetyka-polska.eu/farby
http://energetyka-polska.eu/produkcja-papieru
http://energetyka-polska.eu/produkcja-bimbru
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Terytorium_Orleanu&redirect=no
http://energetyka-polska.eu/przemysl-metalurgiczny
http://energetyka-polska.eu/przemysl-drzewny
http://energetyka-polska.eu/przemysl-spozywczy
http://energetyka-polska.eu/elektrownia
http://energetyka-polska.eu/rodzaje-paliw
http://energetyka-polska.eu/przemysl-w-polsce
http://energetyka-polska.eu/paliwa-alternatywne
http://energetyka-polska.eu/biomasa-w-polsce

Anònim ha dit...

Welcome to wholesale to the public [url=http://www.idealsguy.com]airsoft accessories cheap[/url] and also get new designer watches, apparel, tools, poker chips for sale and so much more. [url=http://www.idealsguy.com]Wholesale to the public[/url]

check us out now at http://iDealsGuy.com iDealsGuy.com wholesale to the public

Anònim ha dit...

Hi there,my name is Mandy and i want to give you a tip from me.


Ca va,if you want to see for nothing
movies in the web than is allmymovies.biz for [url=http://www.allmymovies.biz]watch movies free online[/url] the first choice.

You recall www.allmymovies.biz??
The securityserver is down, you can safeguard every movie in compensation self-ruling!!!
I deliberate on its hacked ;-)

[url=http://www.allmymovies.biz]watch movies free online[/url]


Mhh, yes its my dream a own private cinema.

Sounds crazy i know.

Anònim ha dit...

Hello this is my first topic on enricnomdedeu.blogspot.com. What do you think of these sites? Any good?

100% online dating sites
http://www.smokeit.tv/community/member.php?u=20659

free online dating canada
http://boards.rainbowfamiliesdc.org/profile.php?mode=viewprofile&u=45273

free online dating sites review
http://www.khaldirpesca.es/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=1873

free dating service
http://rb-kovrov.ru/forum/viewtopic.php?p=40251#40251

hiv dating sites
http://www.marketingplatform.nl/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=37417

Anònim ha dit...

hey


just signed up and wanted to say hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for, looks like i have a lot to read.

Anònim ha dit...

My name is Ann Mcclow and I am a super exec at catalina marketing. I am so cool I let mother in law know she is a c u next tuesday

Anònim ha dit...

pretty cool stuff here thank you!!!!!!!

Anònim ha dit...

James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow
James McClow Ann McClow

Anònim ha dit...

whats up everyone


just found your site and wanted to ask for some advice on marketing


hopefully this is just what im looking for, looks like i have a lot to read Im trying to find a way to build an e-mail list.

Anònim ha dit...

hiya


Just saying hello while I look through the posts I'm trying to find out how to make an e-mail list with out having to spend a wad of cash on some training course


hopefully this is just what im looking for, looks like i have a lot to read Im trying to find a way to build an e-mail list.

Anònim ha dit...

http://www.museumofhoaxes.com/hoax/forums/member/35567/
http://folkfestival50.com/forum/index.php?action=profile;u=13700
http://www.yamipod.com/main/userinfo.php?uid=56252
http://forums.djztrip.com/member.php?u=13349
http://soapitstop.com/members/alva9kaufman.aspx

Anònim ha dit...

I am new here, glad to join you.

Anònim ha dit...

If this is not the right place, please move me. You can call me roger. My interests involves Fitness guide I'll be checking out more of enricnomdedeu.blogspot.com [img]http://pushbuttonmoneyreviews.com/push-button-money-review.gif[/img]

Anònim ha dit...

INSERT

Anònim ha dit...

I needed to draft you that bit of note just to say thanks as before for the wonderful methods you've documented on this page. It's simply pretty generous of people like you to allow publicly just what a few individuals could possibly have offered for an e-book to generate some bucks for their own end, and in particular seeing that you could possibly have tried it in case you considered necessary. These things as well worked to become fantastic way to be aware that many people have the identical fervor like mine to understand much more when it comes to this issue. I think there are many more enjoyable moments ahead for individuals who see your forum post.

Anònim ha dit...

classic ugg boots classic ugg boots classic ugg boots [url=http://www.boots--classic.com/]classic ugg boots[/url] www.boots--classic.com
ugg boots traffic genuine ugg boots ugg boots sale [url=http://www.ugg--bootssale.com/]genuine ugg boots[/url] www.ugg--bootssale.com
ugg boots free shipping cheap ugg boots ugg boots cheap [url=http://www.boots--free.com/]ugg boots free shipping[/url] www.boots--free.com
nfl jerseys nfl jerseys cheap nfl jerseys [url=http://www.nfl--jerseys.com/]cheap nfl jerseys[/url] www.nfl--jerseys.com cheap nfl jerseys
michael kors handbags michael kors bags michael kors bags [url=http://www.moncler--jackets.com/]michael kors handbags[/url] www.moncler--jackets.com

Anònim ha dit...

[b][url=http://www.cheapuggbootsonlineshop.co.uk/]cheap uggs[/url][/b] You might have far more resources like a crew than endeavoring to do anything oneself. You need to become ready to possess a team that could be make neutral selections by themselves and as being a team. You'll need to use teambuilding components inside your occasion planning simply so which you might get the celebration into movement and not really have to fear about accomplishing it all your self..

[b][url=http://www.bestonlinesalestore.com/]louis vuitton handbags[/url][/b] Excellent for winter months months months while it exudes wherein wintertime heat, this kind of carrier is really a distinct assertion. In deluxe faux hair in the full physique, this provider would definitely seem amazing earlier mentioned your glenohumeral joint any time you strut down the street within your trim outfitted black built of wool trench coat. A sizable suitable dimensions to carry your overall each day crucial items with out a trouble, could it be doable to consider a induce to not decide on this type of tote upwards quick?If you would like to order low cost reproduction purses,lower price designer purses or affordable Gucci bags,remember to simply click here!.

[b][url=http://www.bestuggobootsoutlet.com/]uggs boots outlet[/url][/b] Purchasing and environment by way of a flight a conveyor in the beginning could be the proven fact that a multi perform ach huge enterprise. As much inside the way like a number of us may program,quite a few of your new innovations or a lot of of the new production could bring about our lifestyle to decorate these a period of time down heading to become the line. As providers hold transferring forward all over the place during the there endeavors, sure,more sophisticated factors might become favorable.

[b][url=http://www.fashionuggbootsstore.co.uk/]ugg boots uk cheap[/url][/b] Almost every single penny expended to get this handbag is deserving of it. The purse is created from leather-based compound. The Gucci Ornament Tote bag has brown for its coloration to fit rather a great deal all colours of an outfit. The one serious is quite soft, defining it as excess durable. The exoticness and spooky design and structure is way a lot more disclosed new louis vuitton hand bags 2012 with each other with the sparkling more mature reptile very good depth that hooks up major leather-based ring deal with. The potential wages of main profits, power can be a helpful a single your make information and for that motive commitment fantastic.

[b][url=http://www.louisvuittonoutletsonline.co.uk/]www.louisvuittonoutletsonline.co.uk[/url][/b] Simply call me old fashioned but I've browse about moments when guys reported 'governments do the best when they govern the the very least.' Perhaps it was not intended that governing administration, in and of its working parts, didn't choose to govern least; alternatively it was pressured to since the result of 'rabid' bi-partisan bickering. Madison, the renowned scribe of the Constitutional Convention, before the Convention's graduation established out on an exhaustive study of all earlier republics. There won't be any exceptions.' So as for yourself to possess a entire indicating on the word 'faction' I will use Madison's very own words and phrases below to outline it: "By faction, I realize several citizens, regardless of whether amounting into a bulk or minority of your complete, who're united and actuated by some widespread impulse of enthusiasm, or curiosity, adverse for the legal rights of other citizens, or for the everlasting aggregate passions of your community.".

Anònim ha dit...

oE5A2k http://www.isabelmarantde.info wZ8W9i [url=http://www.isabelmarantde.info]isabel marant sneakers[/url] zV0T4q isabel marant boots tQ0R9j
pG5P9v http://goedkopeboots.jouwweb.nl uF9U5x [url=http://goedkopeboots.jouwweb.nl]goedkope uggs[/url] lJ8R8n uggs online bestellen zH1X2d
uA3A5x http://www.japanbootsvip.com rH6S3v [url=http://www.japanbootsvip.com]ugg[/url] vW5W2p ugg 激安 aA0S9s
zX3P0g http://www.bottespaschershop.info wC3E3s [url=http://www.bottespaschershop.info]bottes ugg[/url] cL1E5n bottes ugg lJ1W8d
bM3Q8x http://frbottesspascher3.webnode.fr qE6C5l [url=http://frbottesspascher3.webnode.fr]ugg[/url] oD1Q4s bottes ugg tW4C2h
fI5H5x http://www.vipbottespascher.com mB0A4l [url=http://www.vipbottespascher.com]chaussures ugg[/url] qR4Z6u uggs pas cher cT6R1u

Anònim ha dit...

[url=http://isabelmarant01.hpage.com/]isabel marant boots[/url]
[url=http://isabellemarrant.yolasite.com/]isabel marant paris[/url]
[url=http://isabellemarrant.blogsky.com/1391/10/04/post-3/]isabel marant shop online[/url]
http://isabellemarant.webstarts.com/isabel_marant_sneakers_bekket_high-top_suede.html
http://isabellemarrant.blogsky.com/1391/02/19/post-1/
http://isabellemarrant.yolasite.com/isabelle-marrant.php

Anònim ha dit...

cE1Q0r http://sacsspaschers.info wY6J1i [url=http://sacsspaschers.info]sacs longchamps[/url] oQ8G5b sac longchamp pas cher tS2D1g
vN9Y3q http://www.longchamppascherer.com gI4N0q [url=http://www.longchamppascherer.com/]sac longchamp[/url] aO1D0n longchamp pas cher lR4T6e
nV8G8a http://longchampssacsale.webnode.fr bB0X1s [url=http://longchampssacsale.webnode.fr]longchamp[/url] bH1O1c longchamps sac kJ0Q0q
qK9P9y http://saclongchampshop.webnode.fr yO0Z8q [url=http://saclongchampshop.webnode.fr]sac longchamps[/url] yE9E2j sac longchamps pR4H9b
pQ7F0t http://www.soldesssaclongchampfr.info zV6Y9s [url=http://www.soldesssaclongchampfr.info]sac longchamps pas cher[/url] mM6U1e sac longchamps zV7E6s
kF7O7h http://soldesbottesfr.com sY7V4o [url=http://soldesbottesfr.com]botte ugg[/url] gB5K1v botte ugg iS6V9w

Anònim ha dit...

eG3K4n longchamp rQ7I1k
zG9Y4w sneakers isabel marant sL6K0w
uS1I1z isabel marant dicker boots vU8W7l
nG8I2o isabel marant bH9P2p
rF2W8g longchamp soldes eE1X0x
bH5L4j isabel marant hZ1G5v

Anònim ha dit...

Fw9Ul8
[url=http://ussneakershop.tumblr.com/13030502]etoile isabel marant sale[/url]
[url=http://buysneakersus.snappages.com/isabel-marant-recent-lancement.htm]isabel marant baskets[/url]
[url=http://buyusneaker.webnode.com/longchamp-sac-vente-en-ligne]porte monnaie longchamp[/url]

Ir5Jr4Bm7Qv5
http://kingyunujj.blinkweb.com/sac-longchamps-pas-cher.html
http://isabelming.blinkweb.com/isabel-marant-fringe-boots.html
http://buyusneaker.webnode.com/isabel-marant-chaussures-en-ligne-pour-la-vente

Anònim ha dit...

Check out 9 Fountains today and be inspired today by the many amazing tee shirt designs youll be able to feast your eyes upon. Avoid Computer Injury Tip 1 Take Breaks Probably the most important and effective thing [url=http://www.paulsmithsunny.com/]ポールスミス 人気,ポールスミス 送料無料[/url] ポールスミス バッグ http://www.paulsmithsunny.com/ you can do to avoid computer injury [url=http://www.paulsmithland.com/]ポールスミス 財布[/url] ポールスミス バッグ http://www.paulsmithland.com/ and strain . Vitamin A, C, and E are the primary contributors for healthy eyes.
That why I stick to the two day rule: Never go more than two days in a row without a workout. It's a game I play with myself, [url=http://www.paulsmithcity.com/]ポールスミス 財布[/url] ポールスミスバッグ http://www.paulsmithcity.com/ and I can't lose. I have to do something, whether it's getting outside for a run, using the hotel gym (no matter how gross), or doing a bodyweight workout in my hotel room just do it.