20 de gener, 2008

NOTICIES DEL DIA.

Ahir el Consell Nacional del BLOC va decidir majoritàriament pactar amb IU. Això va significar que un nombre important dels candidats que havien acceptat representar-nos en un pacte amb IPV i EV-EE, (malgrat el que diu Levante) decidiren que en eixes condicions no serien candidats. Entre d’ells els caps de llista al Congrés per Castelló i Alacant, i el cap de llista al Senat per Alacant. També altres membres de les llistes de Castelló, Alacant i València. No desvetlle res. Algú imprudentment ho va fer públic ahir, i des de les 16 hores podia llegir-se a ANNA NOTICIES. Supose que la mateixa gent que forçava absurdes lectures en clau interna, van actuar en clau interna, quan van filtrar a la premsa una informació que en res no beneficia al BLOC. Ells i elles sabran perquè ho van fer. Sabran per quina raó parlen de "nova cojuntura". D’altres candidats, van decidir que acceptaven les condicions. Cosa tan respectable com l’altra, i a diferència de l’altra postura, ningú no els va acusar de col·laboracionistes, ni de traidors, ni d'oncles Tom. Afortunadament. Haguera estat lamentable per fals i per improcedent.

Però insitisc, el BLOC majoritàriament i amb un procés impecablement democràtic va decidir que volia pactar amb IU.
El problema és que IU no vol pactar amb el BLOC. Així que no sembla que hi haja cap "nova cojuntura".
Ho ha decidit. Ens acaba de fotre un colp de porta al nas. I jo, no sóc gens hipòcrita, me n’alegre. I com! Pel BLOC, cert, però sobretot pel País, que així podrà votar una opció nítidament valenciana.
Certament, estaria hui molt més content si fora el BLOC qui haguera decidit que no volíem formar part d’eixe espai polític. Una qüestió de coherència i de dignitat. Ara, els altres, ens diuen que no ens volen. No és exactament el mateix, no. Ja podem fer les lectures que ens acomoden més, però no és el mateix.
I ara que?
Queda viu l’acord del Consell Nacional anterior? L’anterior, que el d’ahir, malgrat la subtilesa d’escriure a tot arreu IU(IPV) per si un cas, proposa unes condicions que IPV no està en situació de poder complir.
Ara IPV ha de decidir si abandona IU. Te poques hores per fer-ho si vol signar una coalició amb el BLOC. El BLOC ni pot ni deu pactar amb un partit que forma part d’una coaliciócom EU. Seria immoral per part d'ells, i espere que inacceptable per part nostra. Les coalicions per a les generals han de formalitzar-se abans de dijous. Ara toca còrrer per fer les coses malament.
Si IPV abandona, ja vorem quanta gent són. Ja ho he escrit en més ocasions, els seus escassos càrrecs electes dins les llistes d’EU, lògicament no volen aparèixer com trànsfugues.
En qualsevol cas, si abanonen, benvinguts siguen al necessari intent de construir un tercer espai a este país, en front de la dreta espanyola (PP) i de l’esquerra espanyola (PSOE – IU). Però haurien d’haver-ho fet abans, ara no sembla sincer. La seua cobdícia en voler-se fer amb les sigles d’EU, amb el finançament d’IU, i la nostra imprudència en ajudar-los, ens deixa a tots en una consideració pública lamentable. I algú hauria de fer autocrítica. Severa. No tinc esperances que passe, francament.
De fet, per les primeres valoracions que es fan en blocs i per converses, ja se sap que els padrins de l'estratègia consideren que res no ha passat, de la mateixa forma que pensaven que era el mateix pactar amb IPV que amb IU. I tampoc no recordaran, la memòria és curta, les argumentacions per les quals era molt millor pactar amb IU que amb IPV. Ara resultarà que ens van fer votar una cosa que no volien. Quina irresponsabilitat!

Si IPV no abandonen, si finalment acaben fent les paus (cosa tan poc probable segons els “entesos” com tot el que ha passat, que tampoc no ho era gens de probable) vorem els nostres dos diputats al grup mixt?

És el moment de la generositat en clau interna. Els que teníem raó quan vam dir i votar, que era un error polític i estratègic acceptar un pacte amb IU, hem de ser generosos per oblidar que se’ns acusara de covards, de no optar per la intel·ligencia, d’actuar en clau interna i de no se quantes coses més. Estic molt orgullós, legitimament orgullós de no haver sentit cap insult ni desqualificació per part de la gent amb la que compartisc visió política, dedicada a companyes i companys del partit. Gent, no ho oblidem, amb qui dissentim sobre l'estratègia, però amb qui en la majoria dels cassos, coincidim en els objectius.
Ara toca BLOC.

67 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho vaig dir en un comentari al teu post l'altre dia. IU i el BLOC són projectes distints, i això no és dolent. Cadascú a sa casa i quan coincidim, endavant. Crec que el BLOC ha fet el borinot i s'ha deixat dur per coses que no són. Els IU són llargs i en saben més que nosaltres. Tu vols aprofitar-te'n i són ells els qui guanyen la partida. L'executiva del BLOC ha pegat un gran patinó, i ja venien el peix al mercat sense haver-lo pescat. Què no els coneixeu? No es xuplen el dit, i fan bé. Ells tenen un projecte per a tota Espanya i primer és això que res. I nosaltres (què innicents) ballant-los els nanos i enfrontant-nos entre nosaltres. Ai, que mai aprendreu!

Xavier López ha dit...

Des d´un principi vaig apostar per un pacte BLOC-IPV-VERDS. Al temps, quan IPV decidí que volia les sigles EUPV, no em vaig oposar al nou acord, tot sí vaig mostrar reticències.
He sigut crític, molt crític amb l´actuació del BLOC en la crisi d´EUPV. No m´agrada com ho hem fet, des d´aquella fatídica portada estiuenca de Glòria Marcos tirada pel terra (i deixe a un costat les meues consideracions polítiques sobre la candidata de Compromís). A alguns els ha guanyat la cobdícia. Primer a Enric Morera, també a Pepa Chesa. Però eixa cobdícia, legitima, no ha anat acompanyada d´una negociació en condicions.
És increïble que tot açò estiga passant a mes i mig d´eleccions. I ho és més la nul-la visió estratègica de l´Executiva. Sabent perfectament les possibilitats que hi havia que el CPF d´IU ens pegarà amb la porta als morros, vam ser nosaltres els primers en ratificar l´acord. Ara el BLOC està "compuesta y sin novio". No sé si els sentiments que m´invaeix ara és el de tristesa, o el de vergonya. Potser tots dos. Però vull explicacions. I les vull abans d´eleccions.

Vicent Martínez ha dit...

Només enganyen a qui es deixa enganyar. A mi tot plegat em recorda al "timo de la estampita", amb Lina Morgan oficiant qual Llamazares. I per què existeixen els timos? Perquè la cobdícia, com bé deixa Xavi López, és una força molt gran.

Quan les coses passen, han de tenir conseqüències. Que cadascú ho entenga com vullga, però em sume a la reclamació d'explicacions i assumpció de responsabilitats.

Dues lectures positives, en la línia d'Enric: no s'ha materialitzat un despropòsit, que el nacionalisme valencià anés amb la marca IU pel món; i a IPV no els queda més remei que triar, o País Valencià o Lina Morgan. Ja està bé de marejar la perdiu.

Només voldria fer una pregunta, sense dobles lectures: quan hi ha Congrés Nacional del Bloc, o Assemblea, o com es diga el màxim òrgan de decisió del partit?

Gràcies.

Anònim ha dit...

De nou t'he de donar la raó, com al post de les rebaixes.
Menys mal que IU no vol, així jo tindré a qui votar... Però, esperem fins el dijous per enviar fulls d'afiliació.
Salut!

Anònim ha dit...

Jo crec que cal mirar tot el tema amb perspectiva perque el que ha passat hui és molt important. molt. i estem millor situats que mai per fer el que hauriem d'haver fet des d'un principi.

En fi, que el que toca ara és fer campanya, unir-nos, i el 10 de març podrem i (haurem de)parlar i molt.

Ara, Bloc.

Anònim ha dit...

primero de todo AHORA TOCA BLOC

considero que INICIATIVA TIENE QUE DEJAR DE JUGAR EN TIERRA DE NADIE, ENSEÑAR YA LAS CARTAS CON LAS QUE JUEGA DE UNA VEZ, dejarse de pamplinas y deseos.

si quiere venir con nosotros el BLOC bienvenidos si quieren ir solos pues mucha suerte, y mas importante tanto enric como josep maria penyella tendrian que plantearse que hacen en compromís?

ahora bien si INICIATIVA decide venir con nosotros, somos nosotros el BLOC, el que tiene que hacer un análisis serio y profundo, de QUÉ NOS PUEDE APORTAR INICIATIVA, PERSONAS, RECURSOS ECONOMICOS, PROYECTO POLITICO, Y IMPORTANTE MOBILIZACION DE VOTO.

porque en mi opinión sinceramente SACRIFICAR EL BLOC EL Nº 1 DE VALENCIA POR ISAURA, ME PARECE UN PRECIO MUY ALTO PARA NOSOTROS

CREEIS QUE INICIATIVA ESQUERRA ECOLOGISTA Y PROYECT OBERT TIENEN SUFICIENTE GENTE SUFICIENTE TIRON ELECTORAL, SUFICIENTE CRÉDITO PARA INTERPONERNOS A ISAURA COMO CANDIDATA Nº 1 EN VALENCIA. CREEIS QUE NOSOTROS PODEMOS PAGAR ESE PRECIO?

hay que hacer un profundo análisis ante esta situacion

en mi opinión,

1º QUE INICIATIVA SE ACLARE YA¡¡¡¡ O ESTA CON NOSOTROS A TODAS O BUEN VIAJE PERO CON NOSOTROS NI DE COÑA.

2º SINCERAMENTE YO COMO VOTANTE Y SIMPATIZANTE NO CONSIENTO PAGAR ESE PRECIO DE QUE NOS INTERPONGA INICIATIVA A SU CANDIDATA DE Nº 1 POR VALENCIA DONDE VOTO. SI QUIEREN VENIR PERFECTO PERO A RAZON DE MILITANCIA, RECURSOS Y CARGOS INSTITUCIONALES, Y A PARTIR DE AHI A REPARTIR PUESTOS EN CANDIDATURAS. CREO QUE SI LES DAMOS EL 5 O 6 PUESTO A ISAURA SE PUEDEN DAR POR SATISFECHOS.

NOSOTROS SOMOS EL REFERENTE AHORA TOCA BLOC.

El ha dit...

Pues en aquestos moments estem molt ben situats en una coalició amb IPV-Projecte Obert-Verds. Podem aglutinar a tot el progressisme valencianista i eixe pense que era l'objectiu, era necessari unir perquè separats no anavem a cap lloc.
Es bo discutir però em d'acceptar les decisions majoritàries dels militants i espere que Remolar i Climent tornen a ser caps de llista perquè eren molt bons candidats. També dir que aquestes eleccions no son interessants per als votants del Bloc, això és real i hem de canviar-ho per això preferisc fer l'experiment a les generals que no a les autonòmiques.

Anònim ha dit...

Si no hay un cambio de ultima hora IU no ira con el BLOC

Anònim ha dit...

En primer lloc l'enhorabona a Alfred Remolar per la seua coherència, que pareix a en falta molta a hores d'ara.
Jo crec que ja està bé d'experiments. En les circumstàncies actuals, ni EU ni Bloc trauran cap diputat, ni per València, siguem realistes. El que cal fer és presentar-nos només com a BLOC a tots els llocs, fer una campanya el més digna possible, unir de veritat tots els col.lectius i agarrar forces per a les autonòmiques.
A! i de pas una bona "escolteta" o "estiró d'orelles" a l'Executiva, que més el ridícul no es pot fer. Quin destarifo.

Anònim ha dit...

A mi personalment em fa vergonya que Isaura Navarro,que és diputada al Congrés gràcies al recolçament que va rebre del PCE i de EUPV (mai no s'oblideu) siga la candidata (sense remei ja) del Bloc. Mai he de votarla i segur que no seré jo a soles. No em cap dubte.Es que en tenim cap persona millor al Bloc per a que siga cap de llista? Hem de carregar a qualsevol preu amb ella?Crec que no estem utilitzant la millor estrategia encara que siguen unes eleccions generals...

Anònim ha dit...

Ara toca BLOC i Morera al carrer.

Anònim ha dit...

Unes dades polítiques al voltant d'Ana Claramonte: A les passades elecciones municipals anava de nº2 per EU a l'ajuntament de Vila-real darrere del seu marit Escorihuela ( persona volguda i respectada al poble). Escorihuela que havia sigut regidor va perdre la regidoria. Per què? La gent per no votar a la seua dona tampoc el va votar a ell.Imagineu-vos la proposta que fa IPV o com es diga.

Anònim ha dit...

No sé si no ho he entès... vols dir que deixes el BLOC?
Maria José Renau

Nomdedéu ha dit...

Llaurador, els candidats van dir que no volien ser-ho si es pactava amb IU, no amb IPV com algú ha dit al Levante. Son els candidats triats per unanimitat al Consell Nacional. Que passarà ara no ho sé. Malgrat les indecents insinuacions d'algú, jo no estava darrere de la decissió de Remolar, i menys de les dels candidats d'Alacant de les que vaig assabentar-me dissabte de matí, camí de València. Si que és cert que a la vista d'allò vaig fer fer un contacte amb Alicia Brancal per informar-la de la situació, i ella va decidir sumar-se als "candidats objectors". No he tornat a parlar amb ningú d'ells.

M'ho preguntes a mi, Maria José? Que jo deixe el BLOC? No, no. No crec que en res del que he escrit puga desprendre's una cosa així. No. No m'ha passat pel cap deixar el meu partit. Ni això, ni crec que ara siga el moment de qüestionar persones, ni de demanar dimissions. Ara és el moment d'unitat per intentar redreçar els desproposits dels darrers mesos. Ara eleccions. Ara BLOC. Després, ho vaig dir fa setmanes, serà obligatoria una profunda reflexió col·lectiva.
Ara no val a dir que això és el resultat fantàstic d'una estratègia pensada i repensada. No. Això és el resultat de la manca de criteri i de la manca de lideratge. Ho vaig dir al CN. Però junts ho podem resoldre. Ho resoldrem.

Anònim ha dit...

Divendres a les paelles de Benicàssim, Enric i algunes persones més explicavem el posicionament del Consell Comarcal de la Plana Alta- Alcalaten (órgan de representació de la militància de les 2 comarques, no ho oblidem, encara que puga haver, com no!, militants que pensen diferent), manifestavem el nostre rebuig al pacte amb IU i plantejavem la possibilitat de que passara el que avui ha passat, que Llamazares finalment recolzara a Glòria Marcos i IPV quedara en una situació complicada i de rebot el BLOC també. Ens van "assegurar" persones mooolt importants del BLOC,que IPV guanyaria segur, però que si perdien (quasi impossible) abandonarien IU, cosa que nosaltres (els que ahir vam NO al pacte al nostre Consell Nacional) posavem i almenys jo, encara pose en dubte. Ens van dir que nosaltres (els del NO) no tenim cap bola màgica per saber que passaria i que qui ens ho deia estava molt segur de que ens equivocavem en les nostres valoracions, en les nostres pors i en les nostres intuicions. Aixina va acabar el dinar.Sort que la paella estava bona que si no...
Avui ha guanyat Glòria Marcos, la persona amb la que no ens hem entés al sí de Compromís i han perdut les nostres "amigues" d'IPV.
No tenim bola màgica,és cert, però de moment ho hem encertat tot. Diguem-li memòria, intuició o intel.ligència política (ahir al CN algú va dictar "el manual del bloquero inteligente" i es va lluïr....) Ara només ens queda per encertar que faran els d’ IPV. Si també en això encertem... alguns dels que dinaven paella divendres a Benicàssim (i més gent) tindran moltes coses que explicar i sobretot que decidir.
Ens van dir milers de vegades que el BLOC estava liderant tota esta estratègia de pactes i que a partir d'ara encara liderariem més...I que nosaltres, els del NO, som uns poreguites i que no entenem res.
Egoïstament, me n'alegre del que ha passat avui però com a nacionalista que m'estime el meu partit,em dol el ridícul que ens estan fent fer i la imatge de palmeros subalterns que estem donant.
Espere ansiosament la lectura que faran els que ahir van votar favorablement al pacte amb IU, però la realitat és toçuda i no es pot amagar.
I com diu Enric Nomdedéu... ara a treballar

Nomdedéu ha dit...

Només una matització al que diu Inés. La paella no estava bona, estava excel·lent, com totes les que la nostra gent de Benicàssim ens fan any rere any. Lamente, i aprofite per disculpar-me, que enguany fora menys convivencial per culpa de les converses. Promet que si l'any que ve em conviden em portaré millor.

Anònim ha dit...

Tens raó Enric, estava excel.lent, i les coques i el vinet (el vinot, que aquella ampolla de Xaro, eixa gran companya i millor cuinera, era la més gran que he vist en la meua vida). I com bé diu Enric, jo també lamente que els donàrem "el té".

Anònim ha dit...

Parlant de Benicàssim:

http://annanoticies.com/2008/01/20/atemptat-a-la-seu-del-bloc-a-benicassim/

Ja n'hi ha prou!!!!

Anònim ha dit...

1.-El que hi ha en el cove és peix i el demés pesquera.
2.-Pactem amb IdPV. La coalició és diu BLOC-IdPV-EV. Isaura Navarro de cap de llista a València.
3.-El 2000 traguérem 58.551 vots a tot el País. 12.356 en Alacant, 39.520 a València i 6.678 a Castelló. El 2004 a tot el País 40.645, en Alacant 7.359, a València 26.978 i a Castelló 6.308.
4.-Tenim molta faena.
5.-Quan passen les eleccions parlarem.

(Ja ho sé. A mi tampoc no m'agradat gens aquest embolic. Isaura no és la meua candidata. Però tenim que estar en tots els fronts i també en aquest)

Enric, confiem en tu.

BLOC JOVE Petrer ha dit...

Sr. Nomdedéu:

Tinc 20 anys i em vaig afiliar al BLOC el proppassat 1 de juny després dels tristos resultats que hi hagué i per intentar que algun dia els nacionalistes tinguem representació a l'ajuntament del meu poble (Petrer, Les Valls del Vinalopó).

He de confessar, que abans de les eleccions, quan simpatitzava però encara no militava al partit, jo era partidari de la coalició amb EU perquè pensava que era l'única manera d'evitar el bipartidisme. Ara bé, l'espectacle vergonyós que s'està produint de continu (la Marcos tirada en terra a les Corts, Glòria i Mònica discutint al despatx davant els periodistes, els "nostres amics" d'Iniciativa enganyant-nos com volen) m'està decebent per complet.

Vull que sàpiga que jo, com vostè i com molts altres, tampoc no deixaré el partit. Però intente vostè mirar les coses des del punt de vista de la gent de la meua edat, que vam votar per primera vegada el maig passat i vam votar a la coalició Compromís. La majoria de nosaltres ho va fer pensant, de manera innocent, que Compromís era diferent, era una alternativa a un PP i a un PSOE que només busquen el poder i que no respecten cap principi. ¿¿¿¿Es pot imaginar la desil·lusió i la frustració que ens envaeix quan veiem les baralles a les Corts (sovint pense que si posem a 7 xiquets de primer de primària farien una tasca millor que els 7 diputats que va aconseguir COMPROMÍS) o la batalla per rebre l'aprovació del Consejo Político Federal de Izquerda Unida des de Madrid i dur les sigles d'EU????

David Navarro Fernández
davidnf1987@hotmail.com
Secretari local del BLOC JOVE de Petrer (Les Valls del Vinalopó)

Anònim ha dit...

a Canal 9 anit informaven que IPV ara aniria a les eleccions amb el BLOC i jo pregunte el perquè amb aquestes condicions hem de seguir tragant-nos a Isaura la 1 per València, si vol que vaja la 2.

Anònim ha dit...

Algun dia s'hauria d'escriure un llibre sobre els efectes de la perversa barrera electoral del 5%. Són moltes les víctimes de l'enginyeria electoral del nostre Estatutet (CDS, UV, ...; EU pròximament?), però el gran damnificat de per vida és el nacionalisme valencià (el Bloc) i, de retruc, el nostre País. L'únic partit amb un projecte de País encoratjador ha esdevingut el protagonista d'un etern Via Crucis del qual mai no s'albira el final, ja siga per errors d'estratègia o bé a causa de conjuntures electorals massa adverses. Per a mi votar el Bloc ha deixat de ser una convicció racional per a esdevindre un acte de fe. Em dol moltíssim, pero he d'admetre que el març hi aniré a votar per enèsima vegada sense il.lusió, amb resignació. Tanmateix, a pesar de les barreres electorals, de Canal 9, del PCPV, d'IPV, ... tornaré a acostar-me al col.legi electoral a dipositar la meua papereta a l'urna, a fer sentir la meua veu testimonial. A pesar de tot, per a mi, l'únic vot útil per al País és i continua sent votar el Bloc.

Anònim ha dit...

Mireu el Levante Digital d'avui les notícies de CS, la foto de Panyella i Mulet i els comentaris de Panyella.
Déu meu!! quina creu!! el Panyella és massa per a la carabassa.

Nomdedéu ha dit...

David, no se si entenc del tot el comenatri. T'assegure que quan em posicione intente tindre elements de judici. A Castelló hi ha gent en la mateixa situació que diu: "vaig votar per primer colp, pensava que Compromís podia ser útil. El destarifo ha estat de tal nivell, que em dona vergonya vore el bloc arrossegat en eixa marea d'insensatesa. Resulta frustrant. Sóc del BLOC i orgullós, però no entenc a que estem jugant."
Et demane que em tuteges, per favor. Gràcies per la confiança en el nostre partit

Anònim ha dit...

Jo proposaria que el proper Consell Nacional del Bloc el fem a la plaça del mercat o a un circ, donada la velocitat amb que es filtren notícies interessades, i falses.

Possats a fer el pallaso, fem-ho en públic i cobrem entrada. Segur que treuriem pel famós mailing i encara ens sobraria.

Ni tú tenies res a vore amb la retirada dels candidats, Enric, ni el Bloc de Progrés Valencianista tampoc, com també s'ha dit. Simplement teniem raó i d'altres, tan intel·ligents i valents ells, no.

No calia, el circ del dissabte, com tampoc calien segons quines paraules que es van dir allí i fora d'allí, als que estavem en contra d'aquell acord i als candidats retirats (de fet, si jo estiguera en la pell d'ells, m'ho pensaria molt abans de tornar). Però és clar, alguns el que hauriem de fer és treballar per Xilxes...

Ara toca Bloc, si. Ara toca arrimar el muscle i treballar pel Bloc, com alguns no hem deixat de fer, encara que sigam els roïns i rebam totes les bescollades, seguirem treballant pel Bloc.

Però també toca que algú done explicacions d'aquest ridícul tan patètic. I també toca que cert altíssim càrrec de l'Ejecutiva no còrrega al seu blog a dir el diumenge exactament el contrari del que deia el dissabte i justament el que deiem els covards poc intel·ligents, perquè s'ha cobert de glòria, eixe elevadíssim càrrec, mai millor dit.

No m'alegre gens d'haver tingut raó, i menys encara de que el Bloc estiga enmig de tot aquest empastre, però si de què el pacte amb un partit espanyolista no s'haja materialitzat, encara que no haja segut gràcies al Bloc.

Anònim ha dit...

Hola a tots,

Parlant d'Izquierda Unida, eixe gran partit nacionalista (espanyol) en el que ens volien ajuntar, em ve al cap eixa frase "castiza" que diu: "Manolete, si no sabes toreá pa que te mete" (El nostre també comença per M)

I aquella altra cançò valenciana que diu: "Ja ve Sento de ca la núvia, carabasses li hauran donat".

Ale, a treballar tots per col.locar a Isaura Navarro al Congrés, que ella després ja farà el que li donarà la gana, com ha fet fins ara.

I tú, Enric, el que has de fer és preocupar-te per Castelló.

Salut

Vicent Martínez ha dit...

Eh, per al·lusions!

Més que carabasses, una 'carabassà' li 'arreava' jo a d'algú...

De totes maneres, el País Valencià ja ha tirat pel vàter les eleccions generals. El 10 de març caldrà mirar ja al 2011. Quin remei!

Defallir, mai. De pitjors n'hem tingut, i ressistim. No sé si algun dia guanyarem, però el que ningú ens pot treure és el dret a treballar de forma honesta pel futur d'un País Valencià en plenitud nacional.

Per molt que ens donen carabasses, què collons.

Anònim ha dit...

Només algunes qüestions. La primera és que tinc entés que IPV segueix endavant i continua amb la intenció de fer el pacte amb el Bloc i EE-Verds, amb mires més enllà del 9 de març, que com ha dit algú abans ja està al fem. Aleshores, quina és la postura de la gent del Bloc que s'ha enfadat i ha trencat la baralla? Es presentaran amb IPV i EE-Verds (partits valencians)?
Una altra qüestió és que se m'ha posat la idea que quan es parlava de pactar amb IU, les rabietes de certes persones del Bloc no eren perquè eren espanyols, ja que el molts municipis es governa amb el PP o el Bloc, partits que no són espanyols, sinó espanyolassos, i ací no tenim remilgos, ni es van tindre quan es va presentar a Albero, ex-ministre del PSOEspañol, ia ara tenim mal de queixals èrquè qui es presenta de cap de llista de València és Isaura Navarro, qui es va presentar per IU (que no és un partit nacionalista espanyol, sinó federalista, no confonguem els termes, que cree el ladrón que todos son de su condición). El que vull dir que el problema per a certes persones no era realment que IU fora o no una organització amb arrelament a tot l'estat espanyol i que defenga la seua idea d'estat (cosa, per altra banda, legítima) sinó que fóra una organització d'esquerres i làic, i això és el que ha assustat a molta gent, que veu que el seu electoral és catòlic i de centredreta (postura també respectable, és clar).
Una altra qüestió és que crec que no és seriós que es vullga lluitar pel tercer esoai i quan no me pareix bé una decisió presa per un òrgan de direcció del partit, després de setmanes, agafe l'Escatergories i me'n vaig a casa perquè no m'accepten el polp coma animal de companyia (encara que siga legítim i una decisió peronsal, tant la de renunciar com la de tindre un polp com a animal de companyia).
En fi, que mentre alguns pensen el en tercer espai, altyres pensen en els 70 PAIs que hi han projectats, i de passada desorientem a la gent que només vol votar una opció que pense en el país, ni en espais ni en PAIs ni en coses rares.
En definitiva, crec que tot és molt trist, i ara no sé a qui votaré. Segurament a la coalició Bloc-IPV- Verds, però qui es presenta per ERPV?

Nomdedéu ha dit...

Home Enric, estic francament sorprés. I no de forma agradable,sincerament. Totes les teues intervencions en este bloc han enstat sempre serenes i raonades. Amb frqüència, tu i jo hem dissentit, però sempre he respectat el nivell argumental de les teues intervencions. Hui em costa reconeixer-te, francament.
En primer lloc ningú no ha trencat cap baralla. Simplement, alguna gent hem dit que no voliem pactar amb IU. Entre ells, alguns candidats que van acceptar pactar amb IPV, però no amb IU. Que ha canviat? Doncs que IPV no va fer el que havia dit que faria, i va decidir presentar-se a les primaries i lluitar contraq el PC per fer-se amb les sigles d'IPV. Com tu dius, és lícit que els candidats (un colp canviades les condicions)decideixen enretirar el seu nom d'un projecte que rebutgen. Així que no t'enganyes, qui ha estat jugant a dues baralles ha estat precisament IPV, i el BLOC, per a la meua desesperació, l'hi ha fet el joc.
En este mateix bloc, i crec que amb tu, ja hem parlat moltes voltes de com és de diferent un pacte post que un pre electoral. Si demà el PP tinguera una escissió a les Corts Valencianes i 22 diputats se n'anaren al mixt, podriem fer un acord amb IU i PSOE? Supose que si. Seria qüestió de vore programes.
Però si no veus la diferència entre presentar-se a unes eleccions i formar part d'un govern, és perque no vols. I si no pots distingir la diferencia entre presentar-se a unes eleccions de la mà d'un partit valencià, o integrar-se (poc o molt) en una plataforma federal espanola, és també perque no vols. I perdona, el federalisme és, com el centralisme, una forma de construir Espanya. És lícit, però és espanyolisme.
Exempolificar amb Albero també és graciós, som practicament la mateixa gent els que posem peros a esta operació, els que la vam posar a Albero. Però saps? Albero havia dimitit feia anys, s'havia donat de baixa del PSOE feia anys. Navarro és encara militant d'IU, i ha lluitat fins que ha perdut per continuar sent la representant d'IU. La teua comparació no s'aguanta ni amb superglu.
I quan dius això del laicisme, si que no et reconéc. Et tenia per algú més seriós, francament. Res del que has escrit, i res del que has pogut llegir ni ací ni enlloc, avala eixa estrambòtica teoria. El que passa, Enric, és que des de determinades trinxeres s'ha construit eixe estereotip estúpid de que el bloc és gent d'esglesia (cosa per cert també lícita). El màxim adalid d'eixa teoria, que ho ha publicat desenes de vegades i sempre ho ha utilitzat per intentar ofendre, és, precisament, el màxim representant d'IPV per estes comarques. I el seu únic càrrec orgànic. PEr cert. Vet ací la gran aportació que pot fer IPV.
Rellegin-te, Enric, crec que no has entés res del que ha passat. Dius: " i quan no me pareix bé una decisió presa per un òrgan de direcció del partit, després de setmanes, agafe l'Escatergories i me'n vaig a casa perquè no m'accepten el polp coma animal de companyia" i no és cert. No hi havia cap decissió presa per ningú, ni des de feia cap setmana. S'havia aprovat majoritariament pactar amb IPV i els verds, i ara, pretenien pactar amb IU. I això, és el que alguns no hem acceptat. Sóm minoritaris? Si. Afortunadament IU no ha volgut pactar amb el BLOC.

Anònim ha dit...

Torne a fer la pregunta inicial. Sembla que IPV ha decidit tirar endavant i apostar per un pacte amb Bloc i EE-Verds; això suposarà la seua expulsió, en primer lloc dels candidats, el que es respondrà amb la sol·licitud de baixa de la resta de gent propera a IPV i possiblement algun que s'ha implicat del sector de Projecte Obert. Aleshores, si això passa, cosa gens descabellada, el sector del Bloc que ha decidit no fer ell pacte amb IU però sí que havia acceptat el pacte amb IPV i EE (partits d'estricta obediència valenciana), l'acceptaran?
I espereu que vaig a llegir el meu post anetior, que això de treballar i escriure al meteix temps mareja. Ara torne.
Per cert, que ningú em malinterprete, el meu cabreig és tant amb IPV (per mareijar la perdiu) com pel Bloc per açó últim, els únics que se salven són els Verds, que no he sentit dir ni mu.

Anònim ha dit...

Hola.
Jo quan tinc un problema pense en les coses positives i en les negatives, supose que com la majoria. Com el meu caràcter és més positiu que negatiu vaig a centrar-me en la positivitat actual. Molt al principi d'este embrull vaig sentir dir als partidaris de Compromís que la jugada era la següent: Una vegada en les Corts els d'IPV i BLOC s'ajuntarien i desbancarien els comunistes. Això en principi sonava bé. Després resulta que a estos mateixos no els importa pactar amb comunistes per a les generals. Incomprensible i sospitós. Però si que hi ha, al meu entendre, una cosa positiva, però tinc la impressió que tot ha eixit de xamba i no buscat, sinó obligat per unes circumstàncies puntuals com a conseqüència de la lluita interna de IU i EU. Això positiu és que ara, veges tu quines coses, tenim el que deia més amunt. BLOC i IPV junts. I això és positiu, molt positiu cara al 2011 que és el que realment em preocupa. Només em falta saber una cosa: Són de fiar els d'IPV? Eixa demostració de confiança està en les mans de la gent d'IPV, si són de fiar vindran al BLOC amb totes les seues conseqüències, si no ho són voldran que anem nosaltres a ells. Penso ve?
Jesús

Anònim ha dit...

Açò del Bloc (abans UPV, abans PNPV), cada vegada m'agrada mes. La sensació es com si no hagueren pasat 20 o 25 anys, i això a la meva edat, es d'agrair.
Com fan els orsos, com si haguera estat hivernant, i quan desperte... les mateixes discusions, els mateixos arguments, que si 3ª via, sempre buscant novia pero sense moure.
En fi, com deia algun comentari, el dia de les el.leccions aniré a votar (al Bloc per suposat), amb la mateixa il.lusio com quan vaig els diumenges a comprar el pa.
Enric, força des de Borriana.

Anònim ha dit...

Ale, ja he llegit el post anterior, i no em pareix tant fort, sincerament. Retire lo d'anar a missa i el laicisme si a algú li ha molestat, no he posat en dubte que el Bloc defensa el laicisme i la divisió d'església-estat, només dic que algú pot tindre por de perdre vots en l'escena municipal si a les locals es pacta amb esquerrosos (també lícit, clar).
Si a algú li ha molestat lo d'ERPV val, ho retire, no els pensava votar, no ho he fat mai, però mai se sap...
Ahir vaig parlar amb gent d'IPV, i em van dir el resultat i que era una escena que preveien, i que per tant, tot i que era un pal dur per a ells, no passava res, seguien endavant, que la idea és anar més enllà del 9 de març però sense renunciar a estes eleccions. Quan m'ho van dir vaig pensar que ja sabíem a què atendre'ns els votants, que sabíem que votaríem a una coalició electoral d'IPV, Bloc i Verds (una part dels verds, tot siga dir), i que ara només faltava que la gent s'ho creguera, començant per qui havia de ser els caps visibles. Fem taula rasa i no ens parem a lamentar el temps perdut, sí, val, per culpa de les volantades d'IPV i Projecte Obert, però tirem endavant. En això que pose la ràdio i sent que tres o quatre candidats del Bloc, alguns caps de cartell, s'havien tirat enrere, abans inclús de saber el resultat i el camí a seguir per IU i IPV, i tornem a la casella d'eixida. A tot açò mentre el PP i el PSOE ja parlen de programes electorals i de rebaixes, ahí sí, rebaixes electorals. I mentre, els que no sé si volem un tercer espai, o el segon o elq uart, però el que no volem és el bipartidisme, encara eestem en bragues (perdó si algú se molesta, pot semblar sexista però res més luny de la meua intenció). En fi, que per primer vegada en la història de la democràcia (incloent la segona república) tindrem un escenari dominat pel bipartidisme, i no podrem reeditar el resultat de febrer de 1636 quan un valencianista va seure a les Corts de Madrid. Era borrianenc, i tot i que no procedia del nacionalisme, els valencianistes el van recolzar, entre d'altres Gaetà Huguet. Això és el que m'emprenya, que estes eleccions seran desgraciadament històriques.

Nomdedéu ha dit...

Bé, Enric. Pensava que t'havia contestat. La gent que va enretirar el seu nom de les llistes, va dir clarament que havia acceptat anar en un pacte amb IPV i verds, però no amb IU. Per tant, ningú del BLOC no s'ha fet enrere de res. Simplement, la direcció del BLOC va sotmetre a l'opinió del CN si el partit acceptava pactar amb IU, i majoritariament va dir que si. I en eixes condicions alguns candidats no volien licitament continuar. Ara IU ha trait, diuen, a IPV (quina sorpresa!) i IPV ve i diu: "va, fem allò del tercer espai". I en això estem.
A mi, em molesta, i no insistiré més, que IPV no haja abandonat IU fa molt de temps, que no haja apostat per construir una alternativa fora d'IU, i no em semblen sincers. Em molesta que Isaura Navarro siga candidata del IPV després d'intentar ser-ho d'IU i de fracassar. Això si, el BLOC, li va oferir el cap de llista fes el que fes. (En realitat no és així, la gent que ara ho defensa a boca plena, jurava en malai que no acceptariem a Isaura Navarro si es presentava a primaries. Mentien.)

Anònim ha dit...

Sembla que ella ho tenia ben clar. Com que no va ser candidata d'EUPV, seria la candidata d'IU o la del Bloc. A qualsevol preu.I açi com que no calia guanar les primaries... No hi havia ningú, només Isaura? Crec que esta xica s'ha despabilat molt...en lo molleta que pareix...

Anònim ha dit...

En un altre post, en concret el de Groucho, vaig dir la meua opinió sobre això de les bandades d'IPV, que passe a reproduir:

1. Aconseguir per part d'Iniciativa el major recolzament possible, i dels únics que ho poden esperar són de Projecte Obert, i no el tindran si d'un dia a un altre deixen EU o IU o totes dues.

2. Aconseguir el paraigua electoral d'IU, ja que el del Bloc arreplega molts pocs vots, i només cal mirar l'arxiu electoral. El Bloc a les generals desapareix. I si se vol que Isaura represente tant el Bloc com Iniciativa com els verds és necessari el paraigua d'IU. Les sigles tiren molt, més que les persones.

3. La guerra no és només de noms de persones, sinó també de sigles, i ni Iniciativa ni Projecte Obert volen renunciar a les sigles d'EUPV. O és que el Bloc ha renunciat a les de la UPV.

És la meua opinió, perpo caldrà vore què passa a partir d'ara. Espere sincerament que Climent i Remolar s'ho repensen ara que pareix que el tema va amb IPV, per a bé o per a mal, ja que la guerra serà llarga, hi ha temps, ja que la batalla de març del 2008 ja està perduda, desgraciadament, i hem de pensar en el 2011, i si volem sumar vots del valencianisme caldrà començar a sumar els d'IPV i Els Verds de Carles Arnal.
La voluntat és anar més enllà d'estes eleccions, segons tinc entés, i en tot cas, crec, que si s'aconseguira representació en estes eleccions, seria amb grup parlamentari propi, i hi ha prou diputats, o s'aniria al grup mixt. És així?
Tinc un parell de preguntes local localistes de Castelló i comarques, però este post me pareix prou interessant com per mesclar temes, com que no corren pressa, ja ho preguntaré a la gent en una altra ocasió.

Nomdedéu ha dit...

Insisteixo, Remolar i Climent (entre d'altres) van dir que no serien candidats si anavem amb IU. No he parlat en cap d'ells, però per a mi, són candidats. De fet, estan triats per un consell nacional. Això diu els estatuts del bloc sobre com s'han de triar. Per tant, no se que pensa fer l'executiva. De moment, si no hagués fet publica la decissió dels candidats, ens haguerem estalviat el numeret. Ells no ho van fer públic. Respecte al grup mixt i tot això... un altra "enserrona". Es va redactar un punt de l'acord de forma tan vaga que hi havien diferents interpretacions. De fet, jo mateix coincidia amb la de qui va defensar la proposta, però l'executiva va fer un altra lectura. Resumint. Si no traiem grup propi Ç(5 diputats. jajajaja) Isaura podia seure amb els seus. És a dir a IU.
Ara l'acord és el mateix. Si Isaura és diputada podrà seure on li done la gana.
Ara faig jo una pregunta. Si tu fores del BLOC et semblaria raonable tot això? Sincerament, Enric.
Pensa que a Castelló, per exemple, qui s'ha postulat com "lider" d'IPV és algú que va abandonar UPV 24 hores abans de ser expulsat. Tot este embolic, per recuperar gent que va crear problemes i va marxar. Quanta gent hi ha a IPV Castelló? I al País? I quins recursos aporten?
Que passarà ara amb el Grup Parlamentari?

Anònim ha dit...

Sóc quasi que al 100% del BLOC però en estes eleccions vaig a votar a ZAPATERO perquè crec que el BLOC continúa dins del seu món imaginatiu... CREIEU QUE EL BLOC ENTRARÀ A LES CORTS VALENCIANES EL DIA 9 DE MARÇ?
És impossible ja que si continueu com fins ara... FA FALTA CAMPANYES COM LES DEL 2003!!! FA FALTAAA MOUREEE MOLTES FITXES!!!!!!!!!!!!!

ENCARA ESTEU A TEMPS!

Anònim ha dit...

EL BLOC NO GANARA PORQUE NO TIENE FUERZA, ESTAN EN SU MUNDO, COMO HAN DICHO EN EL COMENTARIO ANTERIOR!


ESTEU EN EL VOSTRE MÓN!

Nomdedéu ha dit...

No hi estic del tot d'acord. Crec, com vosaltres, que el BLOC "no guanyarà". Si guanyar és aconseguir el govern de Madrid, o 5 diputats. Però si ens deixem de fer el mec, i ens dediquem a fer una campanya com la del 2003, que diu el primer anònim, podem "guanyar" un espai social.
I dic la del 2003, perquè a Castelló va donar millor resultat que la del 2007. Per moltes raons. Segur. ´Però també, perquè el 2003 vam fer una campanya sense contaminacions (en la millor acepció de la paraula) ideològiques alienes.

Anònim ha dit...

Els dos comentaris anteriors, anònims, potser siguen dels cibervoluntaris socialistes que seguixen la consigna de pepe blanco... En fi...

Ni Zapatero ni Rajoy actuaran MAI en clau valenciana. MAI MAI MAI. I això no és un món imaginatiu, és la realitat.

Anònim ha dit...

Las rabietas son cuadros en forma de lloros incoercibles, gritos, o movimientos incontrolables que suelen aparecer en la infancia. Las rabietas son una forma de expresión ó comportamiento destructivo ó pícaro que aparece como respuesta a necesidades no satisfechas.

Por ello son una descarga emocional con pérdida del control del temperamento e incapacidad para controlar las emociones debido a una disminución de la tolerancia a la frustración cuando se niega una satisfacción concreta.

Se intenta de esta forma llamar la atención para obligar a los demás a satisfacer las necesidades o deseos.

Las rabietas se pueden considerar normales si aparecen ocasionalmente, entre el primer y cuarto año de vida. Si son muy frecuentes o duran más de 15 minutos el tema ya no es normal y es necesario consultar con el médico.

Nomdedéu ha dit...

jaja. Ara els espies a sou ens envien metges aficionats. Quin tip de riure!
En supositoris no té res?

Anònim ha dit...

Enric, qué no saps que som els malvats conspiradors i roïns roiníssims de la pel·lícula? Som els culpables de tot el que passa i del que puga passar, sobretot "els de Castelló", i sobretot tú. Quan abans ho assumim, abans deixarem d'enganxar-nos per les portes amb les banyes y la cúa.

Tot és culpa nostra. Penitència! Ora pro nobis, domine. Amén.

O potser va tocant canviar-les, les portes, i fer-les més obertes.

Anònim ha dit...

Sincerament, Enric, si jo fora el Bloc, acceptaria el pacte, de veres, i si fora d'IPV o els Verds i estiguera en el cas contrari ho faria. Per què? Perquè crec que el Bloc té més a guanyar que a perdre. En les generals el Bloc no compta per a res, quasi desapareix. Si no recorde mal un any a València va treure més vots el partit del Cànnabis. Mirem més enllà del 9 de març, mirem cap al 2011, on sí el Bloc i el valencianisme es juga molt, de fet s'ho juga el País, si és que en queda, ja que jo no aparque la meua bicicleta en l'ajuntament del meu poble, com fan altres, el que és una apropiació de béns públics per a usos particulars.
Torne enrere que ja me n'he anat. Isaura, en cas d'eixir, cosa que ja dubte, no crec que ara sega amb IU, no després del que ha passat.
Una altra cosa, algú s'ha enganyat al dir que el Bloc no tindrà representació a les Corts Valencianes després del 9 de març. sí que la tindrà, 2 diputats, juntament amb 2 d'Iniciativa (expulsades d'EU) i 3 d'EU (2 del PCE). El que se vota ara és al Congrés i senat d'Espanya.
En definitiva, jo sí acceptaria. Quan es festeja s'han de fer regals, i si el Bloc vol tenir novia ha de fer un regal a la xicona, que ara és IPV. IPV pot regalar altres coses, com ara vots, pocs o molts encara està per vore, però segur que són més d'un, i sempre que siga sumar, encara que a poc a poc, és possitiu.
I m'alegre saber que encara votaré Remolar, si més no això espere.
Ale, fins ara.

Anònim ha dit...

Aneu espai, companys, que no tot està clar: http://annanoticies.com/2008/01/21/nuet-euia-anuncia-que-iu-y-eupv-iniciaran-un-proceso-de-dialogo-con-idpv-despues-de-las-elecciones/

Anònim ha dit...

Aneu espai, companys, que no tot està clar: http://annanoticies.com/2008/01/21/nuet-euia-anuncia-que-iu-y-eupv-iniciaran-un-proceso-de-dialogo-con-idpv-despues-de-las-elecciones/

Anònim ha dit...

Home, anònim, crec que això és el voldria el senyor Nuet, no vol dir que vaja a passar això. Si lliges el levante de hui voràs que ja es parla de fer fora del grup parlamentari del Compromís als diputats d'EUPV, i no crec que amb eixe antecedent sga possible l'enteniment, ni si al final es presenta la candidatura d'IPV amb Bloc i EE-Verds. Tanmateix, si entres al foro de la pàgina www.iniciativapv.org, voràs que no hi ha massa bon rotllo entre els peceros i els d'Iniciativa.
Per cert, ja s'ha arreglat lo del candidat per Castelló? Panyella segeix enfadat amb Alfred Remolar?

Anònim ha dit...

Crec que no m'enteneu... guanyar Enric no és guanyar la presidència però si que traure uns quants diputats! COM S'ACONSEGUEIX?
FENT UNA BONA CAMPANYA I NO EL QUE ESTEU FENT I EL QUE FAREU, L A M E N T A B L E. O DIPUTATS ASEGURATS!
I... recorde, no sóc ni del PP ni del PSOE, del BLOC!!!!!!!!!!!
PERÒ VOTARÉ A ZAPATERO PERQUÈ ESTÀ JA CLAR QUE... O DIPUTATS ASSEGURATS!

OBRIU ELS ULLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CONTINUEU ESTAN EN EL VOSTRE MÓN!

Nomdedéu ha dit...

mira anònim, si el BLOC no té diputats és perquè els que com tu diuen ser militants, transfereixen la responsabilitat de la campanya a altres ("el que esteu fent i el que fareu, lamentable.") i votant al PSOE.
Crec que si eres militant hauries de posar-te a disposició del partit per a treballar i votar al BLOC.

Anònim ha dit...

Mira, a les municipals i autonòmiques sempre he votat al BLOC. No mai he votat ni al PP ni al PSOE però mira tu, GRÀCIES A ZAPATERO ARA PUC CASAR-ME i simplement per aquest motiu i perquè no m'agrada que el BLOC no seguisque la linia de CONVERGÈNCIA en aquestes eleccions no vos votaré. HO SENC MOLT PERÒ SI VOLEU QUE VOS VOTE HAVEU DE FER UNA CAMPANYA QUE ENTUSIASME! FES-ME IL.LUSIONAR!

***Ja sé que el BLOC està a favor dels drets socials com el matrimoni entre parelles del mateix sexe.
***Si sóc anònim... és pel motiu d'agradar-me els homes i ser un home saps? Te puc dir que sé el que és estar com en temps de Franco en plé segle XXI, no és gens agradable suportar a diari el pes de les males mirades i l'insult! Visc empresonat però gràcis a partits com el BLOC la societat avance... però en aquestes eleccions... ZP! M'entens?
Si no vols que vote a ZP fes-me canviar d'opinió, presenteu una BONA CAMPANYA!
Gràcies Enric, un abraç! Ah, i encara que no teu parega sóc nacionalista i valencià!

Anònim ha dit...

Si em disculpeu he de dir que ara ets pots casar gràcies a zapatero i a la resta de diputats que van votar a favor dels matrimonis homosexuals, tant del PSOE com d'altres partits (ERPV, IU-ICV, Chunta, etc.). O fins i tot celia Villalobos. En fi, no sóc el més indicat per parlar del Bloc, però crec que un partit, siga el Bloc, el PP, PSOE, Els Verds... serà el que els seus votants vulga que siga.

Nomdedéu ha dit...

anònim, respecte la teua condició d'anònim per les raons que esgrimeixes. I sent cert que la societat ha avançat d'una forma poc discutible, sóc plenament conscient que les mirades reprobatòris segueixen. Ho vaig dir clarament quan vaig escriure i llegir el manifest del dia de l'orgull al teatre Principal.
Farem el possible per il·lusionar-te amb la campanya.
És cert que la llei l'ha proposada un govern Zapatero, i és cert també que l'han votada els diputats i diputades de diferents grups com explica Enric 2. Com és cert que Toni Porcar fa més de 8 anys, i jo mateix en fa 4 vam presentar una moció a l'ajuntament instant al govern central que fera eixa llei. Ho vam fer a l'ajuntament i no a Madrid, precisament, perquè no teniem (ni tenim encara) diputats allà.
Repetisc, farem el possible per il·lusionar-te a tu i a la resta de la societat valenciana.

Anònim ha dit...

Donan's idees de quines coses et farien tenir ilusió a vore si les podem replegar. Saber que ilusiona els votants augmentaria la meua ilusió...

Anònim ha dit...

Sembla que Pamyella segix erre que erre amb Remolar, i que diu que està dimitit, si més no això diu la premsa de hui. Aleshores, si això és així, ja hi ha candidats a la candidatura?
Per cert, també diu El Mundo (crec) que es vol fer una CiU a la valenciana i d'esquerres. Això sí que és original. Ara només en cal trobar un líder ben plantat i que es faça el monyo mab ratlla (com li agrada a ma mare) però d'esquerres.
I una última cosa. La iniciativa eixa d'explicar els pressupostos de l'ajuntament es pensa fer en altres pobles? I els de la generalitat? Per què no s'explica també per part de la gent de grup del Compromís? Estaria bé. Eixes coses se'ns passen a l majoria de la gent.
Ale, vaig a seguir.

Anònim ha dit...

Però... el que diu Pamyella servix, perquè no convenç ni als del seu poble.

Anònim ha dit...

Al seu poble ja fa temps que no convenç a ningú, però sembla que a la majoria dels dels del Consell Nacional del BLOC
sí, perquè sempre guanyen els seu...

Anònim ha dit...

A vore,l que ningús se sentisca soliviantat. El cas és que no entenc molt, però crec que per a unn càrrec d'un òrgan col·legiat representatiu has d'haver sigut elegit, no? Encara que crec que en Bloc es poden nomenar per a certs òrgans a dit, és així? En eixe cas, si és que és com dic, en quin sector està Panyella? En l'elegit per la militància o en l'elegit a dit?

Anònim ha dit...

BLOC=CIU SÍ!
BLOC=ICV...ETC... NO!!!

Nomdedéu ha dit...

Panyella és el President del Partit elegit en un Congrés Nacional. L'Executiva Nacional es tria conjuntament amb tots els seus membres.
He llegit les declaracions de Mulet dient això de CiU. Justament ell que tan ens havia criticat sempre per assemblar-nos a Convergència, deia, ha triat un exemple que té la seua gràcia.
Eixe tipus d'acords estables estan bé. No estan exents de problemes. Els de Convergència de vegades s'enfaden amb els d'Unió (i no m'extranya a la vista de les coses que diu de vegades Duran i Lleida) i diuen que si no anaren a remolc de Convergència desapareixerien. No ho se.
El tema dels candidats ja està resolt adequadament. L'Executiva ha pres una decissió (que jo compartisc i n'estic molt satisfet), que el Secretari General ha fet públic mitjançant nota d'agència. Demà serà públic i en podrem parlar. No em correspon a mi ser el primer en dir-ho.

Nomdedéu ha dit...

sobre això dels pressupostos, és una proposta que va fer l'executiva local, crec que idea de Vicent Marçà. Pot estar molt bé. Demà vorem com funciona, i amb el resultat a la mà, podem plantejar l'experiència a altres col·lectius, o al grup parlamentari per tal que expliquen, com proposen, els pressupostos de la Generalitat.

Anònim ha dit...

como simpatizante y votante del bloc, de verdad no se si ISAURA será el referente nuestro, de verdad, reconozco su labora en el congreso, faltaría más ese es y ha sido su trabajo durante estos 4 ultimos años.

pero he hechado un vistazo en la web de iniciativa y en su blog y en diversos medios de comunicacion y realmente estoy un poco mosca, como se atreve a decir que si sale elegida diputada por la COALICION BLOC.INICIATIVA.VERDS ESQUERRA ECOLOGISTA, va a solicitar INTEGRARSE EN EL GRUPO PARLAMENTARIO DE IU?

Creo que el BLOC debería decirle a ISAURA que si todavia no sabe o no se entera que no se presenta con IU O EUPV SINO QUE SE PRESENTA CON NOSOTROS EL BLOC, Y CON SU PARTIDO INICIATIVA. de verdad esta chica desde luego que con ese tipo de DESEOS O DECLARACIONES sinceramente POR LO MENOS COMO VOTANTE DEL BLOC NO LAS COMPARTO Y NO ME SIENTO REPRESENTADO POR ISAURA

OTRA cuestión, no ha sido el BLOC suficientemente generoso de cederle el nº 1 por valencia a ISAURA Y EN CONSECUENCIA A INICIATIVA SABIENDO QUE REALMENTE NO SABEMOS A CUANTOS MILITANTES Y SIMPATIZANTES APORTAN A LA COALICION CON EL BLOC? En este aspecto ME TAPO LA NARIZ, pero lo que no soporto es que ISAURA HAGA ESTE TIPO DE INTENCIONES O DECLARACIONES DE INTEGRARSE EN EL GRUPO IU EN EL CONGRESO, NO¡¡¡¡

saludos de vicente de alboraia

Anònim ha dit...

Enric, nades i guardes massa la roba: dius que és el moment de la generositat en clau interna i jo em pregunte: fins a quan?, fins a que la situació del nacionalisme a este País siga irreversible?... Per què no parlem millor de l´assumpció de responsabilitats per part de l¨Executiva de la que formes part, encara que com a element dissident?
Podriem parlar de com, faltant-nos només 8 mil i pico vots en les penúltimes eleccions per entrar al Parlament Valencià, l´Executiva ens embarcà, com a única taula de salvació, en un pacte irresponsable amb IU, refrendat això sí pel Consell Nacional per aplastant majoria dels assistents (per què no acudeixen quasi la meitat dels consellers?) de forma impecablement democràtica, que ha estat impecable i democràticament un fracàs, com alguns que no pertanyem a la “selecta intel.ligència” del BLOC vaticinàrem, pels pobres resultats obtinguts (encara que s´hagen aconseguit 2 diputats com en les eleccions del 87), així com per l´espectacle de sainet político-porno que començàrem a donar i que continua...
Podriem parlar de que les ganes i l´alegria d´anar amb l´esquerra “alternativa i guai” espanyola no va tindre una correspondència en el BLOC real, el dels pobles, on de les més de 300 i pico llistes que presentàrem els nacionalistes, no arribaren a quallar més de 15 llistes- Compromís, incloent ací els pobles de fervorosos i entusiastes defensors del Pacte i, damunt, la broma del Pacte ens ha costat 40.000 vots municipals tallant d´arrel el previsible increment de regidories i a més perdent representació en pobles tan emblemàtics per a nosaltres com Borriana i Algemesí...
Podriem parlar de per què els nostres vots, en 20 anys al Parlament espanyol, ballen al voltant dels 40.000 vots i som incapaços d´incrementar-los. Si el poble sobirà en democràcia mai té la culpa, què o qui la té?.
No entenc com, si al Parlament Valencià anàrem alegrement del bracet de “l´esquerra plural i alternativa”, per qué alguns ara s´escandalitzen si es vol anar també al Parlament Espanyol... esta opció és senzillament un corol.lari de l´anterior decisió, presa per supost, com no, també amb una aplastant majoria...
Podriem parlar de l´atac de riure que ens ha entrat (i està entrant segurament als nostres votants), quan a Madrid Llamazares ens ha donat carabasses... I de com ara, a falta de novio formal, ens en anem amb la seua secció minoritària, cedint-li l´únic lloc de la candidatura que, amb un miracle de St. Vicent, tindria possibilitats d´eixir... per abraçar-se a continuació (Levante del dijous) amb els seus amics d´IU (i el BLOC, satisfet i content de continuar anant de comparsa... treballant per a IU)
Podriem parlar de per què no hi ha ningú al BLOC, ni tan sols tu Enric, que pose totes estes qüestions damunt de la taula i demane responsabilitats, com es faria a qualsevol partit, llevat del BLOC.
El problema Enric, no és de democràcia ni de generositats en clau interna, el problema és d´imatge (impresentable) que està donant el BLOC i de resultats nefastos que estem obtenint, a tenor de l´espectacle que estem donant, i d´això és responsable, i cal dir-ho clarament, sobretot l´Executiva.
El problema també és de coherència i de dignitat política. Només falta un mes i mig per a que constatem un nou fracàs electoral... Faries molt bé en anar preparante per assumir un paper més actiu, no sols com a veu dissident dins de l´Executiva actual que després de tot queda bé i adorna per allò de la pluralitat, sinò per a conformar una autèntica alternativa de govern del BLOC que torne a il.lusionar a tots aquells que estem avorrits de tants desficacis i/o tentats a tirar la tovallola i aglutine a tots aquells que pensem que un altre BLOC viable i creïble és possible... Pot ser?..., podem confiar amb tu?
Joan Cebolla
Favara

Nomdedéu ha dit...

Compartisc una part importantíssima de la teua anàlissi. No sóc persona a qui se li puga recriminar amagar el que pensa. Algunes de les coses que dius, les he dit en els organs de direcció. En el Consell Nacional, reptetidament. Vaig defensar que el BLOC tot sol podia, front als que van treballar per minar la capacitat d'autoregeneració. Vaig oposar-me a obrir negociacions amb l'esquerra guay, com tu els qualifiques, i vaig ser l'únic en tot el Consell Nacional en fer-ho. Els meus posicionaments a la meua comarca i a l'Executiva Nacional, són coherents amb el que dic al Consell Nacional.
Si per guardar la roba s'enten que procure no afectar en negatiu al meu partit, fins i tot, quan les estratègies crec que són perjudicials, tens raó.
Amb un lleuger matís. No he callat mentre hi havia debat. Un colp sotmés a la voluntat del partit, jo no faig mai declaracions públiques.
No ho vaig fer, no, no ho vaig fer, després d'aprovar aquell Compromís, i no ho faig ara.
I si, crec profundament en la necessitat d'un partit nacionalista al meu país. Crec que el BLOC s'allunya des de fa anys d'eixa definició i d'eixe camí.
Crec, però, també, que amb molt, el BLOC és el més semblant que hi ha a això, en este país.
El que calga fer, crec que s'ha de fer des del BLOC. També pense, que s'ha de fer després del dia 10 de març. Tot el que calga parlar, organitzar, debatre...tot, crec que ha de fer-se després de les eleccions. El que jo pense sobre com afrontem estes eleccions també ho he dit a tot arreu, així que ara no hi tornaré.
Es pot confiar en mi? Depén del que se'm demane. Si se'm demana que participe activament en el per a mi imprescindible rearmament ideològic en clau nacional, al si del BLOC, la resposta és clara i contundent: SI.
Tinc voluntat i determinació de participar activament en eixe debat quan s'encete. I tinc coses que aportar.

Anònim ha dit...

hola, Enric, no et conec personalment però sóc de d'un poble de Castelló i a casa sempre he seguit molt les notícies del BLOC pq sóc fill d'un afiliat (dels de tota la vida, des d'UPV, dels que paguen la quota i després ni ixen mai a la foto). Mare meua quin embolic porteu tots plegats!
Jo ho simpliofique tot molt. Em va semblar bé el Compromís a les corts pq, certament, sabia que com a BLOC sols no arribaríem al maleït 5%. Q després tot siga un embolic, doncs ja es cosa de que qui es deddica professionalment a la política (i cobra un sou, no ho oblidem), ha d'estar al servei del ciutadà i deixar-se de tanta lluita interna (mentre el PP va fent: tancament dels repetidors de TV, privatització de a sanitat...)
En fi, no vull enrotllar-me, simplement dir que, si anar amn Iniciativa pot donar-nos més vots, benvingut siga, però això de ceduir el número u per València és molt fort!!!!
No conec personalment Alfred Remolar, però tinc amics de Betxí 8alguns d'ells d'ideologia de dretes) i tots coincideixen qeu és un xicot que treballa PER LA GENT, que, al cap i a la fi, som els qui votem. Així que el meu vot serà per al BLOC i espere que es traguen uns bons resultats per Castelló, a veure si això fa que els Panyella i companyia se'n tornen a casa (que, tots tenen un altre treball al qual poden tornar-hi) i deixen pas als Remolar, etc

Nomdedéu ha dit...

Sense anar tan lluny com tu, jo també crec que Remolar és una trovalla. Jo no el coneixia. Em sembla un tio seriós, compromes, amb caracter i amb les idees molt clares. Estic molt content que siga el nostre candidat. I estaré encara més content si la gent que l'envoltem, li fem cas quan reclama un discurs elaborat, inteligent i fonamentat en propostes i en programa. La demagogia per als altres. Tant de bó Remolar siga la punta de llança d'una nova generació de politics nacionalistes que, com et diuen a tu i m'han dit a mi, fan de la seua vocació política, una voluntat palesa de treballar per la gent.

Anònim ha dit...

Doncs tant de bo!!! I sent molt haver dit l'altre dia que com a BLOC en solitari no hauríem arribat al 5% a les Corts, esperem que amb l'empenta i la seriositat que els Remolar , tu, etc ens transmeteu als qui no militem però en seguim les notícies faça que algun dia representem un ampli ventall de població.
Et continue llegint. Salut