26 de setembre, 2007

"LA POLÍTICA DEL PP CONTRA L'ESCOLA PÚBLICA, DEIXA CASTELLÓ FET UN NYAP." Crònica. 28.09.07


El nacionalista Vicent Pitarch va ser tinent d'alcalde al primer govern municipal democràtic. L'any 80, va dissenyar el mapa escolar. Encara treballem sobre eixe mapa, i 27 anys després està inacabat. En una ciutat de la mida de Castelló hi ha 40 línies de transport escolar públic, que suposa criatures escolaritzades fora del seu barri, despeses de menjador, desarrelament, trànsit, perill, etc. A Penyeta Roja i al Campus Borriol embotixen tots els col·legis sense fer, o en remodelació. Ara hi conviuen el 30 que ha d'anar al PAU Lledó, el número 32, ja amb llicència, que anirà a Gran Via; i el districte 5 que anirà a Tetuán. "Los Pinos" que s'ha de construir al Grau, només servirà per desdoblar "Elcano", però no crearà cap plaça nova. Urgeix desdoblar el Carles Salvador i el Censal. Un atemptat contra la igualtat d'oportunitats.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

A Xilxes, amb un col.legi nou acabadet de trinca, sembla ser que ja s'ha quedat menut, perquè han instalat dos barracons al pati.

Salut

Anònim ha dit...

A prop de l'UJI de la Carretera de Borriol, hi ha un cartell, que diu 'Ací el teu nou col·legi' , i és un cartell que veig des de l'any 2004, quan vaig escomençar a anar a la UJI.

Si passeu, veureu que està desfet del sol, i ja gairebé no es llegeix. Fica "CiegSA" (serà una empresa de cecs?).
Portem 3 anys o més des que es va col·locar aquell cartell, i encara no han escomençat les obres. Només han penjat un altre cartell que diu 'Ací el teu nou col·legi' en fons blanc, per les el·leccions, obviament. Almenys han tingut la valentia de ficar-lo blanc, així no es descolorirà.

Per altra part, l'institut (IES) de Godella-Burjassot-Rocafort, al que jo hauria d'haver anat fa 7 anys (3er d'ESO), es va inaugurar fa 2 anys, i mentre, mantenien als estudiants en barracons (jo vaig haver d'anar a un col·legi privat, per sort).

L'educació al País Valencià és dessatrosa, i amb aquesta gent, més.
Haurien d'haver-se construit més col·legis, i menys 'Marinas d'Horror' o 'CaCas' ...
Dóna vergonya, el que els responsables de l'educació dels nostres fills o joves estiguen boicotejant tota ensenyança en valencià-català, i a més a més, es burlen de l'assignatura 'Educació per la Ciutadania', que és molt necessària.
I ho sé perquè jo vaig donar 'Ètica' amb un temari molt semblant a Educació..., i vaig aprendre molt; i sempre que he pogut , no he donat religió.
Que evident-ment, que la done qui siga cristià, o qui vullga entretindrés amb ella, jo sóc totalment ateu, i em bufa tot el que diga eixa assignatura (almenys que em parle de la història de les religions).

Des d'ací, reclame la dimisió del Ex-Conseller d'Educació, i també de l'actual conseller d'Educació.
Més col·legis nous, menys barracons, i més ensenyances en català-valencià, que si a Catalunya els nens inmigrants aprenen una llengua amb futur (el català), al País Valencià també la poden aprendre.

Salutacions

Anònim ha dit...

Será la culpa de Zapatero?.

Nomdedéu ha dit...

No crec, les competències son de la Generalitat

Anònim ha dit...

Les competències són de la Generaltitat però molts tenen la barra de tirar-li la culpa a Zapatero, i molts altres volen creure-s'ho.

Anònim ha dit...

Les competències són de la Generalitat, però els diners venen de Madrid, i no veig que Zapatero haja estat molt esplèndid amb els valencians en l'esborrany que ha presentat per als pressupostos de l'Estat de l'any que ve. A banda, això sí, de l'afecció de la Generalitat a malbaratar recursos en parcs temàtics insolvents, monuments faraònics amb sobrecostos, fastos papals ("lo que haga falta", Rita Barberà dixit), cantants afins (algun dia sabrem quants diners es van pagar en paradisos fiscals a Julio Iglesias per promocionar "la Comunitat"?), etc. etc.

Nomdedéu ha dit...

Crec que Jordi ho resumeix bé. Els andalusos van cobrar una milionada en concepte de deute històric. A nosaltres que ens bomben. El govern de Madrid ha pressupostat 7000€ per el desviament de la N340 al seu pas per Castelló. 7000€! No es paga ni la senyalitació vertical. No es pot tindre menys vergonya. I apareix el subdelegat dient que és fantàstic tot i que Zapatero és el "másmejor". Els socialistes no són gaire millor que els popular per als interessos del nostre país. I sóc generós amb ells.

Anònim ha dit...

Atenció al titular del diari Levante de hui: "Pla destaca que con Aznar la inversión per cápita fue 180 euros inferior a la media y ahora sólo 60".
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3669_19_349640__Comunitat_Valenciana-destaca-Aznar-inversion-capita-euros-inferior-media-ahora-solo
Sembla que vol dir que els valencians hauríem de donar-li les gràcies efusivament al Sr. Zapatero... Ja n'hi ha prou de marejar-nos amb xifres! Ja n'hi ha prou d'anar a Madrid a demanar almoina! Açò sembla una loteria: uns guanyen i altres perden. El primer que hauria de fer el ministre Solbes es publicar la balança fiscal dels valencians: allò que paguem en impostos i allò que Madrid ens torna en inversions i en transferències a la Generalitat. I llavors, en base a això, pactar amb la Generalitat un sistema de finançament just, eficaç i responsable per als valencians.

Anònim ha dit...

A ver. Que si las competencias, son de tal o cual, que si los presupuestos vienen asi o asa, bla, bla, bla.
Yo lo que quiero es que me expliquen por qué no se han entregado aún los pisos de protección oficial sorteados en marzo del 2006 (la foto se la hizo el conseller Sr. Blasco, muy sonriente él). Están acabados desde hace tiempo. Hace 5 o 6 meses ya fueron visitados por los "agraciados". Se les facilitó una hoja para que apuntaran defectos observados para su corrección.
Quisiera saber si la culpa de no entregarse es del Gobierno Central, Generalitat Valenciana o de TV3.
Buen día a todos.

Anònim ha dit...

¡que poca vengonya!

Anònim ha dit...

i que em diueu de la famosa tuneladora del metro a Barcelona, han tornat a fer un mur ( 300.000 euros) per tombar-lo a continuacìó, tot per fer la foto oficial amb les autoritats i mentre l'Hospital de La Vall d'Hebron mig parat per falta d'energia elèctrica.

Nomdedéu ha dit...

Doncs francament, tant de bramar pel suposat 3% de CiU, i este tripartit són uns pocavergonya i uns xoriços de budell culero.

Anònim ha dit...

www.lavanc.com

Un grup feixista agredeix brutalment el secretari local del BLOC de Mislata

La matinada del passat dijous sobre les dues de la matinada, un grup de joves que es autodefiniren com “fatxes”, van emboscar i van copejar al secretari local del BLOC de Mislata, Santiago Rosado, causant-li lesions i morats en la cara , les costelles i les cames. Rosado no va poder declarar davant la policia nacional de Mislata, perquè cap agent coneixia el valencià.

Redacció

La pel·lícula dels fets va ser la següent. Cap a les dues, un grup de joves va llançar tres pedres de gran grandària contra la seu de l'associació artística i musical de Mislata, de la qual Rosado és soci. Al sentir el soroll, les dues persones presents en aqueix moment en el local, van eixir a veure que ocorria, percatan-se que els tres joves causants de l'atac corrien cap al final del carrer.

Rosado i l'altre soci van córrer darrere d'ells per a poder identificar-los. A l'arribar a la carrer Victor Prada, altres quatre joves li esperaven allí i després de realitzar la salutació feixista braç enlaire i identificar-se ells mateixos com “fatxes”, rodeajaren i van copejar Rosado amb ferotgia, fins que aquest va poder fugir corrent de la zona.

En el centre de salut de Mislata va ser atés d'urgència de les contusions, morats i erosions causades. AL personar-se en la comissaria de la policia local de Mislata, el personal allí present li va dir que no entenia el valencià i que a més no tenien perquè entendre'l. Finalment, Rosado va presentar de manera manuscrita la seua declaració davant la policia.

Des del BLOC de Mislata han manifestat la seua absoluta repulsa per aquests fets i van reiterar que han estat moltes les ocasions en les quals han posat en coneixement de l'autoritat municipal la presència d'aquestes bandes de malfactors sense que aquesta haja pres prevenció o amidada alguna contra ells.

A més Rosado ja va ser amenaçat en el fòrum d'España 2000, amenaça que la jutgessa del jutjat nº 2 de Mislata va desestimar. Davant l'habitual d'aquests fets i les reiterades agressions patides per militants del BLOC al llarg dels últims mesos en diverses localitats del país Valencià, van instar a la delegació del govern i a les forces policials que actuen amb diligència contra aquests grups, contra els partits i organitzacions que els emparen i en definitiva contra la ultradreta violenta, xenòfoba, intolerant i feixista.

Cal recordar que a aquesta població de l'Horta Sud José Luís Roberto, amo de Levantina de Seguridad i màxim dirigent del partit feixista España 2000, regenta un restaurant, al qual, segons han denunciat diverses organizatcions antifeixistes acodeix de forma habitual la policia. Alhora, també a Mislata, l'any passat, es van produïr una sèrie d'agressions contra població immigrant i anteriorment l'alcalde del PP havia autoritzat els combats de Vale-Tudo que organitza Roberto, per la qual cosa va ser objecte d'una investigació del programa de Tele 5 "Diario de...".