16 de febrer, 2006

"SENTIT I SENSIBILITAT". 16.02.06 Mediterráneo





Jane Austen va escriure la fantàstica novel·la Sense and Sensibility. Una història de regles i emocions, de deures i devocions. L’any 1995 la versió cinematogràfica va ser candidata a l’Oscar.

M’ha vingut al cap pensant en la polèmica sobre els diferents traçats de la N-340, per que trobe que el sentit (del deure, de la responsabilitat, del respecte pels acords) i la sensibilitat (per escoltar, per compartir, per rectificar si cal) són dos actius que tots els grups polítics haurien de tenir.

El BLOC sempre ha defensat en solitari l’alliberament de l’AP-7 com la millor opció. Però quan l’any 2003 el Ministeri va posar sobre la taula, tres opcions, esta no es contemplava. A la comissió d’urbanisme vam manifestar que la nostra segona opció era fer passar la nova carretera a fregar de l’autopista per l’Est, lluny de la Magdalena. Solució recolzada pels tècnics, però que no formava part de l’oferta ministerial. Per sentit de la responsabilitat i per evitar que el Ministeri tinguera excuses per seguir retardant el desdoblament, vam contribuir a la unanimitat en el Ple de novembre del 2003, defensant l’opció de l’oest de l’autopista que era la menys roïna de les possibles. Consens que durà fins que el PP el trencà el dia que envià una carta a la Sra. Ministra demanant-li sensibilitat, en un acte de deslleialtat envers l’oposició, a qui sempre se’ns demana sentit de govern, i que, quan el tenim, ens veiem traïts.
I ara què fem? Com hem d’estar en contra d’allunyar la carretera de la Magdalena? Del que estem en contra és de les formes del PP. I si ara estan disposats a canviar d’opció, haurien de convocar-nos oficialment i parlar. El BLOC acudirà, però al PP li correspon reconstruir el consens que ha trencat. Hem actuat amb sentit i sensibilitat, i ens han enganyat.
Per cert, Sense and Sensibility, no va guanyar l’Oscar. Guanyà Braveheart, la història d’uns nacionalistes farts que els enganyaren.